הברקיימא: לפתוח ב-17:00 במקום ב-12:00

מתוך שקוף באוהל
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

זהו דף הקשור ליוזמת הבר קיימא. דפים נוספים הקשורים ליוזמה ניתן למצא כאן.

תוכן עניינים

הסבר

יובל מסביר: שלום לכולם.

בשבועות האחרונים נעשו הרבה שיחות בין הצוות המנהל של המסעדה ובין המזכירות במטרה לפתור את הגרעון התקציבי, המאיים על המשך קיום העסק והאגודה.

לאחר בדיקות בנושא זיהינו שהאתגר המרכזי שלנו הוא הוצאה על משכורות(כ50% מההוצאות החודשיות, דבר חריג ומכביד ביותר בעסקי המסעדנות), כשעיקר הבעיה היא משמרת בוקר, שכן משמרת ערב אצלנו מלאה ועובדת טוב.

חשוב לציין נבדקה ביסודיות האופציה של הגדלת ההכנסות ממשמרת צהריים באמצעות משלוחים + עסקיות אך כרגע אין לנו את מרווח הנשימה הנדרש כדי להוביל אותה, משום שנדרשת השקעה כספית להביא שליח + כלי טייק אווי + שיווק מחוץ לפייסבוק וגם בעיקר סבלנות עד שהדבר יתפוס, ואי הצלחה בניסיון תהיה פטאלית לאגודה ככלל.

לאחר התייעצות של המזכירות + חברים פעילים נוספים + כל צוות ההנהלה של המסעדה, סהכ כ15 אנשים שאכפת להם ומעורבים, הבנו שיש לנו בעצם רק ברירה עסקית שפויה אחת. לכן, כרגע, אנחנו מציעים פורמט חדש שבו מתחילים לפתוח בשעה 17:00 כל יום, במקום 12:00, במטרה לחסוך ככה הוצאות רבות על משכורות ובכך להגיע תוך חודשיים לאיזון בין הוצאות להכנסות. בימי שישי+שבת אנחנו נשאר פתוחים כל היום, ואפילו ייתכן שנפתח מוקדם יותר בשישי.

המהלך הזה כולל לצערנו צמצום צוות העובדים, והנושא כבר דובר הבוקר בישיבה של איה, אסף וכל העובדים, ומגיע עם הסכמתם מתוך ההבנה של המצב. יש לציין שהעובדים של הבר קיימא שימשיכו לעבוד כנראה יקבלו טיפים גבוהים יותר, ובכך ננוע לעבר הגשמה של אחת המטרות המרכזיות שלנו - סביבת עבודה מקיימת לעובדים.

אנחנו שטים כאן במים סוערים של עולם העסקים הישראלי ומנסים ליצב את הספינה שלנו באופן בו נוכל לנווט אותה.

על ידי סגירה של הצהריים אנחנו רואים שנוכל לייצב את העסק כלכלית ואף להתחיל לשים כספים מסויימים בצד על מנת ליצור לעסק הזה מציאות ברת קיימא.

לאחר תקופה של התייצבות כמובן שנרצה לחדש את משמרת צהריים, הפעם עם מרווח הנשימה שצריך ועם תכנית ייעודית מתוך ההבנה שכעת יש לנו לגבי הצרכים.

אנחנו רוצים שהשינוי יתחיל מיום ראשון. הפורום הנל מגיש את ההצעה שלו: להתחיל מלקצץ בהוצאות ולבחון אפשרויות להחזיר את המשמרת הזאת בעתיד, כשהדבר יהיה לנו ישים ונגיש יותר.

אני מזמין את כל מי שיש לו שאלות בנושא לפנות אלי, לעדי או לג'וליאן, אנחנו זמינים לכל שאלה בנושא.


כמו כן, אסף ממשיך להוביל את שינוי התפריט כדי שיתאים יותר ויותר הן לקהל שלנו והן ליכולות המטבח ברמה התפעולית. עדכונים נוספים בנושא הזה בקרוב, שיצא יחד עם עיצוב חדש לתפריט כמו שאתם זוכרים, ומחירים טיפה יותר גבוהים בהתאמה לעליות המחירים השונות. Like · · Unfollow Post · Monday at 4:38pm

רעיונות לחיזוק הצהריים

רעיון_יצירתי_הצהריים_השבועי_שלי (ברוך)

כל אחד/ת מאיתנו ינסה להגיע אחת לשבוע לאכול צהריים ביום חול בברקיימא. 280 איש/ה לחלק ל-5 ימי חול זה 56 השתדלויות ביום. גם אם רק 10% מתוך זה יצא לפועל, אנחנו מדברים על 6 מנות צהריים נוספות כל יום לכל הפחות, שזה לפחות עוד 6*20=120 ש"ח לקופה כל יום. אם 20% מאיתנו נצליח לעשות 2 ארוחות צהריים כל שבוע (אני+חבר/ה), זה כבר 480 ש"ח כל יום.

5*480*4.2=10,080

רעיון_יצירתי_חינמים (ברוך)

בשעות הצהריים הקשות - 11:30-16:30 - כל סועד/ת מקבל תלוש שמקנה לו ארוחה חינם ביום כלשהו בצהריים של השבוע הבא. הוא רק צריך לזכור להגיע לברקיימא בשבוע שלאחר מכן.. עם חבר/ה שלא מנצל את התלוש. אמנם מפסידים קצת על ארוחות חינם, אבל מקבלים עוד לקוחות, וגם: שוברים את הקיבעון שאומר "אין ארוחות חינם!" ותודה למעיין רעם על ההשראה

בוא נעשה עודפעם מספרים כי זה משכנע, למרות שרוב המספרים כאן הם ניחושים שלי. עלות ממוצעת של מנה לחבר: 25 ש"ח. הסיכוי שאדם שסעד בברקיימא בצהריים והוא מהשכונה יבוא לאכול צהריים שוב בשבוע הבא: 20%. הסיכוי שאדם שעובד/גר מחוצלשכונה יבוא לאכול צהריים שוב בשבוע הבא: 5%. שיעור הסועדים בברקיימא בצהריים שגרים או עובדים בשכונה: 10%. לכן העלות המשוערכת של שובר חינמי לצהריים בשבועהבא לסועד בברקיימא:

25*(0.1*0.2+0.9*0.05) = 2.5 ש"ח.

ועכשיו אחרי המספרים, בוא נדבר שינוי חברתי! עד כמה מימוש ה*רעיון_יצירתי_חינמים* ישפיע על התשובות לשאלות הבאות:

שדרוג_התפריט_לתזונה_מאוזנת (נועם א)

ההנחה שאם החברים לא באים בצהריים אז אין ביקוש מעט פזיזה. אני יכול ורוצה, התפריט שאינו מזין במיוחד הוא מה שגורם לי לא לבוא לאכול. נדמה לי שהטענה הועלתה ע"י מספר חברים, גם לאחר התפריט החדש. כמובן שאני לא יודע אם אני מייצג, אבל אני כן נגד הסקת מסקנות שהן מעט פשטניות - למשל, צריך לשאול למה בודהה ברגר שבמרחק 300 מר מצליח בטירוף בצהריים והב"ק לא. 10 hours ago · Unlike · 2

Noam A נ.ב כמובן שאני לא מתנגד לפתיחה ב17:00 כצעד חירום, רק חושב שאפשר לעשות חושבים אם אפשר לחזור לפתוח מחדש בעתיד, עם שינויים... 10 hours ago · Edited · Unlike · 1

Anton Vaks נועם, הערה שלך מתחברת למה שאני כתבתי בעמוד של ב"ק, שם שאלתי עד כמה התפריט של ב"ק הוא מזין והאם הוא יכול להוות דוגמא לתזונה טבעונית מאוזנת. לדעתי התשובה היא שלילית ולכן חייבים להוועץ עם תזונאי/ת ולהקדיש לזה יותר תשומת לב בתפריט החדש.

מעבר_למקום_שיש_בו_עובדים (איתמרברנשטיין)

הבודהה קיים כבר כמה שנים טובות והוא התפתח לאט לאט, כמו גם שה-300 מטר האלה הם קריטים, בין איזור של משרדים לבין האיזור שלנו שהוא איזור של כמה עסקים קטנים.

שעות הצהריים הם שעות העבודה של רוב האנשים. רוב מי שמאכלס מסעדות בשעות הצהריים הם אנשים שעובדים ויצאו להפסקת אוכל. ולכן המיקום שלנו, שאינו נמצא בין משרדים, הוא כנראה החסרון בסיפור הספציפי הזה.

משלוחים (איתמרברנשטיין)

כמו כן, אני גם בטוח שאם הבר היה מתחיל במשלוחים, תוך כמה חודשים זה היה רווחי ומצליח, אבל כמו שנאמר קודם, אין לנו כרגע את הכסף להשקיע ולנסות אפילו.

לעשות_סקר_בין_כל_החברים (נועם)

ניסיתי לדחוף לכיוון של לנסות ו*לברר* בעתיד (למשל, באמצעות סקר שנשלח לחברים) האם זה דבר שהיה משנה את רצונם לבוא ולא סתם להסיק מסקנות מהתחת, pardon my french.

שוברי_10%_לעובדים_בסביבה (מעיין רעם)

להוציא שוברי ארוחת צהריים עם 10% הנחה בהצגת השובר ולחלק לכל מי שעובד בסביבה. ( כן, אני מודעת לזה שכנראה כרגע הרעיונות שלנו לא רלוונטים כי הוחלט על הסגירה בצהריים אבל זה בטוח יהיה שימושי בעתיד)

חן רז מציע: סיבוס ותןביס

חן רז מציע: עסקיות צהריים

מה בכל זאת אפשר לעשות כשסגור בצהריים?

(משהקלוג) מבקש להבהיר כי במידה וייקבע אירוע במסעדה בשעות שיהיו סגורות לקהל החל מיום א' הקרוב (כפי שציין יובל בפוסט שלעיל') הרי שבמידה ומדובר באירוע שמשתלם לנו כלכלית אנו נפתח עבורם את המסעדה.

לבירורים לגבי השכרת אירועים יש לפנות לאלונה המקסימה : Alona Lona 17 hours ago · Like · 3

Aya Sparkles מחדדת את מה שמשה כתב. במידה והשכרת המקום היא בגלריה אז לדבר עם אלונה . במידה ומדובר על השכרת המסעדה אז דברו איתי ועם אסף . טלפון שלי 052-723-4419

השלכות אפשריות של מהלך צמצום

לחיוב

לשלילה

כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים