גזברות וכספים

מתוך שקוף באוהל
(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
(gcJsMDlCkdeV)
(נוהל החזרים על הוצאות תקשורת, אסמסים, טלפונים, סלולארי וכו')
 
(11 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
oqs7Oi  <a href="http://qxpodrawmkut.com/">qxpodrawmkut</a>
+
= מורה נבוכות בנושא כספים =
 +
* האם יוצאות קבלות תרומה על תרומות?
 +
::רק על תרומות שמגיעות לרמת המהלך הארצי (המהלך לשיתופי פעולה בין מאהלים) - אשר עליו פרסה עמותת שישה צבעים את אחריותה המשפטית. שישה צבעים מוציאה קבלות על תרומות שמתקבלות במזומן מייד עם קבלת התרומה. תרומות שהתקבלו דרך כרטיסי אשראי - הקבלות יישלחו ברגע שהכספים ייסלקו ע"י חברות האשראי.
 +
::ראי גם [http://www.shakufbaohel.org.il/index.php/%D7%92%D7%96%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%AA_%D7%95%D7%9B%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%9D#.D7.94.D7.92.D7.93.D7.A8.D7.AA_.D7.92.D7.91.D7.95.D7.9C.D7.95.D7.AA הגדרת גבולות]
 +
* מה המצב בבנק?
 +
::ראי [[מאזן בוחן]]
 +
*איך אפשר לתרום כספים לרמת המהלך הארצי?
 +
::ראה [[תרומות למאהב]]
 +
*האם מישהי תרם למהלך לשיתוף פעולה בין מאהלים מעל 20,000?
 +
::התרומה היחידה בשווה כסף של ערך כזה נתקבלה מאת חברת "בטי בם" אשר תרמה את ההגברה לעצרת ברח' קפלן ב-6/8. ביקשנו מהם הצהרת תורם בכתב ב-10/8.
 +
::הטענה שעלתה בתחקיר ערוץ 10 כאילו המהלך קיבל תרומה מעל 20,000 ש"ח מתורם אמריקאי איננה מבוססת על האמת. במידה ויש מי שמרגישה שתרמה סכום כזה למהלך, היא מוזמנת לפנות אלינו כדי שניגש ביחד להגיש תלונה במשטרה על התחזות.
 +
*מה קורה לכספים שנאספים במטבחים השונים ברחבי הארץ?
 +
::כל מאהב לוקח אחריות על התנהלותו הכספית. בשל קצב הגדילה המטאורי של המחאה, לא ניתן עדיין ליצור תקשורת מלאה ואמינה בין כל המאהלים, לכן טרם פרסנו את אחריותינו על ההתנהלות הכספית במאהלים השונים.
 +
::כל מאהב יכול לבחור אחת מבין ה[[דרכים להתארגנות כספית]] אשר כולן שוכנות בחיקו של החוק הישראלי.
 +
* האם יש דף המציג סטטיסטיקות לגבי הכספים במאהב?
 +
::בהחלט, בדיוק הכנו דף כזה: [[דוח שקיפות בכספי המהלך 26/9/2011]].
 +
* מה היית מלמד מתנדב חדש שרוצה להיות גזבר או אחראית כספים בפרויקט?
 +
:: ראי: [[גזברות וכספים]], [http://www.6tzvaim.com/node/1891 נוהל הוצאות גבוליות: בין פרטי לציבורי], [[מאזן בוחן | דוגמא למאזן בוחן ברשת]], דוגמא לקובץ ניהול תזרים בגיליון נתונים
 +
 
 +
=הגדרת גבולות =
 +
'''האחריות על כספים ברמת המאהב הבודד היא של אנשות המאהב בעצמםן.'''
 +
 
 +
'''האחריות על כספים ברמת המהלך לשיתוף פעולה בין מאהלים (30/7 עד 13/8 לכל הפחות) היא של עמותת שישה צבעים.'''
 +
 
 +
ראי גם [[דרכים להתארגנות כספית]]
 +
 
 +
= מצב החשבון במהלך =
 +
יתרת החשבון (ללא שיקוף התחייבויות שטרם שולמו) עומדת על: כ-67,000 ש"ח. לפירוט ראי [[מאזן בוחן]].
 +
 
 +
= תקציבים=
 +
[[תוכנית תקציבית לוו זה וואן חודש אוגוסוט ספטמבר]]
 +
 
 +
[[תוכנית תקציבית לצוות הכל בסדר]]
 +
 
 +
[[תוכנית תקציבית לשבוע שמתחיל ב28/8]]
 +
 
 +
= נהלי גזברות וכספים =
 +
המאהב איננו מאוגד משפטית, אבל יש ידע רב שנצבר לגבי נהלים המחייבים כל התארגנות שהיא, אשר רואה ערך בשמירה על תקינות ציבורית והמנעות משחיתות.
 +
 
 +
'''ויקיפדיות יקרות, אנא עזרו לנו להביא כאן מובאות בהקשר הזה כי כולנו רוצות להיות נקיות משחיתויות ו"מעטפות אולמרט"'''. תודה.
 +
 
 +
== נוהל כספים - כללי ==
 +
* המאהב איננו למטרת רווח כספי ולכן אין להעביר או לחלק משאבים ובוודאי שלא כספים לאף איש/ה ללא נימוק בכתב, מדוע העברת המשאבים הזו תשרת את מטרות המאהב. לכן, קבלו באהבה והבנה, אבל '''אין למאהב אפשרות להעביר כספים ללא הצגת חשבונית רכישה''' על סכום זהה. פשוט אי אפשר. נכון, אלו תרומות, אבל אי אפשר להעבירן לאף איש/ה ללא תיעוד מסודר. זהו כסף ציבורי ואף אחת מאיתנו לא רוצה לעשות "מעשה המעטפות של אולמרט". תודה על ההבנה.
 +
* רישום מדוייק של כל ההכנסות והכספים נדרש. זאת כדי להיות מודעים למקרים של אבדן או גניבה של משאבים או כספים מהמאהב.
 +
* פעולות בכספים יש לבצע באמצעות 2 אנשות במקביל. זאת כדי למנוע טעויות. למשל - ספירת כספים לפני הפקדה תבוצע ע"י שתי נשים. החלטה על אישור הוצאת כספים תבוצע על ידי שתי נשים.
 +
* כדאי מאוד לדאוג לתיעוד מסודר, ורצוי מאוד חתום, ומתוארך, של כל פעולה בנושאי כספים. הכסף הוא ציבורי ותמיד יש שמועות וספקולציות - רק הוכחות בכתב יכולות לנקות חשדות לאי-סדרים. קחו אחריות על המשאבים שלנו וכמובן, קחו אחריות על השם הטוב שלכן.
 +
== גיוס משאבים/כספים ==
 +
===איסוף תרומות במהלך עצרת===
 +
איסוף תרומות במהלך עצרת נעשה ע"י מתרימים מתנדבים הידועים כ"צוות מאפשרים" (כי הם מאפשרים לאנשות להרגיש שיש להן חלק במאהב שלנו). הכסף שהם אוספים מאפשר לנו לכסות את הוצאות העצרת ולהמשיך הלאה. זה עובד ככה:
 +
* כל הנהגה של מאהל תחליט על שני רכזי "צוות המפאשרים" שהם מתנדבים ותיקים שסומכים עליהם והם יעברו חפיפה מסודרת ע"י "המהלך". חובה שיהיו שני רכזי צוות לצורך בקרה הדדית וניהול תקין!
 +
* הרכזים אוספים את המתנדבים שישמשו כ"צוות מתרימים". חשוב שיהיו אנשים שאפשר לסמוך עליהם כי מדובר בכסף של הציבור! פעילים וותיקים במאהל וכו'. ניתן להיעזר בשיתופי פעולה עם קבוצות מוכרות לנו מהמהלך (אצלנו לדוגמה, רכז השומר הצעיר הביא לנו כמה מתנדבים המוכרים לו).
 +
* הדרכת המתרימים: הרכזים מסבירים לכל המתנדבים את: (א) חשיבות גיוס הכספים (ב) האחראיות האישית במשימה זו. (ג) יעד גיוס: כיסוי עלויות העצרת (שיוכלו גם לענות לשאלה זו תוך כדי ההתרמה). (ד) על המתרימים להגיע כשעה לפני תחילת העצרת לצורך תדרוך במקום (ראו למטה).
 +
* ציוד להתרמה -להכין מראש!:
 +
-- קופות
 +
-- טוש וחוברת נייר
 +
-- לוח שליטה 1: דף A4 שרשומים בו, בטורים, פרטים המתרים: מס' סידורי; שם פרטי ומשפחה; ת.ז.; טלפון נייד; גזרת התרמה (ראו למטה); טור הערות.
 +
-- לוח שליטה 2: טבלה "קוד מתרים". מתחת לכותרת מסמנים כמה קופות כ"א הביא. מטריצה עם טורים (כל טור: מתרים)ושורות ריקות.
 +
-- ליום שאחרי: לוח ספירת קופות. דף A4 עם טבלה המאפשרת ספירת הכסף(רצ"ב קובץ).
 +
'''העבודה בשטח'''
 +
לפני העצרת - הרכזים והמתרימים נפגשים במקום העצרת לצורך תדרוך סופי.
 +
* רישום המתנדבים (בלוח שליטה 1)וצילום (בנייד/אי-פון) או לקחת למשמרת תעודת זהות - כערבון לקופה.
 +
* תדרוך במקום למתרימים. בתדרוך מחלקים אותם לגזרות (לעשות את זה בשטח עצמו כדי שכ"א יבין את גבולות הגזרה שלו). חוזרים על מה שנאמר בתדרוך הראשון (אחראיות וכו')
 +
* חלוקת תג וקופה לכל מתרימה.
 +
בזמן העצרת -
 +
* ברגע שיש קהל (גם אם העצרת טרם התחילה) - אפשר להתחיל להתרים!
 +
 
 +
הוראות נוספות יועברו בעל פה לרכזי "צוות המאפשרים" על ידי הגורם המוסמך (בנצי- 0547502227 או מיכאל - 052-4446053).
 +
כל ראש מאהל צריכה להעביר את פרטי הקשר של שני רכזי "צוות המפאשרים" שלה אל הגורם המוסמך ב"מהלך". רק רכזים אלה יעברו חפיפה לצורך ביצוע התרמה בעצרות.
 +
 
 +
'''שקיפות'''
 +
בתום כל עצרת הכסף שנתרם לקופות ייספר, יוצאו קבלות, הכסף יופקד לחשבון בנק ייעודי. בתום התהליך יפורסמו במאהל סה"כ עלויות העצרת וסה"כ ההכנסות מההתרמה.
 +
 
 +
===תרומות באינטרנט===
 +
תודה לליסה מילר שעזרה להקליד את המידע. וגם שאלה את השאלה..
 +
 
 +
1. [http://www.give2gether.com/projects/tzedek-hevrati-1/ אתר give2gether] ניתן להגיע אליו גם דרך J14
 +
 
 +
הכספים שניתרמים דרך אתר זה מועברים לחשבון הבנק של עמותת מעגל תנועות הנוער הציוניות חלוציות מגשימות או בקיצור מתהנצ"ח
 +
 
 +
כספים אלו מועברים לחשבון המרכזי של המאהב לדיור הוגן וצדק חברתי לפי הצורך.
 +
 
 +
2. אתר [https://www.israeltoremet.org/custom/tentprotest/cart israelgives - ישראל תורמת] ברוך חושב שהאתר גובה 8% (יהיה נחמד אם מישהו יבדוק ויעדכן ) ולכן מומלץ לא לתרום דרכם
 +
 
 +
ברוך חושב שגם כספים אלו מועברים למתהנצ"ח
 +
 
 +
3. indygogo אתר זה גובה 4% ואנו מנהלים בו גיוס תרומות לצרכים ספציפים למשל [http://igg.me/p/39831?a=215428&i=shlk תרומות לאוטובוס לירוחם]
 +
 
 +
מאתר זה כספים מועברים ישירות לחשבון הבנק של המאהב, המנוהל באמצעות עמותת שישה צבעים.
 +
 
 +
4. תרומה באמצעות [https://www.plugwallet.com/he/ plugwallet] אפשרות זו תעלה לאוויר בימים הקרובים אין עמלות כלל והחברה מתחייבת להוסיף לכל תרומה 1% על חשבונה
 +
 
 +
כאשר אפשרות זו תעלה לאוויר נעדכן
 +
 
 +
5. תרומה באמצעות [http://www.facebook.com/Aug1st?sk=app_163956980295811 אפליקציה לפייסבוק]
 +
 
 +
לברוך לא ברור להיכן הולכים הכספים מדף זה.
 +
 
 +
== הוצאת משאבים/כספים ==
 +
שלושה נשים התנדבו להיות מורשות החתימה במאהב - ותמיד 2 מהן נגישות בסמיכות למטבח במאהב "לו הייתי רוטשילד". לפרטים לגבי אישור הוצאת כספים ומורשות גישה לכספים, אפשר לפנות לברוך אורן מצוות הגשמת חלומות.
 +
=== תכנון הוצאות מראש ===
 +
* נא להעדיף תמיד לתכנן הוצאות מראש. המאהב הזה מלא בנשים וגברים שרוצים לתרום, כמעט ואין צורך לרכוש דבר. רק צריך להביע משאלה (אפשר להוסיף ל[[רשימת משאלות]]).
 +
* אישור הוצאות בדיעבד היא פעולה הנוגדת את כללי המנהל התקין. מדובר בכלי המפעיל לחץ גבוה על מקבלות ההחלטות בנושאי כספים ונחשב לפעולה לא תקינה, מאותה קטגוריה של הפעלת איומים וסחיטה. נא להבין זאת.
 +
* הוצאות שכבר בוצעו וכעת יש בקשה לקבלת החזר - יועלו לדיון בצוות הגזברות לאחר 24 שעות ממועד הגשת הבקשה, כדי לאפשר דיון רגוע. אין כלל הבטחה שבקשות כאלו יכובדו.
 +
* הרשאה להתחייב בשם המאהב ("תביא לי עכשיו אוטובוס, הגזברות תדאג לכספים אח"כ") וכן רכישות באמצעות מתן כרטיס אשראי אישי כבטחון, הן בעייתיות מאוד אם בוצעו ללא אישור מראש ממורשי החתימה של המאהב.
 +
=== נוהל רכישה / הזמנת עבודה ===
 +
נוהל זה הינו נוהל מצוי ברוב המוסדות הציבוריים, ונראה נכון לאמץ אותו גם כאן. מדובר בכספים ציבוריים וחובת הנאמנות לציבור חלה על המשתמשת בכספים אלו.
 +
 
 +
לנוהל יש 3 שלבים:
 +
* עבור כל רכישה יש להשיג 3 הצעות מחיר בכתב. אם מדובר במוצר אשר מחירו ידוע (ראי [[מחירון ידוע]]) או מפוקח כגון קוטג' (סתאאאאם, קוטג' כבר לא מפוקח) או במוצר שמחירו צנוע מאוד, ומשתווה לשכר עבודה עבור 2-3 שעות עבודה (כלומר, עלות המוצר שווה לעלות זמן השגת הצעות המחיר) - האדם הסביר הייתה מוותרת על הדרישה הזו ועוברת לשלב הבא.
 +
* קבלת אישור לרכישת המוצר או השירות מ-2 מורשות חתימה (אפשר גם באמצעות טלפון אבל תמיד רצוי בכתב), וכן יש לוודא שיש כסף מזומן בחשבון המאהב המשוריין לטובת הרכישה. '''חובה להשלים שלב זה לפני המעבר לשלב הבא, אחרת אנחנו נכנסות לעבירות שחיתות כבדות מאוד, כגון - גניבה, שוחד, מרמה, הפרת אמונים וכו' '''
 +
* בירוקרטיה: משלוח הזמנת עבודה וקבלת חשבונית על שם המאהב (ראה סעיף הבא "חשבון בנק למאהב" המסביר מה נדרש להרשם על החשבונית) וכמובן העברת התשלום לספקית. '''אין להרשות רישום חשבונית לשום דבר לפני שהושלם שלב קבלת האישור לרכישת המוצר ושיריון הכסף, בשום פנים ואופן, אחרת אנחנו נכנסות לעבירות שחיתות כבדות מאוד, ראי לעיל'''.
 +
 
 +
לפרטים נוספים על נוהל זה אפשר להתייעץ עם ברוך אורן מצוות הגשמת חלומות, ארין מדר "אקונומיק" מצוות המטבח, ועם כל רואת חשבון או עורכת דין המבינה דבר וחצי בנושא כספים ציבוריים.
 +
 
 +
=== נוהל החזרים על הוצאות נסיעה, חנייה, דוחות, רכב, תחבורה ציבורית ואוטובוסים ===
 +
* '''אין החזרים בדיעבד, רק החזרים שתואמו מראש בכתב.'''
 +
 
 +
* החוק בישראל איננו מאפשר החזרי כסף ציבורי עבור דו"חות משטרה וחנייה. מצטערות, קחו אחריות על הנהיגה והחנייה שלכן.
 +
 
 +
* '''החזרים על נסיעה במוניות ספיישל רק באישור מראש בכתב לפי נוהל רגיל (הזמנת עבודה)'''.
 +
 
 +
* החזרים על נסיעות בתחבורה ציבורית: רכבת, אוטובוס, מוניות שירות וכו' מאושרים אוטומטית עבור פעילות לשינוי חברתי. עם זאת, רק בתיאום מראש ולא בדיעבד. בכל מקרה החזרים כאלו יש להגיש תוך שבוע לכל היותר מרגע הנסיעה לצוות אמון.
 +
 
 +
* אין החזרים על רכב פרטי באופן פוליטי וקטגורי. במהפיכה שלנו משתמשים בתחבורה ציבורית וברכבים ציבוריים.
 +
 
 +
* אוטובוסים יאושרו להזמנת עבודה רק לאחר העברה בכתב של רשימה ובה לפחות 41 רשומות לפי הטבלה הבאה:
 +
:{|class="wikitable"
 +
!שם פרטי
 +
!שם משפחה
 +
!מספר תעודת זהות 9 ספרות
 +
!טלפון נייד או אמצעי קשר אחר
 +
|}
 +
:'''במקרים דחופים''' אפשר להתפשר על 35 שמות, אבל זה מוגבל למכסה של אחת לחודש.
 +
:בכל אוטובוס תהיה אחראית כובע קסמים לאיסוף תרומות עבור הנסיעה, שתצוייד בפנקס קבלות תרומה כחוק.
 +
::'''עדכון 19/9: בעקבות מחסור במזומן, אוטובוסים ייצאו רק לנוכח פנקס קבלות מכירה ובו תשלום על 30 מקומות לפי 30 ש"ח למקום לכל הפחות.
 +
* צוות אמון עושה לילות כימים כדי ליצור מציאות בה לרשותינו עומד צי של רכב ציבורי. כל עוד טרם הוגשם החלום, נבקשכן להבין שלא נוכל לעמוד בהוצאות דלק או כלשהן עבור נסיעה בתחבורה פרטית.
 +
 
 +
* החל בהיום ועד יום רביעי 24/8 יהיה רכב זמני שיישכר לטובת המהפיכה. בשאיפה החל בשבוע הבא יעמוד לרשותינו רכב ציבורי 100% (רכב חום) אשר ישרת את כל נושא הניידות ברחבי הארץ. אם נצליח לגייס עוד משאבים, אפשר יהיה להקים צי רכבים כאלו, אחד לכל מחוז. העלות היא בערך 30 אש"ח לרכב לחודש (אחזקה+דלק), כך למיטב שפיטתי (ברוך).
 +
 
 +
=== נוהל החזרים על הוצאות תקשורת, אסמסים, טלפונים, סלולארי וכו' ===
 +
'''אין החזרים בדיעבד, רק החזרים שתואמו מראש בכתב.'''
 +
*החזר מקסימלי לפי נוהל החזר הוצאות למתנדב: עד 100 ש"ח לחודש.
 +
:*כל הטפסים של מס הכנסה עבור נוהל החזר הוצאות למתנדב + צילום ת.ז. קריא
 +
:*רישום שעות התנדבות של לפחות 10 שעות בשבוע.
 +
:*רק בעלות תפקידים שהוגדרו מראש, בכתב ע"י 2 מורשי חתימה
 +
:*הכסף צריך להיות משוריין ל-3 חודשים מראש.
 +
*טלפון "חום" לפי נוהל תקשורת קווית:
 +
:*הטלפון איננו צמוד לאישה אלא לתפקיד. לכן הוא נשאר אצל בעלת התפקיד בשעות העבודה וחוזר בתום שעות העבודה למרכז המידע או המטבח הקרוב. '''אסור לקחת את הטלפון לאוהל הפרטי.'''
 +
:*המספר הציבורי יפורסם בציבור כמספר של תפקיד ולא כמספר אישי.
 +
:*המכשיר ישא תוכנית ברורה וידועה (שיחות נכנסות בלבד או לפי הגבלת שעות יוצאות חודשית), וכספים ישוריינו מראש בהתאם לתוכנית שנקבעה כדי למנוע גרעונות.
 +
 
 +
=== נוהל הלוואות מחוץ לפרויקט (סיוע לפרויקט שנדרש לו אשראי) ===
 +
(1) רכישת ציוד. רוב סוגי הציוד הלא-מתכלה כמו: מגפון, אוהל, לפטופ וכו', אין בעיה לרכוש אותם "מחוץ" לתקציב הפרויקט, משום שאחרי שהפרויקט יסיים להשתמש ברכוש הזה, אפשר לנצל אותו לפרויקטים אחרים או למכור אותו.
 +
 
 +
(2) הלוואות לצורך הפקות המוניות. כל אירוע של מעל 1,000 משתתפים מאפשר לגבות תרומות במהלך האירוע ולכן להחזיר לפי קנה מידה של לפחות שקל למשתתף.
 +
 
 +
(3) רכישות ציוד אשר מוזיל עלויות שוטפות. כגון: סוללות נטענות, כלים רב פעמיים במקום חד פעמיים וכו'. צריך לדבר אבל בעיקרון הגישה חיובית.
 +
 
 +
(4) שיתופי פעולה בין פרויקטים /יוזמות - מקל על הקצאת כספים מחוץ לפרויקט.
 +
 
 +
= כספים מגופים חיצוניים =
 +
== פיצויים מעיריית תל אביב-יפו ==
 +
אוריאל רז, ברוך אורן ושי קניסברג ניסוי לערוך רשימה של נזיקין כתוצאה מהפינויים האלימים. בכלל, אם נפגעת מהפינוי, ההצעה שלנו היא כזו:
 +
# ערכי רשימה של הציוד שאבד לך ושל הנזק שנגרם לך, רצוי תוך תמחור הגיוני של כל אחד מהפריטים ברשימה, בשקלים. למשל - מסמכים, בגדים, ציוד, ציוד חשמלי, ספרים, תמונות, ריהוט וכו'.
 +
# הגישי תלונה במשטרה על נזק לרכוש. דרשי העתק מהתלונה וכן אישור על הגשת תלונה (רצוי גם פירוט התלונה, אפשר לבקש מייד לאחר הגשת התלונה).
 +
# צרי קשר עם אוריאל רז מצוות מרכז מידע או ברוך אורן מצוות אמון וכספים - כדי לוודא שהמידע לגבי הנזק מעודכן בטבלאת הריכוז. טבלאת הריכוז נדרשה במהלך המו"מ מול עיריית תל אביב-יפו, שהצהירה שתהיה מוכנה לפצות ללא הליכה לתביעות קטנות. בכל אופן '''מה שחשוב זה שיהיו בטבלה פרטי יצירת קשר איתך'''.
 +
# '''הגשת תביעה קטנה''': התביעה הקטנה מתאימה לדרישת פיצוי מעיריית תל אביב-יפו, בהיקפים כספיים של עד כ-20,000 ש"ח. [http://j14.org.il/articles/5470 בקישור הזה אפשר ללמוד הרבה על תביעות קטנות]. בנוסף, אוריאל רז הוא מסייע מוסמך בתביעות קטנות, אפשר להיוועץ בו.
 +
# ייתכן וננסה לארגן תביעה מרוכזת של הפיצויים - כרגע אין מישהי שרוצה לקחת על זה אחריות.
 +
# במידה ובעקבות הפינוי ניזוקת בצורה דחופה/חריפה, ואת זקוקה לסיוע מיידי לרכישת מזון או תרופות - צרי קשר עם קו החירום לנושאי כספים.
 +
 
 +
כל הטלפונים של אנשות הקשר נמצאים ב[[דף קשר פומבי]].

גרסה אחרונה מתאריך 19:37, 7 בנובמבר 2011

תוכן עניינים

מורה נבוכות בנושא כספים

רק על תרומות שמגיעות לרמת המהלך הארצי (המהלך לשיתופי פעולה בין מאהלים) - אשר עליו פרסה עמותת שישה צבעים את אחריותה המשפטית. שישה צבעים מוציאה קבלות על תרומות שמתקבלות במזומן מייד עם קבלת התרומה. תרומות שהתקבלו דרך כרטיסי אשראי - הקבלות יישלחו ברגע שהכספים ייסלקו ע"י חברות האשראי.
ראי גם הגדרת גבולות
ראי מאזן בוחן
ראה תרומות למאהב
התרומה היחידה בשווה כסף של ערך כזה נתקבלה מאת חברת "בטי בם" אשר תרמה את ההגברה לעצרת ברח' קפלן ב-6/8. ביקשנו מהם הצהרת תורם בכתב ב-10/8.
הטענה שעלתה בתחקיר ערוץ 10 כאילו המהלך קיבל תרומה מעל 20,000 ש"ח מתורם אמריקאי איננה מבוססת על האמת. במידה ויש מי שמרגישה שתרמה סכום כזה למהלך, היא מוזמנת לפנות אלינו כדי שניגש ביחד להגיש תלונה במשטרה על התחזות.
כל מאהב לוקח אחריות על התנהלותו הכספית. בשל קצב הגדילה המטאורי של המחאה, לא ניתן עדיין ליצור תקשורת מלאה ואמינה בין כל המאהלים, לכן טרם פרסנו את אחריותינו על ההתנהלות הכספית במאהלים השונים.
כל מאהב יכול לבחור אחת מבין הדרכים להתארגנות כספית אשר כולן שוכנות בחיקו של החוק הישראלי.
בהחלט, בדיוק הכנו דף כזה: דוח שקיפות בכספי המהלך 26/9/2011.
ראי: גזברות וכספים, נוהל הוצאות גבוליות: בין פרטי לציבורי, דוגמא למאזן בוחן ברשת, דוגמא לקובץ ניהול תזרים בגיליון נתונים

הגדרת גבולות

האחריות על כספים ברמת המאהב הבודד היא של אנשות המאהב בעצמםן.

האחריות על כספים ברמת המהלך לשיתוף פעולה בין מאהלים (30/7 עד 13/8 לכל הפחות) היא של עמותת שישה צבעים.

ראי גם דרכים להתארגנות כספית

מצב החשבון במהלך

יתרת החשבון (ללא שיקוף התחייבויות שטרם שולמו) עומדת על: כ-67,000 ש"ח. לפירוט ראי מאזן בוחן.

תקציבים

תוכנית תקציבית לוו זה וואן חודש אוגוסוט ספטמבר

תוכנית תקציבית לצוות הכל בסדר

תוכנית תקציבית לשבוע שמתחיל ב28/8

נהלי גזברות וכספים

המאהב איננו מאוגד משפטית, אבל יש ידע רב שנצבר לגבי נהלים המחייבים כל התארגנות שהיא, אשר רואה ערך בשמירה על תקינות ציבורית והמנעות משחיתות.

ויקיפדיות יקרות, אנא עזרו לנו להביא כאן מובאות בהקשר הזה כי כולנו רוצות להיות נקיות משחיתויות ו"מעטפות אולמרט". תודה.

נוהל כספים - כללי

גיוס משאבים/כספים

איסוף תרומות במהלך עצרת

איסוף תרומות במהלך עצרת נעשה ע"י מתרימים מתנדבים הידועים כ"צוות מאפשרים" (כי הם מאפשרים לאנשות להרגיש שיש להן חלק במאהב שלנו). הכסף שהם אוספים מאפשר לנו לכסות את הוצאות העצרת ולהמשיך הלאה. זה עובד ככה:

-- קופות -- טוש וחוברת נייר -- לוח שליטה 1: דף A4 שרשומים בו, בטורים, פרטים המתרים: מס' סידורי; שם פרטי ומשפחה; ת.ז.; טלפון נייד; גזרת התרמה (ראו למטה); טור הערות. -- לוח שליטה 2: טבלה "קוד מתרים". מתחת לכותרת מסמנים כמה קופות כ"א הביא. מטריצה עם טורים (כל טור: מתרים)ושורות ריקות. -- ליום שאחרי: לוח ספירת קופות. דף A4 עם טבלה המאפשרת ספירת הכסף(רצ"ב קובץ). העבודה בשטח לפני העצרת - הרכזים והמתרימים נפגשים במקום העצרת לצורך תדרוך סופי.

בזמן העצרת -

הוראות נוספות יועברו בעל פה לרכזי "צוות המאפשרים" על ידי הגורם המוסמך (בנצי- 0547502227 או מיכאל - 052-4446053). כל ראש מאהל צריכה להעביר את פרטי הקשר של שני רכזי "צוות המפאשרים" שלה אל הגורם המוסמך ב"מהלך". רק רכזים אלה יעברו חפיפה לצורך ביצוע התרמה בעצרות.

שקיפות בתום כל עצרת הכסף שנתרם לקופות ייספר, יוצאו קבלות, הכסף יופקד לחשבון בנק ייעודי. בתום התהליך יפורסמו במאהל סה"כ עלויות העצרת וסה"כ ההכנסות מההתרמה.

תרומות באינטרנט

תודה לליסה מילר שעזרה להקליד את המידע. וגם שאלה את השאלה..

1. אתר give2gether ניתן להגיע אליו גם דרך J14

הכספים שניתרמים דרך אתר זה מועברים לחשבון הבנק של עמותת מעגל תנועות הנוער הציוניות חלוציות מגשימות או בקיצור מתהנצ"ח

כספים אלו מועברים לחשבון המרכזי של המאהב לדיור הוגן וצדק חברתי לפי הצורך.

2. אתר israelgives - ישראל תורמת ברוך חושב שהאתר גובה 8% (יהיה נחמד אם מישהו יבדוק ויעדכן ) ולכן מומלץ לא לתרום דרכם

ברוך חושב שגם כספים אלו מועברים למתהנצ"ח

3. indygogo אתר זה גובה 4% ואנו מנהלים בו גיוס תרומות לצרכים ספציפים למשל תרומות לאוטובוס לירוחם

מאתר זה כספים מועברים ישירות לחשבון הבנק של המאהב, המנוהל באמצעות עמותת שישה צבעים.

4. תרומה באמצעות plugwallet אפשרות זו תעלה לאוויר בימים הקרובים אין עמלות כלל והחברה מתחייבת להוסיף לכל תרומה 1% על חשבונה

כאשר אפשרות זו תעלה לאוויר נעדכן

5. תרומה באמצעות אפליקציה לפייסבוק

לברוך לא ברור להיכן הולכים הכספים מדף זה.

הוצאת משאבים/כספים

שלושה נשים התנדבו להיות מורשות החתימה במאהב - ותמיד 2 מהן נגישות בסמיכות למטבח במאהב "לו הייתי רוטשילד". לפרטים לגבי אישור הוצאת כספים ומורשות גישה לכספים, אפשר לפנות לברוך אורן מצוות הגשמת חלומות.

תכנון הוצאות מראש

נוהל רכישה / הזמנת עבודה

נוהל זה הינו נוהל מצוי ברוב המוסדות הציבוריים, ונראה נכון לאמץ אותו גם כאן. מדובר בכספים ציבוריים וחובת הנאמנות לציבור חלה על המשתמשת בכספים אלו.

לנוהל יש 3 שלבים:

לפרטים נוספים על נוהל זה אפשר להתייעץ עם ברוך אורן מצוות הגשמת חלומות, ארין מדר "אקונומיק" מצוות המטבח, ועם כל רואת חשבון או עורכת דין המבינה דבר וחצי בנושא כספים ציבוריים.

נוהל החזרים על הוצאות נסיעה, חנייה, דוחות, רכב, תחבורה ציבורית ואוטובוסים

שם פרטי שם משפחה מספר תעודת זהות 9 ספרות טלפון נייד או אמצעי קשר אחר
במקרים דחופים אפשר להתפשר על 35 שמות, אבל זה מוגבל למכסה של אחת לחודש.
בכל אוטובוס תהיה אחראית כובע קסמים לאיסוף תרומות עבור הנסיעה, שתצוייד בפנקס קבלות תרומה כחוק.
עדכון 19/9: בעקבות מחסור במזומן, אוטובוסים ייצאו רק לנוכח פנקס קבלות מכירה ובו תשלום על 30 מקומות לפי 30 ש"ח למקום לכל הפחות.

נוהל החזרים על הוצאות תקשורת, אסמסים, טלפונים, סלולארי וכו'

אין החזרים בדיעבד, רק החזרים שתואמו מראש בכתב.

  • כל הטפסים של מס הכנסה עבור נוהל החזר הוצאות למתנדב + צילום ת.ז. קריא
  • רישום שעות התנדבות של לפחות 10 שעות בשבוע.
  • רק בעלות תפקידים שהוגדרו מראש, בכתב ע"י 2 מורשי חתימה
  • הכסף צריך להיות משוריין ל-3 חודשים מראש.
  • הטלפון איננו צמוד לאישה אלא לתפקיד. לכן הוא נשאר אצל בעלת התפקיד בשעות העבודה וחוזר בתום שעות העבודה למרכז המידע או המטבח הקרוב. אסור לקחת את הטלפון לאוהל הפרטי.
  • המספר הציבורי יפורסם בציבור כמספר של תפקיד ולא כמספר אישי.
  • המכשיר ישא תוכנית ברורה וידועה (שיחות נכנסות בלבד או לפי הגבלת שעות יוצאות חודשית), וכספים ישוריינו מראש בהתאם לתוכנית שנקבעה כדי למנוע גרעונות.

נוהל הלוואות מחוץ לפרויקט (סיוע לפרויקט שנדרש לו אשראי)

(1) רכישת ציוד. רוב סוגי הציוד הלא-מתכלה כמו: מגפון, אוהל, לפטופ וכו', אין בעיה לרכוש אותם "מחוץ" לתקציב הפרויקט, משום שאחרי שהפרויקט יסיים להשתמש ברכוש הזה, אפשר לנצל אותו לפרויקטים אחרים או למכור אותו.

(2) הלוואות לצורך הפקות המוניות. כל אירוע של מעל 1,000 משתתפים מאפשר לגבות תרומות במהלך האירוע ולכן להחזיר לפי קנה מידה של לפחות שקל למשתתף.

(3) רכישות ציוד אשר מוזיל עלויות שוטפות. כגון: סוללות נטענות, כלים רב פעמיים במקום חד פעמיים וכו'. צריך לדבר אבל בעיקרון הגישה חיובית.

(4) שיתופי פעולה בין פרויקטים /יוזמות - מקל על הקצאת כספים מחוץ לפרויקט.

כספים מגופים חיצוניים

פיצויים מעיריית תל אביב-יפו

אוריאל רז, ברוך אורן ושי קניסברג ניסוי לערוך רשימה של נזיקין כתוצאה מהפינויים האלימים. בכלל, אם נפגעת מהפינוי, ההצעה שלנו היא כזו:

  1. ערכי רשימה של הציוד שאבד לך ושל הנזק שנגרם לך, רצוי תוך תמחור הגיוני של כל אחד מהפריטים ברשימה, בשקלים. למשל - מסמכים, בגדים, ציוד, ציוד חשמלי, ספרים, תמונות, ריהוט וכו'.
  2. הגישי תלונה במשטרה על נזק לרכוש. דרשי העתק מהתלונה וכן אישור על הגשת תלונה (רצוי גם פירוט התלונה, אפשר לבקש מייד לאחר הגשת התלונה).
  3. צרי קשר עם אוריאל רז מצוות מרכז מידע או ברוך אורן מצוות אמון וכספים - כדי לוודא שהמידע לגבי הנזק מעודכן בטבלאת הריכוז. טבלאת הריכוז נדרשה במהלך המו"מ מול עיריית תל אביב-יפו, שהצהירה שתהיה מוכנה לפצות ללא הליכה לתביעות קטנות. בכל אופן מה שחשוב זה שיהיו בטבלה פרטי יצירת קשר איתך.
  4. הגשת תביעה קטנה: התביעה הקטנה מתאימה לדרישת פיצוי מעיריית תל אביב-יפו, בהיקפים כספיים של עד כ-20,000 ש"ח. בקישור הזה אפשר ללמוד הרבה על תביעות קטנות. בנוסף, אוריאל רז הוא מסייע מוסמך בתביעות קטנות, אפשר להיוועץ בו.
  5. ייתכן וננסה לארגן תביעה מרוכזת של הפיצויים - כרגע אין מישהי שרוצה לקחת על זה אחריות.
  6. במידה ובעקבות הפינוי ניזוקת בצורה דחופה/חריפה, ואת זקוקה לסיוע מיידי לרכישת מזון או תרופות - צרי קשר עם קו החירום לנושאי כספים.

כל הטלפונים של אנשות הקשר נמצאים בדף קשר פומבי.

כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים