כריית מטבעות קריפטוגרפיים

מתוך שקוף באוהל
גרסה מתאריך 06:41, 3 באוגוסט 2014 מאת 91.205.155.235 (שיחה)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

למה לא משתלם לשכור ציוד כריה לפי שעה/יום/שבוע

בגלל האופי של משק הכורים, הקושי הוא דבר שהולך ועולה עם הזמן ולכן גם המחיר של הכסף הולך ועולה. המשמעות היא שבכח כרייה נתון, תתקיים דעיכה מתמדת בעוצמת זרם המטבעות הנכרה.

נניח לרגע עסקת השכרת מחשב כרייה למשך שעה. בעסקה כזו ברור למוכר מה הוא יכול להרוויח מכרייה בעצמו (כי הקושי נשאר דיי קבוע לאורך שעה), דיי ברור למוכר מה עלויות החשמל שלו, ומה עלויות העבודה שהוא משקיע כדי לסגור את העסקה (שיווק, סליקה, תיקון ציוד, הפעלת ציוד). לפיכך, המוכר כנראה ימכור שעת כריה במחיר של 105%-150% מהסכום שהיה מרוויח לו היה כורה בעצמו.

כעת בואו נדבר על עסקה לשבוע. גם כאן נפח הכרייה דיי צפוי. ומה קורה כשמדברים על יותר משבוע? כאן דיי ברור שקושי הכרייה ילך וידעך, עד כדי קושי משמעותי לחשב רווח כלשהו לאחר 90 יום. 90 יום הוא מספר מנוחש מתוך ניסיון אמפירי. יכול להיות שזה משך הזמן שנדרש ככל הנראה לאסוף מימון לתכנון וייצור מחשב כרייה חזק יותר בסדר גודל. התוצאה היא שלמעשה, המוכר משכיר את הציוד לשלושה חודשים יכול באותה מידה לדבר על השכרה לאינסוף זמן, כי לאחר שלושה חודשים הציוד כבר שווה ערך לקליפת השום.

אם נלך צעד אחד קדימה, אפשר להראות שכל מחשב כרייה שווה X מטבעות ברגע שהוא נוצר במפעל, וכל דקה ערכו הולך ודועך עד שהוא הופך לסחורה מתה. אם שווי המחשב X מטבעות, מדוע שהייצרן ימכור את המחשב במחיר נמוך מ-X? הרי הוא היה יכול בעצמו להפעיל את מחשב הכרייה ולהרוויח X מטבעות. הרי שהמכירה ללקוחות קצה היא ניסיון להרוויח 105%-130% ממחיר X. מתוך האסימטריה של הסחר בשוק, בלתי אפשרי לדעת כמה חברות ייצור מחשבי כריה מחזיקות בעצמן בחוות כריה, והופכות עצמן לשחקניות משמעותיות ביותר במשק ייצור המטבעות. כמו כן, מה האינטרס שלהן לספר לעולם על מחשבי הכרייה החזקים יותר שיש ברשותן... אלא אם כן הגיע הזמן להיפטר מהם.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=306363.msg5666421#msg5666421

כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים