הפלרה בצרפת

מתוך שקוף באוהל
(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
שורה 32: שורה 32:
 
[http://www.globalresearch.ca/fluoride-killing-us-softly/5360397 מקור], שמפנה לפרסום הבא, שלא נמצא באינטרנט:  [64]Reprinted by M. Bevis, “Morbidity associated with ingestion/dialysis of community water fluoride,” CDC, Dental Div., 6/11/92, distributed by Safe Water Foundation of Texas.  
 
[http://www.globalresearch.ca/fluoride-killing-us-softly/5360397 מקור], שמפנה לפרסום הבא, שלא נמצא באינטרנט:  [64]Reprinted by M. Bevis, “Morbidity associated with ingestion/dialysis of community water fluoride,” CDC, Dental Div., 6/11/92, distributed by Safe Water Foundation of Texas.  
  
=ראו גם=
+
=מדינות אחרות=
* [[בלגיה]]
+
==מערב אירופה==
* [[שבדיה]]
+
[[אוסטריה]], [[אירלנד]], [[בלגיה]], [[בריטניה]], [[גרמניה]], [[דנמרק]], [[הולנד]], [[לוקסמבורג]], [[נורווגיה]], [[צפון אירלנד]], [[צרפת]], [[ספרד]], [[איטליה]], [[יוון]], [[פורטוגל]], [[שווייץ]]
 +
 
 +
==צפון אירופה==
 +
[[פינלנד]], [[שבדיה]]
 +
 
 +
==מזרח אירופה==
 +
[[צ'כיה]], [[רוסיה]]
  
 
=קישורים חיצוניים=
 
=קישורים חיצוניים=
שורה 42: שורה 48:
  
 
[[קטגוריה: הפלרה]]
 
[[קטגוריה: הפלרה]]
[[קטגוריה: מדינות מתנגדות ונימוקיהן]]
+
[[קטגוריה: הפלרה: מדינות מתנגדות ונימוקיהן]]
 
[[קטגוריה: ההפלרה בעולם ומהו בעצם הקונסנזוס]]
 
[[קטגוריה: ההפלרה בעולם ומהו בעצם הקונסנזוס]]

גרסה מתאריך 05:17, 8 בינואר 2015

אייטם זה מהווה חלק מפרוייקט ההפלרה

תוכן עניינים

משרד הבריאות של צרפת

להלן מובאות מתוך דו"ח של משרד העבודה והבריאות הצרפתי, אשר מפרט את עמדתו בנושא ההפלרה.

הנקודות העיקריות הן, שהמשרד מקבל את ההסתייגויות מהפלואור בתור חומר רעיל הן לבני-אדם והן לסביבה, ולכן, אינו מתיר את הפצתו באופן נרחב בתשתית חלוקת המים לאוכלוסיה ולחקלאות.

אלו הם בדיוק אותם הטיעונים שהוצגו גם בישראל במסגרת ההתנגדות להפלרה, ונדחו ע"י כל גורמי מדיניות הבריאות , פרט לשרת הבריאות, יעל גרמן. להלן פירוט המלל הרלוונטי:

צרפת דחתה את אופציית ההפלרה בשנות ה-80, משלושה טעמים:
ביצוע: המספר הגבוה של מקורות מים (כ-20 אלף) אשר מזינים את רשת אספקת המים תצטרך את אותוה הכמות של מתקני הפלרה, מה שמעלה את מורכבות הביצוע ואת העלות לרמה לא ריאלית.
איכות סביבה: רק כ-1% מהמים אשר הסופקים ע"י הרשת משמשים למזון, לכן, הפצה של תרכובות פלואור בטבע באמצעות שאר 99% מהמים אינה רציונאלית ועלולה לגרום להשלכות, לא מוערכות, על הסביבה.
הבדלי מינון: צריכת מי-הברז בקרה האוכלוסיה אינה שווה, כך שאחדים לא יקבלו בכלל פלואור כאשר אחרים עלולים לקבל מינון-יתר.
הפלרת מלח-השולחן:
לאחר 15 שנות מחלוקת וויכוחים, התקבלה ההחלטה להשתמש במלח-שולחן בתור אמצעי לאספקת פלואור במטרה למנוע עששת בקרב האוכלוסיה, על-סמך המלצה של המועצה העליונה לבריאות הציבור והאקדמיה הלאומית לרפואה, ומומשה בצו מה-31 לאוקטובר 1985 המתיר את הפלרת מלח-השולחן.
החלטה זו הוגבלה באמצעות הסתייגויות רבות, הנובעות מגישה יותר "טוקסיקולוגית" מאשר של בריאות הציבור (סכנות הפלואור, המוגדר כרעיל, הודגשו בכוח רב, בלי לקחת בחשבון את היתרונות הבריאותיים). כך, השימוש במלח מופלר אינו מותר בתעשיית המזון או בענף המסעדנות. ‏[1]

המשרד להגנת הסביבה

לואי סנצ'ז, מנהל המשרד להגנת הסביבה:

תרכובות פלואוריד לא כלולות ברשימת הכימיקלים לטיפול במים. זה נובע משיקולים אתיים כמו משיקולים רפואיים. ‏[2]

מכון פסטר

באתרי התנגדות להפלרה נפוצה הטענה שהגורם המקצועי אשר פסל את ההפלרה בצרפת הוא מכון פסטר - Institut Pasteur. לא נמצאה שום אסמכתא רלוונטית לטענה זו. אחת הדוגמאות פרסום זה:

France decided against it after consulting with its Pasteur Institute 64

מקור, שמפנה לפרסום הבא, שלא נמצא באינטרנט: [64]Reprinted by M. Bevis, “Morbidity associated with ingestion/dialysis of community water fluoride,” CDC, Dental Div., 6/11/92, distributed by Safe Water Foundation of Texas.

מדינות אחרות

מערב אירופה

אוסטריה, אירלנד, בלגיה, בריטניה, גרמניה, דנמרק, הולנד, לוקסמבורג, נורווגיה, צפון אירלנד, צרפת, ספרד, איטליה, יוון, פורטוגל, שווייץ

צפון אירופה

פינלנד, שבדיה

מזרח אירופה

צ'כיה, רוסיה

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. מתוך אתר משרד הבריאות של צרפת
  2. לואי סנצ'ז, מנהל הגנת הסביבה, 25 לאוגוסט, 2000
כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים