מעגל בנושא עדויות המשקיפים באתר המשמר

מתוך שקוף באוהל
(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
(עדויות - לאן ?)
 
שורה 54: שורה 54:
 
סמדר: חייבים לחזק את ההעצמה האזרחיץ בעדויות. חשוב לשמור על האותנטיות.
 
סמדר: חייבים לחזק את ההעצמה האזרחיץ בעדויות. חשוב לשמור על האותנטיות.
 
חיה: מה שמופיע תחת השם שלי, צריך להופיע כמו שהוא.
 
חיה: מה שמופיע תחת השם שלי, צריך להופיע כמו שהוא.
(בלוג)
 
דורון: כל משקיף יש לו את הפוסטים שלו אז איט איז. אם יש בעיה צריך לפנות למשקיף כדי לקבל ממנו אישור.
 
  
 +
דורון: כל משקיף יש לו את הפוסטים שלו למשל כמו בלוג. אם יש בעיה (העורך רוצה לשנות), צריך לפנות למשקיף כדי לקבל ממנו אישור. כמו לכל משקיף גם לעורך "בלוג" משלו - זו "הבמה הראשית" שממנה העורך מפנה את הקוראים למה שהמשקיפים כותבים ומדגיש את מה שהוא חושב שראוי להדגיש. מי שירצה לקרוא את הדברים שכתבו המשקיפים יוכל לקוראם כפי שהם כתבו ללא עריכה  (למעט מה שנאמר קודם).
  
 
האם אנחנו אתר בלוגים של משקיפים? כל אחד מעלה מה שהוא רוצה. אתה לוקח פוסט ומעלה אותו.
 
האם אנחנו אתר בלוגים של משקיפים? כל אחד מעלה מה שהוא רוצה. אתה לוקח פוסט ומעלה אותו.

גרסה אחרונה מתאריך 12:43, 6 באוקטובר 2013

זהו דף הקשור לכנס מעברות המשמר החברתי 3-4/10/2013. דפים נוספים הקשורים ליוזמה ניתן למצא כאן.

נחום קשב

ניצן מתן


נתי יפת

אדם ברם

מה המטרה של האתר?

בן: להגדיר את הaccountability של הח״כים, האחריותיות שלהם. אם יש עדוץ בה עולים על משהו מרעיש, העדות באתר היא לא האקט שיעשה את השינוי. זה יגיע לליבי או לפייס, והמסגור או השורה התחתונה הם אלב שעושים את הרעש. העדות החומר גלם.

העדות עצמה לא מספיקה, וצריך להיות גם מעשה מעבר.

העדות צריכה להישאר כמו שהיא, מה שצרך להיות הוא המעשה שאחרי העדות.

נחום: בתחרות על הויראליות אנחנו בםיגור מול עיתונים אחרים. אנחנו לא צריכים להיות בתחרות כזאת אלא להציע משהו אחר. להתמקד בנושאים ספציפיים, לווא דווקא בעדויות. ליזום את השיח ולא להיגרר אליו.

נתי: המשימה של המשמר היא חשיפת האחריותיות.  אם ח״כ מסוים לא מגיע להצבעות, צריכה להיות קבוצת מוניטורינג שתחשוף את זה.   במקום מדד פעם במושב, שיהיה גרף של ישיבות וח״כים. לאתר יש יתרון יחסי בתחום המוניטורינג של האחריותיות. בן: היתרון היחסי שלנו הואלא במהירות אלא בידע הנוסף דרך התעמקות וישיבה בוועדות.


עדויות - לאן ?

דני דור: לקורא הרגיל לעדויות יש חשיבות גם אם הן לא סקופ, זאת פעולה אזרחית שהיא לא חדשותית וזאת העצמה. אני חושב שלעצמו צריך להתייחס באהבה ובכבוד את העדויות, עדויות של אנשים רגילים. יש עבודה שאפשר לעשות ברמת העריכה - איזה כותרת ראשית, איזה משנה, איזה תמונה, איזה מסגור. אםמוציאם מהמאגר שלנו על ישיבה קודמת על אותו נושא, רפרנסים. עבור הגיק שאוהב פוליטיקה, יוצרים מכלול של תמונה מלאה. דבר שני, יש המון חומר חדש בעדויות אולם אםשר לראות אותו רק אם מנתחים אותו. אנחנו צריכים לנתח באופן כמותי את הנתונים - מתוך x עדויות, x עדויות עולה שהממשלה מזה את הכנסת. איך אנחנו ךוקחים אתהחומר היקר של עדויות וסוחטים ממנו נתונים?

דני דור: צרך אדם שייקח את הניתוח הזה על עצמו. 

דנה חוגרי: אמי מרגישה שיש עדויות ארוכות. בכל ישיבה קורים דברים שהמשקיף מדגיש אותם.  דווקא מהעדויות המשעממות יותר יש להוציא את התמצית, הבוטום ליין. להוציא פוסטים שמרכזים את הדברים העיקריים שקרו השבוע.

נתי: העדויות הן מרתקות, דווקא התיאור הכרונולוגי. 

נחום: לחבר את את הםייס לאתר.

אורלי: רני מקפידה איך לכתוב, ואדם ערך אותי באופן שלא היה נראה כמו הטקסט שלי.בעיה נוספת - איחוד של שתי עדויות. הפתרון : ציון שמות. דני: מסכים. המשקיפים הם לא כתבים אלא אזרחים שמדברים על ליבם. אשמח אם נפתור את הבעיה לא ע״י שינוי הטקסט והורדת רמת הכתיבה אלא על ידי עריכה. כדי לשמר את האותנטיות. סמדר: חייבים לחזק את ההעצמה האזרחיץ בעדויות. חשוב לשמור על האותנטיות. חיה: מה שמופיע תחת השם שלי, צריך להופיע כמו שהוא.

דורון: כל משקיף יש לו את הפוסטים שלו למשל כמו בלוג. אם יש בעיה (העורך רוצה לשנות), צריך לפנות למשקיף כדי לקבל ממנו אישור. כמו לכל משקיף גם לעורך "בלוג" משלו - זו "הבמה הראשית" שממנה העורך מפנה את הקוראים למה שהמשקיפים כותבים ומדגיש את מה שהוא חושב שראוי להדגיש. מי שירצה לקרוא את הדברים שכתבו המשקיפים יוכל לקוראם כפי שהם כתבו ללא עריכה (למעט מה שנאמר קודם).

האם אנחנו אתר בלוגים של משקיפים? כל אחד מעלה מה שהוא רוצה. אתה לוקח פוסט ומעלה אותו. - סדר: לכלמשקיף יש בלוג משלו. משקיף מעלה בעצמו את הפוסט, ומסכים לכך שנעשה בחומר שימוש כראות עיננו לכתבה בנושא. (לדבר עם איימי ירון, סלונה, מייסדת און לייף יוצאת דה מרקר)

כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים