מתכונים להכנה ביתית של "מוצרי חלב" צמחיים

מתוך שקוף באוהל
גרסה מתאריך 11:06, 13 במרץ 2013 מאת ברוך אורן (שיחה | תרומות)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

באדיבות חלי אשכנזי:

תוכן עניינים

מתכון בסיסי

רכיבים (להכנת כליטר חלב אורז): 4 כוסות מים חמים 1 כוס אורז מבושל חם 1 כפית תמצית וניל

שמים את כל החומרים בממחה (בלנדר) ומפעילים עד לקבלת תערובת אחידה. משאירים לעמוד במשך 30 דקות או יותר (אפשר להעמיד במקרר למשך הלילה) ואז יוצקים, בלי לערבב, לכלי אחר, כך שרוב המשקעים יישארו בכלי הראשון. לחילופין, ניתן לסנן דרך בד גבינה או חיתול בד.

חלב אורז עשיר

מבשלים שנית את האורז עם חלק מהמים. מוסיפים חומרי טעם - מלח, ממתיק ו/או תמציות טעם (עדיף להוסיפם בבישול מכיוון שכך הם נמסים טוב יותר והאלכוהול מהתמצית מתנדף). שמים בממחה (בלנדר), מעבד מזון או במכונה למיצי פירות (זו נותנת את המרקם החלק ביותר), מדללים במים ומסננים. לקבלת חלב עשיר יותר, מוסיפים לאורז שקדים או אגוזים.

חלב אורז דמוי חלב פרה

3 כוסות מים חמים 1/4 כוס שקדים 2 כפות ממתיק 1 כוס אורז מבושל חם 1 כפית תמצית וניל

מכינים כמו במתכון הראשון. לקבלת מרקם חלק דומה לחלב פרה, מסננים פעמיים.

חלב אורז וקאשיו

2 כוסות מים חמים 1 כוס אורז חום או שיבולת שועל מבושלים (או תערובת באותה כמות) 1/2 כוס קאשיו או שקדים (קאשיו נותן חלב קרמי יותר) 1/2 כפית מלח 4 כפות ממתיק 4 כוסות מים חמים

מערבבים הכל, פרט ל4 כוסות מים, בממחה (בלנדר), מעבירים לכלי בגודל מתאים ומוסיפים עוד 4 כוסות מים חמים. מערבבים ומעבירים דרך בד גבינה או חיתול בד.

עוד מתכון לחלב אורז

1 כוס אורז לא מבושל 8 כוסות מים מלח לפי הטעם ממתיק לפי הטעם תמציות טעם (למשל תמצית שקדים) - אופציונלי

משרים את האורז במים, לשלוש שעות או למשך הלילה במקרר (אך לא יותר מכך). שמים את האורז והמים בסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהאורז רך מאד או עיסתי (יש לבשל מעבר לדרוש להכנת אורז לאכילה). טועמים בזמן הבישול ומוסיפים את חומרי הטעם לפי הצורך. כאשר האורז רך מאד, שמים בממחה (בלנדר), מעבד מזון או במכונת מיצים (הכי טוב), עד לקבלת חלב אורז במרקם חלק ואחיד. ניתן לדלל במים, לפי הצורך או להעביר דרך בד גבינה או חיתול בד. לשמור בקירור.

הערות

1. ניתן להשתמש באורז לבן או חום. 2. את השארית מהסינון ניתן להוסיף לתבשילים, פשטידות, מרקים, קציצות, עיסת פנקייק ועוד. 3. ניתן להוסיף לאורז בננה או פרי אחר לקבלת חלב אורז בטעם פירות. 4. ניתן לוותר על הסינון. במקרה זה יש לערבב לפני השימוש. החלב המתקבל יהיה עשיר וסמיך יותר ופחות הומוגני.

כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים