עריכת ג'אנל אורסי

מתוך שקוף באוהל
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תירשם בהיסטוריית העריכות של הדף.
ניתן לבטל את העריכה. אנא בידקו את השוואת הגרסאות למטה כדי לוודא שזה מה שאתם רוצים לעשות, ואז שמרו את השינויים למטה כדי לבצע את ביטול העריכה.
גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 11: שורה 11:
 
אורך: 04:31, [https://vimeo.com/216548029 קישור]
 
אורך: 04:31, [https://vimeo.com/216548029 קישור]
  
השרשים של המוטיבציה שלי היו בגיל שש. בגיל שש סבלתי מבריונות, ואח"כ בגיל שבע, כבר לא. אבל בגלל שעברתי את החוויה הזו בעצמי, הייתי מסתכלת על ילדים שהציקו להם ואומרת לעצמי – זה כל כך אכזרי. אז הייתי מתיידדת עם ילדים שהציקו להם, והייתי רגישה לנושא. ככל שגדלתי והתפתחתי זה הפך להיות חלק ממי שאני – הרגישות לחוסר צדק כשאנשים סובלים מאנשים אחרים או גופים שגדולים מהם ומנצלים את זה. בגיל 11 הבנתי שאני לסבית, שזה אומר שאני שייכת לקבוצה שמדוכאת, ומה זה אומר. גם למדתי על כל האנשים והארגונים שלחמו למען זכויות קהילת הלהט"ב, ואמרתי לעצמי: הם עשו כל כך הרבה בשבילי, מה אני יכולה לעשות בחזרה? היה לי דחף חזק לעזור. אחרי המכללה עבדתי עם נוער, והקמתי ארגון העוסק בהגברת המודעות לחוסר צדק חברתי. עסקנו הרבה במחאה, אבל בשלב מסוים שאתי את עצמי איזה הבדל אנחנו באמת עושים. אבל אז התלמידים שעבדתי איתם סיימו ללמוד בתיכון, ונתקלו בקשיים וחוסר צדק, ואמא שלי אמרה לי, כמו כל אמא, שאני צריכה ללמוד משפטים. בלימודי המשפטים התמקדתי בחוקים על נוער. שלוש שנים של התמקדות באיך אני יכולה לעזור להם. ואז הבנתי שאני לא יכולה לעשות הרבה הבדל אם אעזור להם אחד אחד כל פעם, ושאלתי את עצמי, איך אי יכולה לדאוג שיהיו להם עבודה טובה, דיור טוב, מזון טוב, קהילות טובות לגור בהן, כי החברה לא מספקת להם את זה. אני גרה בברקלי, בקהילה ששיתפה דברים כמו מכוניות, קרקע לגידול מזון, ארוחות, ועוד. והבנתי ששיתוף כזה הוא מאוד עוצמתי, ואולי אני יכולה להיות עורכת דין שעוזרת לאנשים לשתף דברים, אבל בקנה מידה גדול יותר. אז בתחילת 2008 פתחתי משרד, והסתובבתי והצגתי את עצמי כעורכת דין לנושאי שיתוף: אני עוזרת לאנשים לשתף מכוניות, מזון, קרקע, דיור, וכו'. ב-2008 אנשים התחילו להבין למה כדאי לעשות את זה, גם מסיבות כלכליות וגם מסיבות סביבתיות. זה התחיל לתפוש תאוצה, ואז כתבתי ספר שנקרא פתרון השיתוף (The Sharing Solution) שהוא מדריך משפטי מעשי לשיתוף. ככל שצברתי נסיון הבנתי כמה מכשולים משפטיים יש לשיתוף – המערכת המשפטית מתוכננת כדי להפריד בינינו ומתעסקת במחלוקות בין אחד לשני, ובניצול משאבים האחד מהשני. כשמנסים לשתף פעולה יש כל כך הרבה מכשולים משפטיים שמופיעים, וכל כך מעט מודלים שאפשר לחקות, ועורכי דין שמתמחים בתחום הזה. הבנתי שאנחנו צריכים לראות את התמונה הרחבה יותר, וככה הקמתי את המרכז המשפטי לכלכלה מקיימת., יחד עם עורכת דין נוספת שהגיעה לאותה מסקנה.
+
השרים של המוטיבציה שלי היו בגיל שש. בגיל שש סבלתי מבריונות, ואח"כ בגיל שבע, כבר לא. אבל בגלל שעברתי את החוויה הזו בעצמי, הייתי מסתכלת על ילדים שהציקו להם ואומרת לעצמי – זה כל כך אכזרי. אז הייתי מתיידדת עם ילדים שהציקו להם, והייתי רגישה לנושא. ככל שגדלתי והתפתחתי זה הפך להיות חלק ממי שאני – הרגישות לחוסר צדק כשאנשים סובלים מאנשים אחרים או גופים שגדולים מהם ומנצלים את זה. בגיל 11 הבנתי שאני לסבית, שזה אומר שאני שייכת לקבוצה שמדוכאת, ומה זה אומר. גם למדתי על כל האנשים והארגונים שלחמו למען זכויות קהילת הלהט"ב, ואמרתי לעצמי: הם עשו כל כך הרבה בשבילי, מה אני יכולה לעשות בחזרה? היה לי דחף חזק לעזור. אחרי המכללה עבדתי עם נוער, והקמתי ארגון העוסק בהגברת המודעות לחוסר צדק חברתי. עסקנו הרבה במחאה, אבל בשלב מסוים שאתי את עצמי איזה הבדל אנחנו באמת עושים. אבל אז התלמידים שעבדתי איתם סיימו ללמוד בתיכון, ונתקלו בקשיים וחוסר צדק, ואמא שלי אמרה לי, כמו כל אמא, שאני צריכה ללמוד משפטים. בלימודי המשפטים התמקדתי בחוקים על נוער. שלוש שנים של התמקדות באיך אני יכולה לעזור להם. ואז הבנתי שאני לא יכולה לעשות הרבה הבדל אם אעזור להם אחד אחד כל פעם, ושאלתי את עצמי, איך אי יכולה לדאוג שיהיו להם עבודה טובה, דיור טוב, מזון טוב, קהילות טובות לגור בהן, כי החברה לא מספקת להם את זה. אני גרה בברקלי, בקהילה ששיתפה דברים כמו מכוניות, קרקע לגידול מזון, ארוחות, ועוד. והבנתי ששיתוף כזה הוא מאוד עוצמתי, ואולי אני יכולה להיות עורכת דין שעוזרת לאנשים לשתף דברים, אבל בקנה מידה גדול יותר. אז בתחילת 2008 פתחתי משרד, והסתובבתי והצגתי את עצמי כעורכת דין לנושאי שיתוף: אני עוזרת לאנשים לשתף מכוניות, מזון, קרקע, דיור, וכו'. ב-2008 אנשים התחילו להבין למה כדאי לעשות את זה, גם מסיבות כלכליות וגם מסיבות סביבתיות. זה התחיל לתפוש תאוצה, ואז כתבתי ספר שנקרא פתרון השיתוף (The Sharing Solution) שהוא מדריך משפטי מעשי לשיתוף. ככל שצברתי נסיון הבנתי כמה מכשולים משפטיים יש לשיתוף – המערכת המשפטית מתוכננת כדי להפריד בינינו ומתעסקת במחלוקות בין אחד לשני, ובניצול משאבים האחד מהשני. כשמנסים לשתף פעולה יש כל כך הרבה מכשולים משפטיים שמופיעים, וכל כך מעט מודלים שאפשר לחקות, ועורכי דין שמתמחים בתחום הזה. הבנתי שאנחנו צריכים לראות את התמונה הרחבה יותר, וככה הקמתי את המרכז המשפטי לכלכלה מקיימת., יחד עם עורכת דין נוספת שהגיעה לאותה מסקנה.
 
+
 
== חלק שני: מכשולים משפטיים לכלכלה מקומית ==
 
== חלק שני: מכשולים משפטיים לכלכלה מקומית ==
 
אורך: 01:12 [https://vimeo.com/216549305 קישור]
 
אורך: 01:12 [https://vimeo.com/216549305 קישור]

שימו לב: תורמים אחרים עשויים לערוך או אף להסיר את תרומתכם לשקוף באוהל. אם אינכם רוצים שעבודתכם תהיה זמינה לעריכה על ידי אחרים, אל תפרסמו אותה פה. כמו־כן, אתם מבטיחים לנו כי כתבתם את הטקסט הזה בעצמכם, או העתקתם אותו ממקור שאינו מוגן על ידי זכויות יוצרים (ראו שקוף באוהל:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אל תעשו שימוש בחומר המוגן בזכויות יוצרים ללא רשות!

ביטול / יציאה | עזרה לעריכה (נפתח בחלון חדש)
כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים