סדר במהפיכה קיץ 3

מתוך שקוף באוהל
(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
 
(גרסת ביניים אחת של משתמש אחד אינה מוצגת)
שורה 187: שורה 187:
  
 
חופית: יש התעוררות עדינה. אנשים היו פחות חשופים כי היה יותר נוח לא להגיב. לא להחשף ולכן לא צריך להגיב. יש התעוררות חברתית בגלל כל מיני שערוריות. חברים נחשפים לפעילות אחד של השני. כדור שלג מטבעו גדל.
 
חופית: יש התעוררות עדינה. אנשים היו פחות חשופים כי היה יותר נוח לא להגיב. לא להחשף ולכן לא צריך להגיב. יש התעוררות חברתית בגלל כל מיני שערוריות. חברים נחשפים לפעילות אחד של השני. כדור שלג מטבעו גדל.
 
אור: דוכני ההחתמה- במקום שיווקי לקרוא  גרעין קשה של פעילים שיהיה תור של אנשים וכל אחד הוא נציד ומשכנע ששווה לעמוד שם. בדוכן עצמו לעמוד עם אייפון ולשאול אם הוא חותם אם הוא רוצה להצטלם. אני עשיתי את הסירטון של הגז שאנשים שלחו לי אותם מדברים.
 
  
 
חופית: בעניין מפורסמים אני לא נגד ולא בעד. בעיני זה לא נכון כי זה מונע אותנתיות. צריך קהל אמיתי שלא חותם כי מישהו אחר חתם. זה אנשים שצריך שיבואו גם לשטח.
 
חופית: בעניין מפורסמים אני לא נגד ולא בעד. בעיני זה לא נכון כי זה מונע אותנתיות. צריך קהל אמיתי שלא חותם כי מישהו אחר חתם. זה אנשים שצריך שיבואו גם לשטח.
שורה 209: שורה 207:
  
 
יובל: מדוע האקדמיה לא במחאה? כי הם חלק מהשיטה. האקדמיה תלויה בשלטון ובתקציבים . טרכטנבג הוא איש של נתניהו.
 
יובל: מדוע האקדמיה לא במחאה? כי הם חלק מהשיטה. האקדמיה תלויה בשלטון ובתקציבים . טרכטנבג הוא איש של נתניהו.
 
חופית: אח שלי אדם אידיאליסט. והוא לא רצה לדבר. כי הם עובדים בבנק, בחברת חשמל, בעירייה וכו וכו הם תלויים בשיטה
 
  
 
צביקה:יש אנשים שבאמת אסור להם להיות במחאה.
 
צביקה:יש אנשים שבאמת אסור להם להיות במחאה.

גרסה אחרונה מתאריך 11:13, 26 ביוני 2013

תוכן עניינים

[עריכה] סבב היכרות: שם, דבר טוב הקיץ ודבר פחות מוצלח הקיץ

יובל, עו"ד מנהלי. טוב - יש מחאה מתמודדים. למדתי שבלי רגולציה ובלי היכולת לשמור על שיח ממוקד- קשה לקדם דברים. צריך להציף בדברים עניינים ולקחת בחשבון שלא לוקחים אותו ברצינות. רועי גזית. המחאה של הגז הייתה מאוד ממוקדת. לשיפור - עדיין אנשים חושבים שהפגנות ישנו את המציאות, שוכחים שיש 4 דברים: מרד, סירוב, שיבוש מהלכי שלטון, כח משפטי וכח ציבורי+תקשורת. וכל יום בבוקר צריך לחשוב מה הדבר שאני עושה ואיך הוא משבש את מהלך השלטון. ומקווה להחריף את המאבק.

אילן ערב. כפר סבא. בסה"כ שנה במחאות. מתרכז ביופי של שיתופי פעולה, חיבורים, הבנה שכולנו באותו GOAL. הגז, החדהוריות, כל התחומים זה אותו דבר. בעיקר מעניין אותי לדבר על השיתופי פעולה. למצא חיבורים ותיאומים. הסעות. לתת להם דגש. חיבורים יותר טובים.

איתמר פרחי. פועל גם במחאה, גם בארגונים וגם בפרלמנטרי. המחאה של קיץ3# מאוד מנותקת ממה שהיה בקיץ1#. כנראה שהציבור פחות מעוניין או שיותר מיואש. מה שעשינו עם הגז זה היה מאוד יפה. הצלחנו לשלב את הכלים האלו, שבקיץ1# נכשלנו בזה. מצד שני, בקיץ3# הקהילה הרבה יותר חזקה והבסיס יותר טוב, אבל יותר מצומצמת כמותית. ומצד שני הציבור נשאר מאחור, "מוחה" בפייסבוק. גם הציבור לא בא להפגנה, הוא רואה ושומע את זה. אח"כ כותבים כתבות שרואים את ההקשר להפגנות.

איתי - ב-2011 הייתי באפריקה וראיתי שאנשים מיואשים שם. באתי לשמוע ולהציע מעצמי. כן רוצה לעשות - בשנה הבאה עובר לבארשבע והייתי רוצה להביאי איתי את זה לשם.

עידו - סטודנט לקולנוע. גם חדש בקהילת המהפכנים. היתי מחובר בדיבורים, בדעות, בקרובים אליי. מחפש להרגיש תנועה, ולהבין מה אני חושב שהצעדים הבאים.

בן - עובד בנגרות. לא מחובר למחאה. כן חשוב לי המצב, לא טריוויאלי, לא רק מה שרואים בהשתקפות שלי. באתי להקשיב. לראות מה התכנונים. הדעות שלי קיצוניות - בעד ונדליזם והחרבה. אולי נשלם על זה במעצרים אבל אני בעד לעשות יותר מזה.

מעיין - היו כבר הרבה אנשים בקיץ. היו 10K בהבימה. הגענו להפגנות מול בתים של מקבלי החלטות. מפריע לי שאנחנו מקבלים החלטות בפורומים סגורים.

אבנר - ב-2011 התנדבתי איפה שקראו לעזרה, אבל לא הייתי הרבה במאהלים. 2012 באתי להפגנות אבל פחות פעיל.מתחיל להפיץ ברשתות, דברים כאלו. השנה מצאתי את עצמי, גם מתוך המצב שאני בחיים, שאני עובד כפרילאנס, יש לי לוז גמיש. נכנסתי חזק מאוד למאבק של הגז בחודש וחצי האחרונים. +פגשתי אנשים עם מסירות יוצאת דופן. ומסכים עם הדברים של מעיין, לגבי הסגירות של הפעילות, שזה דבר שמפריע. גם לגבי המיקוד של מאבק הגז. כדאי וראוי להגיד את ההישגים: אחרי ההפגנה אצל תשובה נובל התחילו לעשות קמפיין טלויזיוני. אחרי הדרישה לקבל את הפרוטוקולים של צמח, הם פורסמו. ופתאום סילבן בעד העברת הדיון לכנסת. וגם מכסות הייצוא ירדו ל-40%. מצד שני יש תחושה של "הפסדנו במאבק". בימים האחרונים הרבה פעילים בוכים, מעודדים אחד את השני, לוקחים יום חופש. אני מאוד חושב - אם יש מסר אחד - זה שצריך לאחד את השורות.

ויקטור - לחזק את המקום פה, את מאהל ארלוזרוב, שנצא איתכם לשטח. ערן מה-לא נחמדים - חושב שלא צריך להיות בדיכאון. אנחנו לפני ניצחון. הם מפחדים. כל ההתבטאויות של לפיד ויוג'ין קנדל וביבי - הם מפחדים. ועכשיו זה תלוי בנו אם כל קבוצה מתחפרת בדיכאון או שמתאחדים ועובדים יחד ומנצחים. שם המשחק זה סולידאריות. השכבות החלשות, דיור ציבורי, קיצוץ בקצבאות. אנחנו ממשיכים במסיבת המגפונים הגדולה ביותר בישראל.

גלי אבני - עבור

הלל קניסברג - עברו לי הרבה דברים בראש. היה מאבק - במשפט בחיפה בנושא פרשת הקישון, נפלנו בגדול. עכשיו מפנה את הזמן שלי ליתר הדברים. שאלה שעוברת לי בראש - האם אנחנו באמת מחפשים מהפיכה - להרוס ולבנות מחדש - או שפשוט אם הדברים היו מתקתקים כמו שאמורים לתקתק, האם באמת יש צורך במהפיכה. או שיש צורך פשוט ליישר את הבניין העקום שיש כרגע. במצריים ולוב יש כאוס מוחלט. צריך לדבר עם שאר האזרחים במדינה בשפה שהם יכולים להבין אחרת הם מתקשים להתחבר.

ברוך - לאט לאט מבינים שאי אפשר לפרק את ביתו של האדון בכלים של האדון, וגם, שאנחנו באמת מדברים על להחליף דיסקט, לשנות לגמרי את המשחק, ושהמהפיכה היא בפנים כמו שבחוץ. תודעתית. וגם - כמה שיותר ליד הבית, בתוך הבית. לחבר עוד אנשים. הכסא הריק. מגוון, מרחב ציבורי, תלות הדדית, קוד פתוח.

בשעה 20:00 - לדבר על מה רוצים לעשות בחצי שנה הקרובה.

[עריכה] רעיונות

אבנר - חשבתי על לארגן הפגנה גדולה, 100,000 ומעלה - הרעיון הוא לפתוח אירוע, ולבקש 100,000 אטנדינג. צריך עזרה בהפצה. המטרות - מניעת ייצוא הגז, העלאת תמלוגים. ביטול הגזירות. ניתוק קשרי הון-שלטון. הפלת הממשלה ושינוי השיטה. אבל בדרך לשם להשיג את היעדים.

מעיין - לקדם את הנושא של מוכנות לאסון גז/נפט בים.

מעיין - מערכת המשפט - האם השופטים בבג"צ הם שופטים או פוליטיקאים? האם אפשר לצפות מהם לצדק?

מעיין - המדינה מכשילה אותי - לגבי בחינות הבגרות. לפני חודשיים פרסמו 2 נערות על כמה שמערכת החינוך מנותקת. מסתבר שהמורה שלהן פוטרה. אבל צריך גם מחאה מהדור הבא. עידור - למה שאני בא למפגשים - עם מי שכן פעילים - מרגיש טיפה זר. נראה שכל אחד דואג לבעיות המאוד קרובות שלו, וזה יוצר קבוצות סגורות. והשאלה היא איך אפשר להנגיש את המחאה לחברים שלי, שהם תומכים אבל מרגישים מוזר לבוא לפה.

הלל קנינגסברג - כמעט כל בית אב שלישי יש לו תיק בהוצאה לפועל. עוד בעיה - בת הזוג שלי מהפריפריה - לוד - וכמו לוד - אנחנו התרכזנו בעיקר באיזור המרכז, אבל במקומות האלו המצב הגיע לידי אסון. אין דפים למדפסת של פקידת הסעד והרווחה. המצב שם הולך ומידרדר. מרגיש שמתרכזים יותר מדי במרכז

איתי - יש הרגשה שהקבוצה שמובילה את המחאה זו קבוצה סגורה. פעם ראשונה שהפגנתי זה היה בהפגנת הגז בירושלים, והייתה הרגשה שקשה להכנס. מן הסתם אנשים עברו ביחד דברים.. וקשה להצטרף. נושאים שרוצה להעלות: הסברה. כשאני מנסה להסביר לאנשים על הגז, אומרים לי -מי אתה, אתה לא כלכלן. הנקודה שאני מאמין בחופש המידע, נגישות המידע, צריך ליצור איזשהו מאגר. אני עצמאי בהייטק, יכול לעזור, אבל בלי לארגן מידע במערכת זה קשה.

דבר נוסף, אמא שלי עובדת ברשות מקומית, ודרכה שומע על הרבה מאוד שחיתויות וכספים שעפים. בראש העיין, הוא ריצף נחל בבבטון והתחיל להזרים מים מתוקים. לגבי הרשויות המקומיות, צריך לעשות משהו.

איתמר - הגעתי למחאה לפני שנה וחצי, אחרי הרבה שנים בניו יורק, צריך קצת אופי ועקשנות. המחאה היא לא באמת סגורה. יש קבוצות פחות פשוטות, כמו הלא נחמדים, אבל אנחנו יודעים להפתח. אני חושב שיש המון מה ללמוד, היום היה כנס של אמהות חד הוריות. צריך לעשות מאמץ להיות יותר מחבקים ומקבלים. יש המון דברים שמייאשים אבל יש גם אנשים שלא מתייאשים. והמאבק של הגז הוא מאבק שאנחנו מנצחים בו. אני יודע כי במקומות שאני פועל אני מרגיש שהולכים להצליח. עדיין מרגיש שאני מטפל ביותר מדיי נושאים, וצריך עזרה. ואנחנו מאוד אגוצנטריים ומאוד קשה לאנשים לעזור במה שלא מעסיק אותם או בדברים שהם לא מרכזים. וצריך לדעת לתת כתף גם במקומות שאנחנו לא מובילים.

גלי - מאוד מתחברת למה שאיתי אמר. הרבה מאוד אנשים מרגישים מחוץ למעגלים, וזה מייאש ומחוץ לפעילות.

רחל - גם אני מגיעה מהכנס של החד הוריות. 30 שנה שילמתי שכ"ד וגידלתי ילדים. אני לא מסכנה. אבל אי אפשר לעשות הכל, צריך לראות מה עומד בראש סדרי העדיפויות. אצלי - חיי אדם. לא נעים לי להגיד - אבל נראה לי שנקודת המוצא כאן היא שהמשחק מכור. ברגע שהמדינה והחברה נותנים לגיטימציה לפערי השכר וגובה שכר הדירה - מי שאין לו, צריך להתלבט בהתלבטות הנאצית, תסלחו לי, בין דיור לאוכל. לכן לדעתי נקודת המוצא היא שכר המינימום והאופציה לחיות בכבוד. אם כדי לחיות בכבוד צריך להיות גנב, לעבוד בשחור, הבעיה רקובה מהיסוד.

אילן - אני מעצב נוף. עושה פרויקטים. אני מרגיש שכל הדברים שלנו נוגעים באזרח. חד הוריות, גז, בתי משפט, הכל נוגע שכולנו נדפקים מהמערכת. מכל הכיוונים. באתי כי לדעתי צריך לשתף פעולה בין כל הקבוצות. לא לאחד אלא לשתף פעולה. שיהיה תיאום. אצלי בעסק אפשר לבנות תפאורה שלטים להפגנות. יש אנשים שיותר טובים ממני, אני פחות טוב בועדות ובפייסבוק. אני בקטע של לשתף לחבר, ראייה מרחבית. לתכנן מראש דרכי פעולה חלופיים. תיאום בין מי שיוצאים להפגנה. להיות קצת יותר חכמים. הרעיון של מכתב האמהות - שמי שלא יכול להגיע להפגנה, נקריא את המילים שלו בהפגנה בשבילו. וגם להכניס תיאום ביננו. בין קבוצות שונות. המעברה, המשמרת הירוקה, הלא נחמדים. כשמתאמים זה יוצא יותר מוצלח וגם יותר כח. מאוחדים בזה שכולנו רוצים את הזכויות שלנו. וגם להתקרב ולתמוך. כי מדי פעם יש מישהו שיש לו בעיה בעיר אחרת - אז ליסוע לשם כקבוצה ולחזק. מאוד נכון גם ליצור קשר עם קבוצות מחאתיות בפריפריה. כשאנחנו עושים פה הפגנה, שגם הם יבואו. תיאום ושתפ - שכל אחד יתמקד במה שהוא טוב בו, ונהיה בתיאום.

ערן - הקטע של הלא נחמדים זה לעבוד בשכונות. דוכן בתקווה. גם אם צריך להוריד אוטובוס מלוד להפגנה בתל אביב זה גם אפשרי. עם הפייסבוק לא מגיעים לכל האנשים. מגיעים אולי ל-5000 אנשים. צריכים לצאת מהפייסבוק. לרחובות ולהסברה. חושב שכל ההפגנות צריכות לצאת מבתים של שרים. רוטשילד זה פאסה. לשכונות אנחנו נבוא. רוצה לארגן הפגנה גדולה על הרצון לחסל את הדיור הציבורי, וגם לגבי התקציב, אם נארגן הפגנה גדולה לפני הקריאה השניה והשלישית בכנסת, אולי נצליח ליצור שינוי.

רועי - ראינו קריסה של הדמוקרטיה. מקבלים החלטה בממשלה נגד דעתו של היועמ"ש. לנהל מאבק על הדמוקרטיה, על הבסיס.

לעבוד על הבג"צ. לאסוף תצהירים.

בנוסף - פעולה של סירוב - מכתב הקצינים, שיחתמו על סירוב להגן על אסדת הגז של תשובה.

יובל - אין כאן באמת דמוקרטיה. התרבות איננה דמוקרטית, ובמחאה הציבור התחיל להיות מודע לזה. הפתרון הוא פיתוח מודעות. אגנדות. מהתחתית. איבדתי את כל רכושי בגירושין, לכן פסימי ברעיונות הגדולים אבל אופטימי בעבודה שיטתית. עובד עם אסף אבן חן בהקשרים מקצועיים. בגלל הגירושין לא יכול להגיע להפגנות. כיוון שיש בעיה תשתיתית במערכת המשפט המושחתת,הועדה למינוי שופטים. כל אנשי המקצוע רצו להשאיר את הגז כאן, אבל בגלל שהמערכת כ,כ רקובה, צריך לעשות על זה מחאה.

צריך להתחבר לאופוזיציה בתוך הממשל.

הבגצ - הוגש כבר של אנשים עם דעת קהל. צריך לעשות מנהלה בסיסית לצאת לשכונות וללמד אנשים על הגז ועל מה באמת חשוב. כל הפגנה שעוברת, תהיה פחות בולטות וממילא מסננים אותנו. מבחינתי - מקדמים ידע. באינטרנט ומשם לשכונות.

שרונה - פורום קיפוד - קידום פתרונות דיור. כנס גדול ב4/7 לקידום פתרונות דיור ציבורי, דיור בר השגה.צריכה עזרה שתבואו להשתתף. מעיין - לעודד כל הפגנה וכל בנאדם שבא לו לעשות הפגנה, לעזור לו לעודד אותו. יש כח אדיר בהפגנות קטנות, ליד הבית, בשכונה. וגם - אי אפשר לדעת ממה זה יידלק. לאף אחד אין מונופול על הידע.

[עריכה] קבוצות

[עריכה] מעגל בנושא הרחבת השורות, שיתופי פעולה במחאה

ברוך אורן - רוצה להגיד שחשוב לראות כל אחד מאיתנו - איך בכל דבר שאנחנו עושותים אנחנו מייצרים מקום לעוד אנשים במחאה. אי אפשר להסתפק בלהיות מי שאנחנו, צריך כל הזמן לראות איך מושיטים יד.

הלל - הייתי אזרח שלא הייה בענינים. בהתחלה התפזרתי על כל דבר ואז התחלתי להתמקד. ושמתי לב לתופעה: קשה לי להבין את המושגים שמדברים עליהם - מרחב ציבורי, הנגשה. מבחן האזרח התמים. זרוק את האזרח התמים מהרחוב לתוך מעגל שיח כמו שאנחנו עושים עכשיו - או שהוא מייד בורח, או שהוא משחק אותה ומרגיש זר, או שהוא מקבל קריזה. ברוב המקרים - ההתחלה, זה הבסיס שאנשים יקחו למה שהם יעשו הלאה. אם לא ניתן להם להבין את הדברים בצורה פשוטה, ההמשך יהיה להתרחק.

אילן - בוא ננסה למצא איך לעזור להם להתחבר. צריך להיות איזשהו גרעין שאפשר לפנות אליו, מי שרוצים להתחבר. מעין הכוונה ראשונית. קו חם. שרונה - לבוא ולהסביר לאנשים בגובה העיניים. עבודת שטח ללכת לשכונות ולהקשיב. צמאים לזה. בכנסת המשחק מכור.

אבנר - בואו נוסיף לשוסטר הקרוב - ב-20 דקות הקרובות - כל אחד ידבר עם ה-10 אנשים סביבו. לפני התחלת ההפגנה.

גיא - הרעיון מעולה. ההבדל יהיה אם אתה תעשה משהו בפועל - תיקח את היוזמה ותעשה. במהפיכה ובאהבה אין חוקים בכלל. כל אחד יש את הדרך שלו, הייעוד שלו. כל אחד משפיע באופן שונה. לישראל יש גם מקום במהפכה הגלובאלית. במקום מאד דמוקרטי. המהפכה התחילה ברוטשילד, התחיל בום, אח"כ התכנס, אח"כ יצא שוב החוצה בנושא הגלובאלית. הטיפ הראשון שלי - לחזור למעגלי דיון. כל אחד לוקח שעה קבועה ומקום קבוע, עם קצב קבוע. אם למישהו יש רעיון, אז יש אדם שיכול להפנות. והאדם יכול לקדם אותו. לשמר ולקיים מעגלי דיון במרחב הציבורי. ועדיף כאן. ניקח יום כן יום לא, או יום בשבוע. הטיפ השני - הגענו למקום הטקטי הכי נכון - לשבת אצל מקבלי ההחלטות בבית. מחאת האבות הייתה כך מהתחלה - אצל כחלון. פעם היינו שני אנשים - אח"כ הגיעה ניידת, אח"כ טנדר, אח"כ זינזאנה, אח"כ ניצב ואח"כ סגן ראש השב"כ. לא ידעו מה נעשה. מול כל מקבל החלטות צריך לקום גרעין מחאה מקומי. הדבר היחיד שמבדיל בין מהפכה אמיתית למה שקורה עכשיו - זה כרטיס האוטובוס להפגנה. טיפ שלישי - חוץ ממול מקבלי ההחלטות, חוץ מלדאוג לאפשר לאנשים לעשות מה שהם יכולים לעשות. זה מה שעשינו בגרעין "המיטה המעופפת" - אזור קיסריה. טיפ רביעי - חשוב מאד שהגרעין לא יהיה בנוי על אדם אחד או שניים או שלושה. לאפשר לכל אחד לקחת אחריות. לא לגייס - לאפשר. טיפ חמישי - לא למנוע מאנשים לפעול. הגז ריכז את כל האנרגיות למקום אחד. הכוח שלנו יהיה ריבוי אנשים בריבוי הפגנות, בריבוי נושאים, בכל מקום. לדעתי עדיף שיהיו 100 הפגנות של 10 איש.

גיא - בואו נעבור עכשיו, עם כל המעגל, ליאיר לפיד. ב-100 יום חסד ביקשתי לקבוע פגישה עם ארבע נציגים של האבות עם לבני. וזה היה בתהליך שנמשך כבר מנאמן. אני אמרתי שרוצה לעשות עבודה מקצועית אצלה במשרד. היא זלזלה. ברגע שהבנתי שזה לא - הגיעו אליה הביתה מאה פלנגות ששיבשו את החיים של כל השכונה. היא הבינה מיד, כי היה מגה-פון וכל אחד סיפר 3 דקות את הסיפור והיא ישבה בבית ובכתה. זאת הטכנולוגיה וזאת השיטה. גם ביבי - מעין הראשונה שבאה, מאז תחילת המהפכה, שבאה אל ביבי הביתה. לבני היחידה שהבינה ויצאה החוצה.

אילן - זה רעיון מעולה, צריך לתת פרק זמן מסויים ולדרוש להעלות את הבעיות.

גיא - אחדד ואדגים את משה כחלון. כשלא עבד בבית איתו - לכל כנס הגענו ואז הוא ניגנב ונשבר.

הלל - אנחנו יוצאים הרבה פעמים להפגין מול שרים, אבל צריך גם קצת להפעיל אותם, ולא לגרום להם לאנטגוניזם. אולי כי מהר מאד קיללנו. מישהו צרח בשוסטר - אתם נאצים. אני מכיר אנשים ברמת אביב - ולא כולם מנותקים. גם אם אני אעשה 3 מיליון דולר בסטארט-אפ גם אני אעבור לרמת אביב. שרונה - אל תבוא ותנקר עיניים לאנשים בקו העוני, עם תכנון כלכלי של 20,000 ש"ח בחודש. הייתי בסיעה של יאיר לפיד - הוא לא רואה אותך ממטר. בועדת הכספים גם היינו וזה זיון שכל.

הלל - הכרתי את יאיר אישית לפני 20 שנה, חרא הוא היה וחרא ישאר. אבל מי שגרים מולו הם לא יאיר לפיד.

שרונה - יש פה אפליה, יש פה שחיתות והיא מובהקת.

ברוך - בואו נדבר על שיתופי פעולה.

איתי - יום שישי, שוק ראש העין פתוח. מה אני עושה משם? אני רוצה לחבר אנשים. שרונה - תציג מי אתה, מאיפה אתה בא. תסביר שיש עוד אנשים שסובבים אותך. אני בעד פליירים. אנחנו הוצאנו פליירים של הקבוצה - ותוך כדי זה עשינו עבודת שטח בשכונות. אצלנו הייתה התפתחות מהירה - כי הגיעה התקשורת.

ברוך - מוסיף - תשתדל לא ללכת לבד. ככל שזה יותר קרוב לבית זה יותר קשה. במדינה - בעיר - בשכונה - ברח' - בבניין. כשאני הולך למקום כזה, אני נמנע מלשאול את הבנאדם איך הוא יגיע להפגנה, אלא שואל את עצמי איך אני אגיע להפגנה שלו. לרוב הבנאדם יגיד שמה שמפריע לא זה יוקר המחייה. אם הוא אומר שמפריע לו רמת החינוך - עושים ביחד משהו לטובתו. אח"כ כשאני ארצה עזרה במשהו סולידארי הוא גם יתן כתף.

שרונה - זה כמו שהבאתי את דינה. מאד שמחה לפגוש אנשים.

גלי - קודם כל אנשים צריכים לדבר על זה - הצפה. אח"כ יכול להיות שבנאדם יתחבר.

איתי - סבבה, הוא צף, ואז מה?

הלל - יש משהו שלא מדברים עליו בזמן האחרון. ברוטשילד 2011 גייסנו הרבה אנשים שהציבור מכיר. בזמן האחרון חסרים לנו אנשים שידברו לציבור. חייבים לפנות לאנשים האלה כי הקהל הולך אחריהם. אם הם מבטאים את הרעיון, אפילו בהופעה - זה כבר 10% ששומעים.

אודי - בא מאקטיביזם יותר מתחום מחנה השלום. ההצפה זה השלב הראשון שחייב לקרות. הדבר הכי גרוע זה שאנשים אומרים "ככה זה". אנחנו כבר לא מצפים. דבר עם אנשים שהצביעו לביבי, האם הם חושבים שיהיה פה שינוי. הסיבה היא הייאוש - אנשים חושבים שהם לבד, ואין זמן. וזה הדבר השני שאתה אמרתם - להביא אנשים. עצם זה שאנשים יכולים להרגיש שייכים לאיזושהי קבוצה - שיש משהו שקורה - עצם היציאה מהמצב של הייאוש זו תחילת המהפכה.

אילן - רוצה לדבר על הנושא של השכונות. הלא נחמדים מתמחים בתחום. אני רוצה להזמין אותם לדבר עם השכונות בכפר סבא. בפעם הראשונה יהיה בלבול והרבה דיבורי סרק. בפעם השנייה - זה יצמח. אותו דבר - הלא נחמדים יכולים לעשות נסיעה לדימונה. ואז כל האנשים שמתביישים, רוצים להגיד משהו - כבר יצאו.

אבנר - איך יקבלו אותי בלוד?

גלי - מרגישה שלא מקבלים אותי

ערן - צא אתה לרוטשילד. אנחנו מקבלים כל אחד. אנחנו 10 אנשים, ואנחנו צריכים את העזרה שלכם. להיות בקבוצה הזאת זה דורש המון זמן. המון הקרבה עצמית.

גלי - האם אתם מקבלים אשכנזים?

ערן - ריקי אשכנזיה. אם אתם מסכימים שיש גטאות בשכונות? האם מסכימים שיש אפליה נגד מזרחים?

הלל - אנשים פוסלים אותי על שם מזרחי. ברור שהשכונות הם דפוקות. כמו שאנחנו יודעים, ההשפעה האמיתית במדינה הזאת נמצאת במעמד הגבוה.

ערן - מחאת רוטשילד פנתה למעמד הביניים. כשבאו החבר'ה מהתקווה לרוטשילד סתיו אמרה להם "אתם לא מעמד ביניים, תלכו מפה".

הלל - רוטשילד 2011 זה ניצוץ מבחינתי, לא לפיד.

[עריכה] מעגל בנושא שינוי השיטה, צדק משפטי, עתירה לבג"צ נגד ייצוא הגז

ברוך ר: האם מותר לצלם ולהקליט בבית משפט:?

יובל: המערכת כולם חברים של כולם, אין הפרדת רשויות . שופטת שהתברר שהבת שלה שייכת למשרד שקשור למשפט ואז השופטת פסלה את עצמה. אחרי 8 שנים משפט. המערכת כל כך מושחטת שזה לא להאמין.

מעין: דוגמא שמשפטו של גיא התנהל בחיפה ורק כשהועבר נצרת איפה שאין חברים של השופטת הוא קיבל קצת צדק ושוחרר. ישב חודש בכלא כי היה מותקף על ידי חברות של השופטת

יובל: השופטים הם פוליטיקאים. לדוגמא ועדת מינוי שופטים. הפיתרון: קודם כל שאנשים ידעו. שידעו איך המערכת עובדת. בג"צ הגז. רוצים לאסוף עורכי דין ועמדות החתמה על תצהירים חייב להיות מעמד עורך דין)

הסיכוי שבגצ יתערב בהחלטה הוא קלוש מאוד

ברוך ריכטר: המטרה של בגצ הוא להגן על האזרחים.גם מפני ממשל לא תקין.

יובל: בשביל זה יש בית משפט מנהלי. בזה אני מתעסק. לפני 2000 הגשות של משפט מחוזי הוגשו בבגצ. אי הצדק תוסס הרבה שנים. הממסד מגן על עצמו על ידי חומות של בירוקרטיה וקשקשת.

זה שאפשר לדבר בבית משפט זה לא אומר שתזכה ליומך.

דורשים מאנשים לגייס אלפי שקלים לטובת הדיון בבגצ.

יובל ריכטר: עשרות אלפי עותרים – בגצ לא יכול להתעלם מזה.עשרות אלפי אנשים מגישים ביחד עתירה.

מעין: בסופו של דבר יושב שם שופ והוא מושחת

יובל: השופטים מצייתים למדיניות מלמעלה. ההחלטה על הגז היא חוקית אבל מחורבנת.

צביקה: רובי ריבלין דואג לעצמאותה של הכנסת. הוא נגד עקיפת הכנסת. שינוי ההחלטה לא יקרה בכנסת. לא צריך להיות נאיבים.

בורך ר :בכנסת יש רוב של אנשים נגד יצוא הגז.אם בגצ יחליט שההחלטה עוברת לכנסת זה רעידת אדמה.

מעין : צריך בו זמנית לדרוש צדק משפטי

ברוך ר: זה לירות לעצמנו ברגל כי אנחנו אומרים לא מאמינים בהם ומגישים להם בקשה..

יובל: אנחנו פונים אליכם מתוך אמונה שתתעשתו ותבנו את האמון במערכת . יש דבר כזה השלתלחות לא ראויה ובקשות סרק. כשאתה ניגש תגיד יפה תודה שנתנו לך לדבר.

מערכת המשפט מקולקלת אבל אין לנו אחרת.

רועי גזית: בגצ הוא כלי. כוח. לי היה תיק שנמשך 10 שנים זכיתי בו. אין צדק. יש מלחמה. נאבקים והשופט מכריע. כחלק מהמלחמה יש כל מיני כלים כמו לפסול שופטת על זה שהבת שלה כך וכך.. השופטת מכתיבה משפטים לפרוטוקול והעורך דין מתווכח איתה. זה תלוי בחוזק של העורך דין.

יובל: אתה מראש לא מאמין שמערכת מספקת הוגנות. הוגנות זה לא צדק. אם המערכת תמשיך כך היא לא תהיה הוגנת בכל מקרה.

רועי: ריך להחתים אנשים בעלי תהודה ציבורית. סלב הצטרף לעשרות אלפי אנשים בוא תחתום גם אתה.

ברוך אורן: פרקטי- מערכת המשפט דפוקה. בוא נשתמש בכלי שיודעים שהוא דפוק. אנחנו מקווים שהוא יפתור את המצב ובו זמנית שלא יפתור את המצב. זה סתירה. הדרך השלישית היא להחתים מאה אלף אנשים וההזדמנות היא לחשוף אותם ושיבינו מה קורה במדינה הזא. אולי אפשר לשלוח להם פעם בחודש מה התוכנית. לתת לאנשים תקווה שיש להם תקווה ותפקיד בישראל.

יובל: אם זה יצליח ובגצ יעביר לכנסת – הכנסת תפיל את זה. לעשות את זה מעכשיו ולא לחכות לעתירה של שלי וריבלין. להגיד לשופטים- אם אתה שם למעלה תמשיך כפי שאתה ממשיך זה לא יעזור כי יהיו עוד בגצים ועוד בגצים. צריך לעשות מהר ולהחתים אלפים.... להשתמש במערכת ולדעת שהיא מושחתת. במקביל להודיע לאנשים שהמערכת עקומה.

חופית: יש התעוררות עדינה. אנשים היו פחות חשופים כי היה יותר נוח לא להגיב. לא להחשף ולכן לא צריך להגיב. יש התעוררות חברתית בגלל כל מיני שערוריות. חברים נחשפים לפעילות אחד של השני. כדור שלג מטבעו גדל.

חופית: בעניין מפורסמים אני לא נגד ולא בעד. בעיני זה לא נכון כי זה מונע אותנתיות. צריך קהל אמיתי שלא חותם כי מישהו אחר חתם. זה אנשים שצריך שיבואו גם לשטח.

יובל: עורך דין צריך לדעת שהבנאדם יודע על מה הוא חותם.

ברוך אורן: זה בסדר שיראו שמישהו מפורסם חותם.

חופית: זה טוב בפן הוירטואלי. זה נותן ערך שיווקי. אבל מבין כל מי שיפתח את הסירטון ויראה שזה רציני יחליט אם הוא רואה עד הסוף.

ברוך אורן: זה נושא מגניב לשיחה עם חברים.לפתוח את הנושא.

ברוך אורן: המנהלה יחסית פשוטה. חשוב להתייחס לצדק משפטי, הוצאה לפועל וכו' האם שווה בשלב זה לפני הפקרטיקה איך לחבר לשינוי שיטה והוצאה לפועל . זה מביא עוד הרבה אנשים שזה מעניין אותם.

יובל: לא פשוט לשנות שיטה. בשנות ה-90 שינו את השיטה בקטע של ההצבעה הנפרדת לראש ממשלה. לא צריך סתם לקרוא לשינוי שיטה. צריך להביא את הרעיון למה לשנות.

חופית: האזרח הקטן צריך להבין שהפלת שיטה לא פוגעת בו. הוא האחרון שנפגע. כשכלכלה שלמה נופלת אף אחד לא נפגע כי כולם נפגעים.

מעין: אפשר בלי לשנות את השיטה להחליף את האנשים?

יובל: מדוע האקדמיה לא במחאה? כי הם חלק מהשיטה. האקדמיה תלויה בשלטון ובתקציבים . טרכטנבג הוא איש של נתניהו.

צביקה:יש אנשים שבאמת אסור להם להיות במחאה.

גיא: אני לא רוצה להפיל את השיטה. אני רוצה מהפכה איטית. עד עכשיו המהפכה היא יחסית הדרגית לא אלימה ומסודרת עם תשתיות. בגדול. היו עליות וירידותא בל יש הישגים מדהימים. באף מקום בעולם לא התחלף חצי פרלמנט ללא הרוגים כמו בכנסת. אני רוצה לשמר ולהתמיד. להאיץ את התהליכים. להיות מה שאנחנו. אנחנו 8 מיליון. לא הרבה. כל הדרך אני בשטח ואני לא מעוניין באלימות. זאת ברירת מחדל קשה. חורבן בית 3. אין לנו אוייבים חיצוניים רק מבפנים אנחנו מסוכנים לעצמנו. אטימות תוביל לזה. זה מדרדר את זה לשם וזה לא בידיים שלנו. השילטון נהיה אטום וקשה. מתנגד ברמה שהמשטרה משנה אסטרטגיות. נקודה אחרונה – זה מעגל צדק משפטי. הגענו לרגע של הצדק המשפטי. זה הצדק האחרון שמגן על הטייקונים. אם אני הייתי במצב הזה היו מכניסים אותי לכלא (במקום דנקנר) . חצי מתקציב המדינה הולך לפנסיות. אבל למי שגדל עכשיו לא יהיו פנסיות . חצי מהחיים שלנו הולכים לתקציב פנסיות. אין לזה מקום. נשיטה מקפיצה שכר וחישובים. מי שבפנסיה צריך לפתוח את זה . לא יכול להיות שיהיו פנסיות ענק. אין למה. אין לישון ביותר ממיטה אחת בלילה.

ברוך אורן: משרד עורכי דין מיכאל ספרד התעניינו בנושא אבל לא נתנו תשובה סופית. יעזרו בנושא המשפטי איך עושים לוגיסטית וכו' האם יש פיתרןו טכנולוגי ללא מלא ניירות. יונתן קלינגר מתמחה בדיני טכנולוגיה. יש כוח משפטי וכמובן גם יובל שאיתנו. השלב הנוכחי עובדים בקבוצת הפייסבור מתאגדות ומתאגדים למען הגז. צריך לעבוד גם בקמפיינים ולצלם אנשים חותמים בפועל. לארגן מסיבה ביום שישי הקרוב שיהיו בה חתימות.

יובל: אסור במועדון חייבים משרד עורכי דין. יש גם בעיה עם דוכן. צריל לשכור משרד ....

ברוך אורן: לפחות 300-400 אנשים שחותמים ביום שישי הקרוב. טכנולוגית מקווים שתהיה אפליקציית פייסבוק עם חתימה הצהרתית.

מעין: אין לי אמון במערכת המשפט. אין לי אמון בבגצ. אני רוצה שנתייחס לזה .

צביקה: בואו נפריד בין בית משפט מנהלי- שלום ומחוזי ובין בגצ. בעיה של הוכחות וכו' יש שחיתות וכמו שקרה לגיא. הבגצ הוא המקום שבו מצפים שיהיה צדק. בהרבה מקרים גם יש צדק. פעילי מחאה מואשמים במחוזי והמחוזי מנפנף את המשטרה. העליון נמנע מלהתערב בהחלטות ממשלתיות. כיום זה כנראה הולך למנהלי. בגצ לא מתערב בביטחון. לא לזלזל בשינויים קטנים. במדינה דמוקרטית אם לא עושים מהפכה של הרבה מהעם. לא ניתן לבצע מהפכה גדולה בסדרי שילטון אבל שינויים קטנים ניתן.

סוףףףףף

[עריכה] סיכום

[עריכה] סיכום המעגל בנושא שינוי השיטה, בגצ

[עריכה] סיכום המעגל על הרחבת השורות

[עריכה] סיכום והתייחסויות - כללי

ראינו שיש שני נושאים מרכזיים. שינוי השיטה וחיבור אנשים למחאה. ומכאן נפתח דיון רחב יותר. בסבב. כל אחד דקה.

גיא - המאהל הזה הוא מאהל של אנשים שאין להם איפה לגור.

אבי פה - רעיון שלי להחזיר לפה מאהלים.

איתי - דיברנו על הגז והבגצ. כבר ממחר, אנחנו חייבים להרים בכל הכח. לגייס עו"ד, לנסח תצהיר עצמו. לחשוב מאיפה מגייסים כסף לדוכנים, לטפסים.

ערן - דיברנו בקבוצה על השכונות. רוצה לחזק. הלל מנסה לארגן חוג בית בלוד. אם נראה שאפשר לעשות שם מחאה, אז נביא את המחאה לשם. כמו שהבאנו מחאה לאור יהודה. חשוב לגייס פעילים, הסברה בשכונות.ורוצים לקדם את זה בצורה הכי מהירה. כי בסוף הקיץ ייגמר. בנוסף - אנחנו לא מתכוונים לעזוב את שוסטר. ואם קבוצה יכולה להגיע לכפר אדומים ולהפגין מול אורי אריאל.

אנחנו צריכים לגייס לטובתינו, וזה לא כל כך קשה, לדבר עם אנשים בבני ברק. לדבר. הם מאוד אוהבים אותנו, מאוד קשובים, הבעיות שלהם דומות לבעיות שלנו. ועשינו את זה שנה שעברה בבני ברק והיה מדהים. ועוד קבוצה שהייתי רוצה לחבר - מדברים על דוח פרוואר - היינו גם באל עראקיב, ב-2011 הם באו לעזור לנו בשכונת התקווה. השתתפו איתנו בהפגנה נגד פינוי המאהלים. וכל הקבוצה של הלא נחמדים מוכנים לחבר את הבדואים למחאה.

הלל - לגבי לוד - אני לא תושב לוד, חוויתי זעזוע כי מעולם לא הבנתי שדבר כזה יכול לקרות. כשישבתי אצל יאיר לפיד, הצלחתי לדבר עם יותר אנשים בגובה העיניים, יותר ממה שהצליחו אלו שצעקו להם עם מגפון "מנותקים" למרפסת.

צריך להתחבר גם לשכונות.גם השכונות ברמת אביב.

אילן - רוצה לסייע בנושא הקמת דוכנים למשל, תפאורה - בעסק שלי יש אנשים שיכולים לעזור. גם בשלטים.

דבר נוסף - אני כבר 16 שנה משקם נרקומנים - אז אני יכול לעזור גם בזה.

שרונה - הכבוד הבסיסי למחיה, הדיור הציבורי. זה המוטו לחשוב עליו. כי יש אנשים שחיים ברמה תת אנושית. ההתייחסות היא מאוד שטחית לגביהם. בקבוצה שלנו מנסים לגייס כח מכל המעמדות. כל היופי במחאה הזו - מעגלי השיח.

רועי - אני בשבועיים האלו עם ברוך הכפולה - דוכנים החתמות. בגצ.

יובל - עלה הפער בין מהפיכה לבין שינוי הדרגתי. היה נורא חשוב. שחיתות מערכתית. עד כמה שינוי בכללים הפורמליים הוא שינוי. יש גם אנשים מושחתים בכל המערכת הזו. והקושי לתת אמון במערכת שהכזיבה. וגם - להעלות את המודעות כדי שאנשים ידעו. למשל, שבית משפט אמור לקדם הגינות, וכשהתרבות שלנו כחברה היא מלחמתית, אז איזה שינוי אפשר ליצור בלי הגינות? כדאי לחשוב גם על חינוך.

ברוך - במקום של חוסר אמון במערכת, בשיטה הייצוגית, הטיפול הוא בעבודה של פיתוח תודעה. זה גם מה שמגניב בעיניי הנושא של החתמה על הבגצ. זה לדבר ולפתוח מודעות בשטח.

צביקה - אפשר גם להפגין בעד. יש בעיה שחיוורי הפנים יבואו לחבר אנשים בשכונות של הלא נחמדים. זה צריך לקרות ביחד. חשוב שזה יהיה חבר מביא חבר,יהיה קשה שהאשכנזים יבואו לגייס את השכונות.

גיא - בית המשפט לא תומך במפגינים. אם היה תומך - היה אומר כתב האישום מבוטל. אני רוצה פגישת עבודה עם אילן וברוך ריכטר. יש פה היום כח מחאתי. בואו נחסום פה תכביש עד שהמשטרה תגיע. יש פה צוות צילום. דובר שמרים טלפונים. תוך 20 דקות המשטרה תקלוט. ופעם ראשונה פעילות ארלוזרוב תחסום פה את הכביש. מצפה שפה הפארק יתמלא - פתחנו קבוצת נוער - וזה המקום. ארוחת בוקר ויורדים לאיילון. יש פה את הטייקונים ואת קריית הממשלה. ומפה כל המדינה משותקת כל בוקר. 500 אוהלים - 10 קבוצות של 50 איש ברגל - וכל המדינה משותקת. זו אסטרטגיה שקיימת שנה ולא ממומשת.

מעיין - תודה לכל מי שהגיעו, לא היה ברור מאליו. פתחתי האירוע אתמול. וזה האיחוד, מהישיבות והדיונים זה מתחיל. מאוד אהבתי שזה יקרה כל שבוע. ובכל מקום בארץ, דבר קבע.

בעד לגייס את המצביעים של יאיר לפיד. וגם את הנוער - "המדינה מכשילה אותי" - אם יש לכם חברים שהם נוער מהפכני - צרפו אותם לקבוצה. לתת להם את המקום את הפלטפורמה.

לשים דגש על המקומי. כמה שיותר הפגנות, לתת כתף ועזרה בהפצה. לתמוך, לא לבאס. כמה שיותר הפגנות יותר טוב. עשרות הפגנות ברחבי הארץ זה יותר מהמם מעשרות בירושלים. וגם דורשת מכולנו פעולה שקופה. לא מאחורי הקלעים. ולהנגיש.

אוריאל - מחאת הקוטג' ומחאת ההורים שוים. חי פה על הדשא. חייבים להתחיל לגרור את הסטודנטים. כח גדול שיכול לעשות הרבה רעש. לחלק פלאיירים לסטודנטים. למצא את הדרך לחבר את הסטודנטים. להגיע 30 לקמפוס ולהרים את זה מחדש.

לגבי בתי המשפט - לקחתי חבר ל"שוק הכרמל", קומת המעצרים בבית המשפט. לדעתי, גם מנדלה היה פסיכופט אבל זכה בפרס. אם נמשיך באותה הדרך כולנו לאט נדאג לעוד אנשים - נעשה כמו בסוריה, לבנון ומצריים. כח אלקטורלי שיוצא לכבישים וחוסם - יכול לשתק את המדינה בימים.

חופית. לא זוכרת מי אמר - מאמינה בגיוון בקבוצות. כי בדואים חרדים שמאלנים - זה רק מחזק את המשותף ומראה שיש אג'נדה שמחברת את כולם למשהו גדול יותר.

לגבי החיבור לשכונות. אולי דווקא אנשים שמחוסרי ממון לחלוטין, הם יותר במאבק הישרדותי, ופחות פנויים לקדם אג'נדות. אלא אם הם מאוד נאורים מנטלית, כדי לראות שכלום זה הרבה להתחיל ממנו.

מיקוד במאבק. אם נלחמים נגד - או בעד - המון חזיתות - אם מאבדים את ההזדהות של אנשים כי הם לא יודעים אחרי מה הם הולכים - אולי אפשר למצא מכנה משותף שאיתו כולם הולכים, כל אחד מהזוית שממנה הוא מתחבר יותר.

חייבים מחר וזה למצא את זה.. רק מזכירה לכולם - שמישהו זה גם אנחנו. אם כל אחד מאיתנו יקום בבוקר ויעשה, זה יעבוד.

אבנר - תצטרפו לשולחנות ולבגצ. הרחבת מעגלים ועוד שכונות. וגם בשוסטר וגם בחדרה. וגם בבני ברק. וגם המאבק נגד הון שלטון ובעד הדמוק'.

כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים