מתכונים להכנה ביתית של "מוצרי חלב" צמחיים

מתוך שקוף באוהל
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

תוכן עניינים

[עריכה] מיזם חלב האורז בגבעת עדה

[עריכה] המתכון של ברוך 19/6/19 - לעצלנים - ללא השרייה

חומרים:

ציוד:

הוראות:

  1. אין צורך להשרות כלום
  2. להביא את המים והאורז לרתיחה. לבשל 30-35דק עד שהאורז נימוח
  3. בזמן שהאורז מתבשל - להרתיח קומקום ולשטוף את כל הציוד שבא במגע עם מים רותחים כדי לחטא
  4. להכניס לבלנדר כל פעם חצי ליטר מים עם כוס אורז מבושל - בסה"כ 4 כוסות אורז מבושל שהם 4 נגלות טחינה בבלנדר של ליטר ורבע.
  5. וגם סוכר + וניל
  6. כל נגלה מבלה בתוך הבלנדר על עוצמה הכי חזקה 3 דקות ואולי אפשר פחות, צריך לנסות.
  7. מהבלנדר לסנן במסננת לתוך קנקנן של ליטר
  8. את הליטר המסונן להעביר לפיצר הגדול דרך חיתול בד
  9. לדלל עד 5 ליטר תוצר
  10. יש חלב אורז

קרדיט למתכונים הבאים: simple vegan zero waste chef ענבל נתן

[עריכה] שימור

אחרי שקראתי את המאמר הזה, המסקנות שלי הן: שהבעיה העיקרית היא הקור. אפשר לפסטר את החלב וזה אמור לתת לו עוד זמן מדף אבל תכלס למי יש כח לפסטר 5 ליטר בבין-מארי? חחחח נראה לי שמה שנעשה זה נוסיף למתכון קוביות קרח בתהליך הטחינה כדי לוודא שזה נשאר קרוב ל0 מעלות וזה יתן לנו עוד כמה ימים עם החלב, גם בחום של יולי-אוגוסט.

[עריכה] מתכונים מלפני יוזמת חלב האורז

באדיבות חלי אשכנזי שמצאה באתר נענע איפשהו.

בנוסף היו פעם את המתכונים של גלי רולוף בבלוג שלה בנושא תזונה. אבל היא חידשה את הבלוג ועכשיו לא ברור איפה זה.

יש גם מתכון של ענבל בלן

[עריכה] מתכון בסיסי

רכיבים (להכנת כליטר חלב אורז): 4 כוסות מים חמים 1 כוס אורז מבושל חם 1 כפית תמצית וניל

שמים את כל החומרים בממחה (בלנדר) ומפעילים עד לקבלת תערובת אחידה. משאירים לעמוד במשך 30 דקות או יותר (אפשר להעמיד במקרר למשך הלילה) ואז יוצקים, בלי לערבב, לכלי אחר, כך שרוב המשקעים יישארו בכלי הראשון. לחילופין, ניתן לסנן דרך בד גבינה או חיתול בד.

[עריכה] חלב אורז עשיר

מבשלים שנית את האורז עם חלק מהמים. מוסיפים חומרי טעם - מלח, ממתיק ו/או תמציות טעם (עדיף להוסיפם בבישול מכיוון שכך הם נמסים טוב יותר והאלכוהול מהתמצית מתנדף). שמים בממחה (בלנדר), מעבד מזון או במכונה למיצי פירות (זו נותנת את המרקם החלק ביותר), מדללים במים ומסננים. לקבלת חלב עשיר יותר, מוסיפים לאורז שקדים או אגוזים.

[עריכה] חלב אורז דמוי חלב פרה

3 כוסות מים חמים 1/4 כוס שקדים 2 כפות ממתיק 1 כוס אורז מבושל חם 1 כפית תמצית וניל

מכינים כמו במתכון הראשון. לקבלת מרקם חלק דומה לחלב פרה, מסננים פעמיים.

[עריכה] חלב אורז וקאשיו

2 כוסות מים חמים 1 כוס אורז חום או שיבולת שועל מבושלים (או תערובת באותה כמות) 1/2 כוס קאשיו או שקדים (קאשיו נותן חלב קרמי יותר) 1/2 כפית מלח 4 כפות ממתיק 4 כוסות מים חמים

מערבבים הכל, פרט ל4 כוסות מים, בממחה (בלנדר), מעבירים לכלי בגודל מתאים ומוסיפים עוד 4 כוסות מים חמים. מערבבים ומעבירים דרך בד גבינה או חיתול בד.

[עריכה] עוד מתכון לחלב אורז

1 כוס אורז לא מבושל 8 כוסות מים מלח לפי הטעם ממתיק לפי הטעם תמציות טעם (למשל תמצית שקדים) - אופציונלי

משרים את האורז במים, לשלוש שעות או למשך הלילה במקרר (אך לא יותר מכך). שמים את האורז והמים בסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהאורז רך מאד או עיסתי (יש לבשל מעבר לדרוש להכנת אורז לאכילה). טועמים בזמן הבישול ומוסיפים את חומרי הטעם לפי הצורך. כאשר האורז רך מאד, שמים בממחה (בלנדר), מעבד מזון או במכונת מיצים (הכי טוב), עד לקבלת חלב אורז במרקם חלק ואחיד. ניתן לדלל במים, לפי הצורך או להעביר דרך בד גבינה או חיתול בד. לשמור בקירור.

[עריכה] הערות

1. ניתן להשתמש באורז לבן או חום. 2. את השארית מהסינון ניתן להוסיף לתבשילים, פשטידות, מרקים, קציצות, עיסת פנקייק ועוד. 3. ניתן להוסיף לאורז בננה או פרי אחר לקבלת חלב אורז בטעם פירות. 4. ניתן לוותר על הסינון. במקרה זה יש לערבב לפני השימוש. החלב המתקבל יהיה עשיר וסמיך יותר ופחות הומוגני.

[עריכה] מכשיר

אם בא לכם מכשיר חדש בבית - יש את זה - https://www.amazon.com/dp/B00ALM5ZFM/ שיהורם מעיד על כך שהוא עובד ממש טוב

[עריכה] טופו

מתוך השו"ת כאן

Soak 1 cup of Soybeans overnight.... In a vitamix or blender, for every 1 cup of the soaked and drained soybeans, put three cups of water, into the blender and blend till it resembles milk, then put the milk into a Dutch oven, repeat this until all of the soaked beans is blended up... bring the milk to a boil on high heat, be careful though, it gets foamy fast, then let it simmer for 15 min on medium heat... next you are going to put this milk mixture through your milking bag and ring out all of the milk from the pulp with tongs, remove milk bag and set to the side... put the milk back into the cleaned Dutch oven bring to a boil on high again... as it is heating up, take 1 package of the nagari and mix it into half a cup of water, set it to the side, when the milk comes to a boil stir the milk in a figure 8 to evenly distribute the nagari, turn the heat off, pour half of the nagari mixture into the milk as you are stirring a figure 8, stop stirring and wait for two minutes, slowly stir in again in a figure 8 (without breaking up the curdles) the other half of the nagari mix, place the lid on the Dutch oven and do not disturb for 20 to 30 minutes.... place your mold over a deep baking tray and place the cloth inside the mold... remove the Dutch oven lid and with a large slotted spoon (without disturbing the curdles as best as you can) put the curdles into the mold... fold the cloth over the top of the curdles, put the wooden top over the cloth and find something a little heavy to sit on top of the wooden top... depending on how you like your Tofu, Is how long you want it to sit... I like mine to be firm so I let it sit for 55 minutes... after that you remove the mold and cloth from the Tofu and place the Tofu into a glass dish of cold water for 15 minutes... you can use the Tofu right away or you can store it in a container of water covered for up to a week, as long as you change out the water everyday to keep it fresh, until you are ready to use it...

כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים