ישיבת פורום פעילי מאהל המחאה - באר שבע 7.11

מתוך שקוף באוהל
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

ישיבת פורום פעילי מאהל המחאה - ב"ש (מאהב באר שבע), יום שני 7.11.2011.

מיקום: אוהל יזכור, רחבת יד לבנים, ב"ש. שעה: 19:00


נושאים שחשבנו לעלות בינתיים:

(1) האגודה הוציאה קול קורא ליוזמות חברתיות- כל סטודנט שיש לו רעיוןויבנה תוכנית שנתית יכול לזכות עד 5000 שח מה שיכול מאוד לעזור לפעילות. מובן שאסור לי לעזור אבל אתם מוזמניפ לבחור נציג לפורום שיהיה בקשר עם עמית וידע למה זכאי ארגון בקמפוס: חדר ארגונים, צילומים חינם ועוד, הכשרות לארגונים, מפגש עם שותפים אופצוינאליים ועוד. זה ממש יעיל לדעתי ואם תחשבו על משהו ספיצי קבוע וממוסד שימשיך את המחאה זה אחלה

(2) לדוכן לשבוע מעורבות ובעיקר למסיבה - אדר מציעה לחשוב על גימיק: תכינו קולאז תמונות מהמחאה, תכינו מצגת ותביאו לפטופ, תביאו מחשב ותרשמו אנשים, תביאו טופסי התקדות למפלגות, תעשו סקר/חידון- משהו. יש 35 ארגונים תנסו להיות בולטים ומעניינים. בכל אופן צריך להחליט מה מציגים בדוכן: פעילות המחאה עד כה (חרם, הפגנות, לחץ על הכנסת והממשלה), פעילות להמשך כגון

מעגלי שיח ואסיפות עם - הנושא הבא שהצעתי "ת' זה תקשורת", משמר חברתי ואזרחי - "לא מצביעים עבור מי שלא מצביע בשבילנו", קידום יוזמות חברתיות, קישור בין אירגונים חברתיים שונים בב"ש, בשיתוף עם רכז מעורבות באוניברסיטה, העברת תכנים של חינוך חברתי-כלכלי בבתי ספר - אפשר להציג את מערך השיעור: "כמה עולה צדק חברתי".

(3) נותרו עוד שעתיים חסרות בדוכן: יום ראשון 12:00-14:00. מישהו מתנדב?

הצעה: במהלך הדוכנים, לדאוג לדבר עם נציגי ארגונים נוספים על שיתוף פעולה. להזכיר בדוכן שלו קבוצות שחופפות במידה רבה כגון: התו החברתי, פרלמנט צעירי הנגב.

(4) כאחד מ-7 ארגונים שלוקחים חלק במסיבת רחוב, ועל פי שעות הדוכן, כל ארגון צריך לקחת על עצמו 4 שעות פרסום/לעמוד בדוכן. התו יפתח מחר את הדוכן בשעה 10:00 והפליירים יהיו כבר שם.

מה שצריך לעשות זה להזמין אנשים למסיבה, להסביר שאנחנו חוגגים שישנו רחוב חברתי שני בעיר (בן מתיתיהו) הרחוב עובר תהליך של ירוק, והעסקים גיוס לתו. בדוכן צריך להיות אדם אחד, ואפשר גם יותר.

מסומנות כבר שעתיים שהתו החברתי יתפוס, בהמשך נסמן את כל שאר השעות שנוכל.

בתחילת שבוע הבא, אנחנו נעדכן לגבי כמות אנשים שנצטרך להרכבה ופירוק של המסיבה, שגם כן יתחלק בין כולנו. להלן לינק לטבלת שיבוץ. צריך לרשום את שם הארגון, וכשנדע כבר את השם של מי שיעמוד בדוכן, את לרשום שם וטלפון שלו.

בנוסף כל מי שיכול יכול לדבר בכיתות בהם הוא לומד וכך נרחיב את כמות האנשים המיועדים.

(5) להוריד את תדירות הישיבות לפעם בשבועיים.

(6) פרסום מעגלי השיח פ' זה פוליטיקה 11.11.2011. פייסבוק. מציאת מעבירי תכנים. ד"ר יעל פועלת כעת למציאת מנחים. להבין מה מעסיק את העם.

(7) לקבוע מועד למעגלי שיח הבאים (בדצמבר) וכבר לחשוב על נושא, ואולי אפילו עוד חודש קדימה. בין השאר הנושאים יקבעו בעזרת הפרוטוקולים ממעגלים קודמים, ואקטואליה (עיתונות על סדר היום, ולוח השנה). נושא אופציונלי - ת' זה תקשורת. לנסות להשיג אנשי תקשורת מוכרים (מודי בראון או יאיר לפיד או אברי גלעד למשל) ואולי נציג רדיו דרום, ונציג Ynet או nrg למשל

(8) תיאום מעגל ונושא יחד עם מאהלים אחרים ובו זמנית, תוך החלפת מידע.

(9) שת"פ מול פרלמנט צעירי הנגב - להציע לאליעד ואל לערוך ישיבה עם נילו ועם יוהן לשת"פ יותר מדוייק ומציאת נקודות ממשק.

(10) לבחור ולקדם פעולה אקטיביסטית אחת. לצאת לרחוב ולהבין מה מעסיק את האנשים בב"ש: קואופרטיב, אוניברסיטה עממית (לקחת דוגמא מרחובות, לתאם עם המכללה החברתית), סיוע בהתמודדות עם בעיות תעסוקה (למשל יחד עם התו החברתי), קידום משמר איזורי.

(11) יוזמת חינוך - "כמה עולה צדק חברתי?": לבדוק אם יש הסכמה. להתחיל בהרצה. יש קשר ישירות עם אשל הנשיא.

(12) תכנון והקמת פסל זיכרון למאהל במרכז מורים. תיאום עם אמנים, ועם העיריה.

(13) סקר שכונתי נודד: לעבור שכונה-שכונה ולדבר עם אנשים ברחוב. מתיישבים במקומות בשכונה ומקשיבים, ואוספים בדרך רשימות של צרכים ורשימת קשר מאנשים שמדברים.

כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים