הערות ממפגש מסכם בקורס קואופרציה בב"ש29.1

מתוך שקוף באוהל
גרסה מתאריך 22:10, 1 בפברואר 2014 מאת Nilu (שיחה | תרומות)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

קורס קואופ- מפגש סיכום- כמה הערות29.1

מרצה: ערן בוכנצב, המרכז לפיתוח קואופרטיבי, אג'יק - מכון הנגב.

תוכן עניינים

שרשרת הערך וקואופרציה

כל הדברים הנדרשים לעסק החל מ-שלב רכישת התשומות (כלומר חומרי הגלם) עד המכירה ללקוח הקצה.

שליטה בו זמנית בשלבים ורמות שונות בשרשרת הייצור עשויה לאפשר להשיג חומרים ברמה הרצויה במחירים נמוכים ועם שירות יעיל.

כמה עסקים עצמאיים יכולים לבנות קואופרטיב באופן הדרגתי ע"י מעבר הדרגתי משלב אחד בשרשרת של שירותים משותפים לשלבים מתקדמים יותר של קנייה משותפת ומפעלים משותפים. כך פעלו גם במפעלי חבל מעון (יח"מ) שכיום מחזיקים במשותף בחלק ניכר משרשרת הייצור.

ספרים מומלצים להבנת שיטות בהם עסקים מרחיבים את ההחזקות שלהם בשלבים שונים של שרשרת הערך

א. העולם הוא שטוח / תומאס פרידמן

ב. אומת המזון המהיר / אריק שלוסר

ג. הכלכלן הסמוי / טים הרפורד

קואופרטיבים קפיטליסטים

בזכות היכולת להתאגדות של המונים ושיתופי פעולה גם קואופרטיבים עשויים לצבור כוח רב, ולכן ראוי לשקול להטיל גם עליהם הגבלים עסקיים, למרות שההבדלים בינם לבין עסקים רגילים

למשל, בחוקה האיטלקית אסור לקואופרטיב לחלק את הרווחים בין החברים, אלא רק כתשואה כפי שהיה משקיע חבר לו היה משקיע באגרות חוב. פרט מידע פיקנטי על מקדונלדס - עיקר הרווח של החברה אינו בשל מכירת מזון אלא השבחת שטחי מסחר. קניית שטחים בזול באיזור טרם הקמת הסניף. לאחר הקמת הסניף עסקים נוספים מבקשים לפתוח שם משרדים. מקדונלד מוכרים או משכירים את המשרדים ביוקר.

ראו גם

אגודות רכש: כלי לחיזוק עסקים קטנים

כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים