נקודות ממפגש להקמת קואופ מזון אורגני יבש
מתוך שקוף באוהל
מפגש להקמת קואופ מזון אורגני יבש בב"ש 6.2.2012. עדכון מאת מאהב באר שבע
המפגש בוטל בשל מיעוט נוכחים.
העקרונות והשאלות העיקריות שעלו היו:
- הקואופ ימכור בעיקר מזון אורגני יבש על מנת למלא חלל בשוק המקומי, עם פגיעה מינימלית בעסקים קטנים מקומיים.
- מוצרי המזון שימכרו יקבעו ע"י חברי הקואופ.
- הקואופ יפעיל דוכן השוק איכרים פעם בשבוע. השוק צפוי להיערך ביום שישי בשעות הבוקר עד הצהרים, או אחרת, לפי החלטת חברי הקואופ.
- כל שותף יאייש את דוכן הקואופ פעם במספר שבועות (בערך פעם בחודשיים), לפי הצורך וכמות החברים.
- אם יהיו רווחים הם יופנו לעידוד יוזמות מקומיות חברתיות ו/או סביבתיות לפי החלטת חברי הקואופ.
- צריך להחליט אם חלק מרווחים יופנו לסבסוד חלקי של המוצרים הנקנים ע"י חברי הקואופ.
- מחיר מנייה יהיה כמה מאות שקלים (100-300~ ש"ח)
- תיבדק אפשרות להנחות לחברי הקואופ בשאר דוכני שוק האיכרים.
- ביום השוק יוכלו חברי הקואופ לרכוש במחיר עלות + פחת (110%~) ממוצרי הדוכן הקואופ.
- תיבדק אפשרות לאפשר רכישה של מוצרי הקואופ ע"י חברי הקואופ בלבד גם בימים שאין שוק. מנגנון שכזה יצריך אמון בין החברים ו/או מישהו שאחרי על החלוקה לחברים.
ערכים קשורים: