סיכומי דיונים

מתוך שקוף באוהל
(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
(ספיישל שלישי 2/8)
(סיכום ישיבת מטה תל אביב-יפו = "צוות ספיישל", יום רביעי 27/7 שעה 12:00)
שורה 404: שורה 404:
 
# נבחר לפתוח בדיון בנושא מתכונת העבודה בצוות. שיר אלוני מציעה מודל לצוות. ארין מציגה שחייבת להיות זרימת מידע מלמעלה למטה. שרה מציעה שכל אחת מאיתנו תשמור על הגבולות שלה בתחום של האם האחריות שהיא רוצה לקחת היא ברמת מיקרו או מאקרו.
 
# נבחר לפתוח בדיון בנושא מתכונת העבודה בצוות. שיר אלוני מציעה מודל לצוות. ארין מציגה שחייבת להיות זרימת מידע מלמעלה למטה. שרה מציעה שכל אחת מאיתנו תשמור על הגבולות שלה בתחום של האם האחריות שהיא רוצה לקחת היא ברמת מיקרו או מאקרו.
 
# מוחלט להזיז את ישיבות הצוות לשעה 13:00. ארין תדאג לסדר שנוכל להוציא אוכל בשעה 12:50 למשתתפות/ים.
 
# מוחלט להזיז את ישיבות הצוות לשעה 13:00. ארין תדאג לסדר שנוכל להוציא אוכל בשעה 12:50 למשתתפות/ים.
 +
 +
'''מכאן והלאה זה התוכן שכתב אדם'''
 +
 +
מקום ושעה:  יום רביעי 27 יולי 2011, שעה 12:30 - 15:15
 +
נוכחים:
 +
אורית בוכובזה
 +
מירל רזניק
 +
שרה בכר
 +
שיר אלוני
 +
ארין מדר
 +
אדם דובז'ינסקי
 +
ברוך אורן
 +
פגישה הבאה:  מחר בשעה אחת
 +
 +
שיר:  אם אני רוצה להוריד רגע את דברייך לקטע קונקרטי, אנחנו צריכים לקבל החלטה על להיות בשטח - מי שנמצא בשטח כרגע ופועלים בשטח הם המנהיגים האמיתיים ומי שלא נמצא בשטח וכל הזמן בורח לכל מיני מקומות ומטייל במאהלים (אפילו שזה חשוב) כנראה אינו מנהיג.
 +
ארין:  כמו בכנסת - 120 איש יושבים בכסא הכבוד, והעם סובל.  נדרש נימוס - אם אני מאחרת לפגישה אני מודיעה ומתנצלת.  אני רושמת לעצמי לו"ז לכל היום, ומקפידה בו.  אין כזה דבר "מה שבא לי", אלא מה שצריך לעשות.  ואנשים עושים מה שבא להם - וזו פניה של המחאה.  יש כללים, וצריך ללכת לפי הכללים.  כמו במטבח, והכללים שאף אחד לא נכנס למטבח.
 +
שיר:  כן, גבולות - צריך גבולות (זה לא עניין של היררכיה - אין כאן אף אחד מעל אף אחד).  צריך להיות ברור מי אחראי על מה.
 +
ארין:  צריך סדר בתוך קבוצות, שיהיו אחראיות על משהו.  אם שיר אחראית על לו"ז דיונים - אז היא אחראית וזה ברור.  שיר מקבלת מידע מסוים, ומודיעה לצוות לוגיסטיקה שצריך כך וכך - שצריך לארגן אוטובוס או משהו כזה.
 +
שרה:  אתם אנשי לוגיסטיקה, עם רגליים על הקרקע.  האנשים שיושבים כאן.  שיר נוצקי לא טובה בכך.  צריך הסתכלות שמסתכלת על כל האזורים.  להביא בן אדם אחד שיהיה אחראי מתחמים ולוגיסטיקה - שיתעסק ברמקולים, במקומות, בסדרנים, במחצלות - מי יודע לתקן מה וכולי.  שיעבוד עם איה וליאור שעושים אספות - הם לא יכולים לטפל כל הזמן בעניינים הטכניים.  איה מבקשת ממני כל הזמן עזרה.  דוגמא נוספת:  שיר נוצקי מתאמת הרבה דברים, אבל היא לא עם הרגליים בשטח - היא לא כאן.  אם את לא יכולה לארגן דברים בשטח - אז לא.  אפשרות נוספת:  מישהו אחד שעוזר לאנשים הרעיוניים להוריד את הרגליים לקרקע, כי עכשיו זה לא מתפקד.  יש אנשים שהם גם רוח וגם ביצוע.
 +
ארין:  אנשים לוקחים על עצמם דברים שהם לא צריכים לעסוק בהם.  צריכים צוותים ברורים.
 +
שרה:  אף אחד לא יאמר למישהו אחר מה לעשות.  זה רוחבי.  צריך אנשים שיסתובבו וישאלו:  מה אתה עושה?  אתה רוצה להקים מתחם?  אוקיי, איזה דברים אתה צריך בשביל זה?  תומכים מעשיים, כדי לעשות סדר.  צריך תשתית רוחבית.
 +
ברוך:  אני רוצה לנצל את ההזדמנות, כדי לומר שאנחנו פה כבר שעה ורבע, וניקח אחריות על הלו"ז שלנו, ונראה כמה זמן יש לנו.
 +
ארין:  הישיבה הזו מגיע לה את הזמן שלה.  פה זה הבסיס, עליו המחאה יושבת.  אני מוכנה להיות גם שמונה שעות פה אם צריך.  אם לא נותנים לאנשים להביע את רגשותיהם, זו בעיה.
 +
שיר:  ויתרתי עכשיו על חדר עריכה במכללה, בשביל להיות כאן.
 +
ברוך:  כולנו משלמים מחיר כדי להיות כאן.  אף אחד לא צריך להרגיש נשחק - ההקרבה צריכה להיות לגמרי מרצון.  עכשיו 13:08, וצריך להקציב זמן ספציפי לסיום הפגישה.
 +
אורית:  מבקשת שנעשה סדר, ונגדיר צרכים של המאבק.
 +
ברוך:  אני קוטע אותך, כי אנחנו רוצים לקבוע זמנים לפגישה.
 +
שיר:  נסיים בשעה שלוש - מקובל?
 +
ברוך:  לא נראה לי.  יש רשימת נושאים ארוכה.  אקריא את הנושאים.  מניסיוני בתור מנחה קבוצות, יש לנו עבודה לסוף שבוע שלם.
 +
ארין:  יש לקיים פגישה כזו באופן יומיומי.  ובשעה זו כולם יעזבו את עיסוקיהם.
 +
שיר:  אפשר למשל בשעה חמש כל יום.
 +
שרה:  ההרצאות מתחילות בשש כל יום.
 +
ברוך:  אנחנו מדברים על עכשיו, על הפגישה הזו.  אנחנו בשעה אחת ורבע בצהריים.  מה הגבולות שלכם?  אני לא רוצה להפעיל עליכם כוח.  בשעה שלוש נראה שנוח לכולם.
 +
שרה:  יכול להיות שאוכל לזוז לפני.  לא יודעת מתי בדיוק.  יכולה להיות עד שתיים בוודאות.
 +
ברוך:  אז ניקח בחשבון ששרה תצטרך לעזוב לפני, ונוכל להמשיך אח"כ עד שלוש אולי.  נושא ראשון:  מועדים לפגישותינו היומיומיות.  נושא שני:  עלה נושא כבד כאן, שלא נסגר לטעמי, של הקשר בין מה שקורה כאן לבין מי שלקח אחריות על האסטרטגיה.  שטח מול הגות, שטח מול אסטרטגיה.  יש כאן מונח שדפני אמרה - קורבנות.  צריך לדעת לנוח, צריך לדעת להשתחרר.  נושא שלישי: אופי הישיבות האלה שלנו.  נושא רביעי:  עיתון.  נושא חמישי:  משימות ושימור ידע - צוותים שצריכים להתאחד.  נושא שישי:  אנשים שמגיעים למאהל הזה במצב של חוסר איזון, שדורשים מהמאהל (?).  אלה דברים שמאתגרים אותנו כמאהב (=מאהל).  אני מרגיש כמו משגיח פסיכולוגי.  קשה לי לדבר אתו.  נושא שביעי:  כל נושא הגזברות וההתנהלות החשבונאית והכספית מול הבנק.  אנשים איבדו איזון בעניין הזה.  צריך נהלים.  נושא שמיני:  אגודת הסטודנטים.  עשו היום הפגנת סולידריות - "ביבי אתה טועה, אנחנו עם המאהל הזה".  זה היה מדהים.  צריך לטפל באגודת הסטודנטים, ביחסים שלנו אתם.  גם לי יש גבולות כבן אדם.  נושא תשיעי:  מה מתוכנן להיום ולמחר - צריך לאוורר גם את זה.  נושא תשיעי:  מובאה מתוך ספר של ארין, ועדכון אחורה - "עשית ולא דיווחת - לא עשית".  צריך אמון בינינו.  אם אני מדבר עם מישהו ומסכמים משהו, והוא הבטיח לבצע, ולא עשה וגם לא דיווח על כך, נוצר משבר אמון (חוץ מזה שהמשימה התפקששה).
 +
שיר:  וגם מצב שאתה מתקשר לאנשים, והם לא עונים לטלפון או ל- SMS.
 +
ברוך:  גם אנחנו חוטאים בזה.  זה נושא שקיים במאהל, וצריך לטפל בו.  כל אחד מהנושאים האלה זה משהו של דיון שעתיים שלוש בלי להתבייש.  כל אחד יבחר את הנושא האהוב עליו.
 +
אורית:  צריך להוסיף נושא תשיעי, של הגדרות תפקיד, ואיך זה הולך בהיררכיה - מי מרכז את מה.  ומישהו שמרכז מעל את הכול - את כל הצוותים.
 +
ארין:  צריך להיות רכז לכל תחום.
 +
ברוך:  בואו נדבר נשית בבקשה.  לכל תחום צריכה להיות רכזית.
 +
שיר:  הנושא החשוב ביותר הוא אסטרטגיה.  השני:  מתי נוח.  תקשורת ישיבות אחריות ואמון ועידכון אחורה.
 +
מירל רזניק:  לי חשוב - וזו בעיה גדולה אחרי הנאום של ביבי, וזה נושא אחד.  להגדיר בהיררכיה, מחדש, את המהפכה.  צריך הגדרת תפקידים.  לעבוד בצוות, ואז גם יהיה ברור מי אחראי על מה.
 +
ברוך:  מה שמפריע לך כאן אם הבנתי נכון...  מה שאתה בסה"כ אומר, זה שאנחנו צריכים לעבוד על תיאום.  אולי המלה שאתה מחפש היא תיאום.
 +
מירל:  לא מדויק.  מתפזרים כאן.  יש כאוס, כל אחד עובד לפי יוזמתו.
 +
ברוך:  השם שהייתי נותן הוא היררכיה.  לא הגדרנו אם אנחנו היררכים או אנרכים.
 +
ארין:  צריך להימנע מדברים כמו היררכיה, שנובעים ממקום של אגו.  זה לא אני במובן של אגו. אני לא פוליטיקאית, ולא לקחתי כתר.
 +
מירל:  ככה הבנת את המלה היררכיה?
 +
ארין:  האני שלך הוא האנחנו.
 +
מירל:  אולי צריך שם של "השביעייה הפותחת".
 +
ברוך:  זה אנרכיה או היררכיה לדעתך?  מירל מרגיש שיש צדדים היררכיים ואנרכיים, וצריך שהכול יהיה היררכי.  זה נושא בפני עצמו.  היררכי זה כמו בצבא - זו לא התנשאות - זו זרימה של סמכות.
 +
שיר:  המלה היא צוות.
 +
מירל:  צוות מוביל.
 +
ברוך:  מירל מדבר על היררכיה מול אנרכיה.
 +
ארין:  צריך לבחור מונח נכון, כי אנשים נטפלים, שרק מחכים כדי לפתוח פרובוקציה על מלה - צריך לחשוב טוב טוב על ההגדרות שאנחנו בוחרים.
 +
ברוך:  אני רוצה שנתמקד.
 +
שיר:  המשמעות של צוות מבחינתי, היא שגם אם אני מרכזת את ההודעות על אירועים, אני יודעת להפנות.  זה שאני מרכזת זה לא שאני מחליטה עבורכם.  זה צוות.  אם אני אהיה מרכזת של תקשורת, דוברות, אני מקשיבה לאחרים - אני רק הרכזת.  צוות זה עדכון במיידי, של מי שאחראי.  שיתוף פעולה.
 +
ברוך:  קצת התפזרנו.  מה השעה?
 +
שרה:  השעה 13:50.  חייבים להוריד הילוך מהמיקרו.  אם את במטבח כל הזמן, את לא רואה את כל התמונה.  את יכולה למנות אנשים שיחליפו אותך במטבח, ולהתפנות מה קורה בחוץ.  אי אפשר להיות מאה אחוז במיקרו.  אם היינו בהיררכיה, לא הייתה הזדמנות לנצנץ.  אנחנו מנסים לבנות.  לא מדובר על השתלטות על אנשים, אלא על תיאום.  תיאום, עם כל הכבוד, מתחלק לכמה נושאים.  לוגיסטיקה זה אתם.  ברוך לא יכול להיות במיקרו אם הוא בלוגיסטיקה.  צריך גם אחראי לו"ז - אולי שיר.  לתאם לוחות זמנים.  ולסיום, המבנה שלנו "מבנה יזמי".  בתוך הקבוצות, זה בסדר שתהיה היררכיה.  יש כבר צוותים עם היררכיה.  יש את האנשים החדשים, שצריך לתת להם מקום להיכנס.  צריך אנשים על מאקרו:  אחריות על לו"ז, אחראים על לעדכן אנשים.  אחראי הלו"זים צריך לדבר עם הלוגיסטיקה, ואין לו אפשרות להתעסק בלוגיסטיקה.  צריך מיקרו וצריך מאקרו.  אבל המיקרו צריכים להקדיש גם זמן למאקרו.
 +
ברוך:  לוגיסטיקה זו מלה בעייתית במבנה שלנו.  אף אחד לא רוצה את זה.  כבר יותר משבוע אנחנו מחפשים אחראי על המחסן.  אני אישית חושב שצוות לוגיסטיקה מתפרק לשני צוותים - צוות משימות וצוות שימור ידע.  אין דרך לקחת אחריות על לוגיסטיקה עבורי, למשל.
 +
שרה:  יש אנשים שאין להם את זה - שלא יכולים לטפל בפיזי.
 +
ארין:  לכל רכז של צוות מסוים, צריך להיות גם רכז משימות.
 +
שרה:  רכז צריך לחלק את האנשים שלו - לחלק תפקידים, לפזר משימות.  מספיק שיהיה אחראי לוגיסטיקה, ויש לו רשימה של סדרנים, רשימה של מי מקבל איזה מגפון או רמקול.  שיהיה סדר.
 +
אורית:  מה צפוי היום?
 +
שרה:  האחראי על הלו"ז צריך להיות עם אוזן גדולה - למשל לגשת למי שבא לעשות אירוע, ליצור אתו קשר ולומר לו:  שלום, באת לעשות פה אירוע?  כאן תפוס, אז אנא עשה זאת במקום אחר - במקום הזה והזה.
 +
ברוך:  אנחנו בלו"ז מוגבל בפגישה הזו.  רכז משימות צריך רק לדעת מה המשימות.  זה הארגון הראשון שאני נמצא בו, שבו כל אישה רוצה לקחת חלק, ונעלבת מכך שהיא לא לוקחת חלק.  צריך לוח מודעות.  זה עובד - לוח מודעות.
 +
שרה:  לא רוצה לומר לאנשים מה לעשות.  ועוד דבר:  אם הדוברות תאמר שיש עכשיו מסיבת עיתונאית, מישהו צריך לעזור לרכז המשימות.  דוברות, אסיפות, הרצאות - זה היה טוב אם מישהו היה עושה את זה בשבילי.
 +
ברוך:  מישהו שינווט את המשאבים שיש לנו?
 +
שרה:  כן.
 +
ברוך:  קורה שאישה רוצה לעשות למשל מעגל מסאז'ים, ואז היא צריכה רשימת קניות - צ'ק ליסט (שמן, מיטה, פרסום וכולי).  אם היא מעבירה אותה לרכז משימות... - הרשימה הזו צריכה ללכת לשימור ידע וזה לא אפקטיבי.  אף אחד לא מוכן לקחת אחריות על הביצוע בשלמותו - לסגור את כל הפינות.
 +
שרה:  לא רוצה שיעבדו בשביל אחרים.  לא זו הכוונה.  אני מדברת על דברים מסוימים שקיימים ושחשובים.  לדוגמא:  יש לנו כמה אסיפות, ולא יכול להיות שיחזיקו רמקולים כל הזמן.  צריך גם תפקיד של צוות מגשימים, שאליו פונים מי שבאים להתנדב.  עכשיו אנחנו עושים את זה באופן טבעי.  צוות משימות צריך להיות מספיק אינטליגנטי, שמישהו חדש בא אליו  - צריך לזהות האם לתת לו את המשאבים או לכוון אותו להיות אחראי בעצמו על המשימות.
 +
שיר:  עשיתי תרשים שמגדיר יותר טוב את הדברים - איפה צריך לשפר את ההגדרות שלנו.  הכותרת הראשית:  המאבק (המאהל).  יש כאן שלוש רמות:  התנהלות כלפי תקשורת וקהל - איך אנחנו נראים, תיאום בתוך הצוות ופעולה/תפקיד - מה כל אחד עושה.  על כל רמה, צריך להיות איש צוות אחראי.  בעניין הראשון, דוברות, שירות לקוחות, גיוס עזרה - למשל גיוס אנשי צוות שרוצים לעזור, גיוס תרומות, ארגון נייר עמדה - להוציא מהפרוטוקולים דרישות בסיסיות לכנסת, טיפול במפגעים - גם זה חשוב לנראות שלנו, וגם הצבת גבולות בתוך האנשים שמגיעים למעגל.  עד כאן לגבי הרמה הראשונה.
 +
אורית:  מי לוקח אחריות על נייר עמדה?
 +
שרה:  אני מביעה התנגדות.  הצוות של איה החליט שהם צוות קטן...(?)  אתם לא יכולים להכתיב.  יש עוד חמישים קבוצות שעושות דברים כאלה.  זה לא נכון להסתכל על זה ככה.  צריך אדם שיהיה בתיאום עם הצוותים האחרים.  איה ומגן וליאור גם - רואים רק את הנקודות שלהם.  צריך אחראי קישור.
 +
ברוך:  בואו נסתכל מה קרה בחדר.  אנשים קצת עזבו אותו...
 +
שיר:  מאבק/מאהל זו הרמה העליונה.  זה מתחלק לשלוש רמות:  רמה ראשונה - התנהלות כלפי תקשורת/קהל, שזה מפורט לדוברות, שירות לקוחות, גיוס עזרה - אנשי צוות, גיוס תרומות - כספים, טיפול במפגעים (בטיחות), הצבת גבולות במאהל והכי חשוב - נייר עמדה (לקחת את זה לאנשי מקצוע ואז לכנסת).  רמה שנייה:  תיאום בתוך הצוות - לו"ז, טלפון שאנחנו עושים בכל דבר שקשור למישהו אחר, אינטרנט, רשימת ציוד, דף קשר וחלוקת תפקידים.  רמה שלישית:  פעולה/תפקיד.  זה מתחלק לניהול אירועי קהל - הרצאות, מוזיקה וכולי.  גם דיונים.  כולל גם מטבח, פעולות אינטרנט, דוברות, סיכום פרוטוקולים, קשר עם מאהלים אחרים, ניקיון, תיאום בין כולם וניהול הפגנות/פעולות פוליטיות כלשהן.  על כל רמה ועל כל פרט בתוך הרמות האלה צריך להיות איש אחראי, שאחראי על האנשים שלו.  על כל הדברים האלה אנחנו צריכים לנהל ישיבות ברמה יומית.  לעדכן את כולם מה נעשה באותו יום - וגם אם מישהו לא הגיע או לא יודע - הוא צריך להיות מעודכן על רמה יומית.  חייבים לדבר על הדברים האלה, וגם צריך להיעזר אחד בשני, כמו מי שמתקשה בתפקיד שלו.  לגבי כל המבנה הזה שאמרתי:  יש כבר את האנשים לרוב הדברים, אבל יש שמות שהגדירו קודם וצריך לחלק את זה מחדש לרמות האלה.  זה אפילו תנאי שלי להמשך שלי במאבק.  אני רוצה סדר!
 +
ברוך:  תודה רבה.  שרטטת שיר שרטוט מדויק.  אני מהנדס במקצועי, ועשית דבר מאד מדויק, וזה יוצר מודל חדש שלא הכרנו אותו כדי לתפוס את מה שקורה אתנו פה.  אני רוצה להציע לגבי המודל שלך, שהוא פתוח - שלוש רמות ויש בתוך כל אחת המון מקום לקטגוריות.  אבל:  אני מקווה מתישהו לכתוב בבלוג שלי, מבחינתי ומבחינת האמונות שלי, המאהב שלנו הוא רק בזירה הסימבולית - רק במלים שאנחנו אומרות.  לכן המינוחים של שמות הצוותים הם סופר קריטיים כדי להבנות מציאות שאני רוצה להגיע אליה.  קראנו לצוות שלנו צוות מחבקים, ולא מאבטחים או שומרי סדר;  אנחנו מאמינים שיש בטחון, ושאנשים רוצים שיהיה סדר.  מי שזקוק לכך, יקבל מאתנו אהבה.  בעיניי, הזירה הלשונית היא הזירה בה אנו עובדים.  צריכה להיות בהירות ותיאום בין הצוותים, אבל הבקשה שלך לטבלת תרגום (בשפה של אנשי מחשבים).  המאהב ולא המאבק שמעלה אבק, הוא הסיבה שבעטייה אני בה לכאן בבוקר.
 +
שיר:  מה שאני אומרת פה, אתה יכול להתייחס אליו כמו ארגון של עסק.  אח"כ מקס ברנר יכול למלצרית גברת שוקולד או איך שבא לו, אבל היא מלצרית.  האנשים כאן צריכים מלים פשוטות.  דברים ברורים.  צוות מחבקים הוא נכון, אבל גם מאבד את המהות של הצבת גבולות.
 +
ארין:  זה בדיוק מחזיר למה שדיברתי בהתחלה, בעניין המימיקה.  אנחנו חייבים להשתמש בשפה פשוטה, שכל אחד יבין.  אם אנחנו ניצור שפה חדשה, קשה מאד להכיל את זה.  קשה להכיל ממילא את כל הדברים החדשים שקורים.  גם שפה חדשה זה כבר יותר מדי.  אם אדם יבוא עוד שנתיים למאהל, הוא לא יבין את השפה שלנו.  זה משמש לגיטימציה לתקשורת לאכול אותנו.  צריך לשמור על פשטות ועל עממיות.  להתחיל להיכנס לרבדים עמוקים, גם אוכל לנו את הזמן כאן בפגישות.
 +
ברוך:  אני רואה שזה עוד נושא שצריך לדבר עליו - השפה.  תודה על הזמן שנתנו פה.  אני סוגר את הישיבה.
 +
 +
עריכת פרוטוקול:  אדם דובז'ינסקי
  
 
== סיכום ישיבת מטה תל אביב-יפו = "צוות ספיישל", יום שלישי 26/7 שעה 12:00 ==
 
== סיכום ישיבת מטה תל אביב-יפו = "צוות ספיישל", יום שלישי 26/7 שעה 12:00 ==

גרסה מתאריך 10:05, 8 באוגוסט 2011

תוכן עניינים

סיכום ישיבת מטה רוטשילד = "צוות ספיישל", יום שלישי 2/8/2011 שעה 14:00

שיחת פתיחה

אדם - מתוסכל, שכ

אופיר - תפקיד - קוסם לבן סולארי. לקחתי על עצמי להיות בקשר עם מי שמוביל. מקפיד על אהבה בכל השיחות. ההרגשה שלי שאני אוהב את המשחק הזה.

אסיף - מנהל המטבח ביחד עם עדי. תסכול. ראיתי באינטרנט שאנחנו מתפרקים. הפוליטיקיאים מתחילים לתקוף. אין חזית אחידה.

גיל ששון - אין תפקיד ברוטשילד. שותף לתסכול שמביאים כאן שהוא קיים במהלך.

עדי - מנהלת מטבח ביחד עם אסיף. ר"צ מחבקים רוטשילד יחד עם דפנה. ההרגשה - מוזר לי.

יניב מויאל - לנהל מעגלי 'דיון. מקווה שהכל יהיה מוצלח וזריז. ההרגשה - אופטימיות זהירה. אנחנו נציל את המאהב.

איתי אורבך - קמתי בבוקר - קראתי את העיתון - הרגשתי שזו התחלה של הסוף. אבל זה הפחיד אותי. הדרישות שהוצגו לא ייצגו אותי. אבל גם אופטימיות.

אורי - אתמול באסיפה לא הוחלט לגשת עם הצעות קונקרטיות אלא ללכת לתהליך של לימוד ארצי. העיתונות הציגה גישה לא נכונה. אני רוצה לקחת אחריות על דרכים שפחות הולכות נגד הממסד, הממשל ויותר מנסות בצורה פסיבית ואוהבת מביאות לשינוי אמיתי. כמו דרכו של גנדי. למשל שביתת רעב. אולי אתחיל לשבות רעב. רוצה לקחת חלק בניסיון לשינוי לא אלים. רוצה להיות ברמת המהלך. אהבה ואופטימיות כי אין משהו אחר.

ארין - באה עם מטען. מתוסכלת, מבולבלת. לא מחזק אותי שאומרים לי שצריכה רק להחזיק מעמד. מאוד חוששת מיוזמות מבורכות שנוצרות כאן, אבל כל עוד אין שיתוף פעולה זה מרתיע אותי ולא נעים לי עם זה. כי אני יודעת שיש לי אחריות, ומצפה שיתנו לי גם חלק בסמכות. אמורה להיות בחופש. הזעקה שלי היא צוות סולידאריות רוטשילד 24 שעות. במשמרות. אחרת אני מחזירה את המפתחות. לא מצליחה ללכת לישון ככה. אחראית לוגיסטיקה מטבח ושפים שרוצים להגיע הנה. אחת מ-3 הגזבריות של רוטשילד. אחראית תרומות ביחד עם אסיף ועדי. לא תמיד אפשר להאמין בטוב האדם. המציאות פה נכנסת לי בפנים.

נושאים לשיחה

רגע אחד על המהלך שלנו

ברוך מקריא טקסט רקע - טקסט של רגב ודפני מ-ידיעות אחרונות הבוקר.

סבב התייחסויות:

אבי - כל מה שיכול לקדם. מציע שאנחנו מוכנים להחליף את ה15 העייפים.

קונצנזוס של מסר לצוות המהלך - לעזור להם לפתוח עיניים ולראות שיש כאן שרוצים להיות שותפים ולעזור להן, או שישחררו את התפקידים, ואנחנו מוכנות לעשות

היום התקיימה ישיבה ראשונה של גוף חדש שרואה עצמו אלטרנטיבה ברמת המהלך. הנהגת פנים - שמוכנה לעשות מו"מ, רואה עצמה כאלטרנטיבה, אופוזיציה. וכולם מוזמנים.

כספים רוטשילד

יש כמה מוקדים של איסוף כסף. זה יוצר חוסר אמון. בכל מקום אוספים כספים ללא תיאום. פתרונות:

  1. פתרון איתי: ישיבת תיאום
  2. פתרון אדם: לקרא למשטרה - אכיפה.

לשבת לדבר על זה בפורום עם אורי גורדון וליאור מנצ'ר ואולי גם אבי - ולחשוב על מנגנון.


סולידאריות רוטשילד

עדי: אני צריכה אנשות שיקחו אחריות בנושא של אם צריך להרגיע אנשות ואולי לעשות אפילו סיורים ולהיות ערניות.

תיאום מול מהלך

מגן- אחראי על תיאום מול מהלך.

  1. יש לי מחסור במידע מהמהלך. אעביר עוד מחר.
  2. המהלך לוקח יותר אחריות לגבי השקיפות שלו.
  3. כרגע יש ישבה של נציגי כלל ארצי, אעדכן כשנמשיך.
  4. הגענו להחלטה, רוטשילד לקחו אחריות כדי לשתף פעולה אחד עם השניה. ההודעות למהלך הפכו ליותר ממוקדות. יש אסיפה ודרישות. זה יצר את התגובה מהמהלך. זה היה צעד שרוטשילד. זה אומר שאם רוטשילד תמשיך להיות יותר מגובשת, זה יאפשר לשקיפות להיות יותר מדוייקת ואפילו ישנה גמישות שתפתח לנושא הגדרות התפקיד.

שאלה = האם לדפני יש הסמכות להגיד לאנשים לקפל את האוהלים?

תשובה = היא טוענת שלא, ואנחנו לא יודעות לענות על זה במעגל הזה.

מגן - מבקשים ללמוד את האחריות של אנשות כדי לגבש

סבב סיכום

מגן - שלב הבא

עדי - אופטימיות.

אסיף - תסכול.

אבי - פרגמטיזם.

גיל - תקווה.

יניב - אופטימיות זהירה.

אדם - שינוי.

איתי - הכלה.

פרסטו - לשחרר.

ארין - אין.

אחרי הישיבה

הודעה - מעגל תמיכה. 16:00 רוטשילד פינת בר אילן.

יום שני 1/8 - לא התקיימה ישיבת צוות ספיישל

סיכום ישיבת מטה רוטשילד = "צוות ספיישל", יום ראשון 31/7 שעה 13:00

השתתפו: ברוך אורן - אמון רו'+חלומות מהלך, עדי פלד - מטבח רו'+מחבקות מהלך, נעה - מייצגת רו', מיכאל - אמון, רן - קומפוסט רו', אסיף - מטבח מרכזי רו', לי - מטה רו', איה - אסיפות רו', גיל - תצורת עבודה רו', גיל - מגן - רישות רו'<->מהלך, אופיר - ללא אחריות (?)

סבב פתיחה: שם, כובע, רגש

ברוך, מביא רגש של עומס

נעה, נבחרתי לייצג את מאהב רוטשילד, בלבול, חשש ועירנות.

מיכאל, אמינות בכספים, ועדת ביקורת. ואתמול ריכזתי את צוות האיפשור - שאסף כסף מן הקהל. עבד בצורה מדהימה. הרגש הוא שאני קצת מבחוץ ולא מבין מי אחראי למה. למה אנחנו פה ויש כל מיני אנשות שהן לא כאן. לא מבין למה. רצון לתרום. רצון לראות את התמונה המלאה כדי לקחת יותר אחריות.

נעם - לוקח אחריות על עדכונים ב"שקוף באוהל" ועל משימות נוספות [? ברוך: לא הספקתי לכתוב ?}

רן - אחריות שלי קומפוסט. כרגע פונה הקומפוסטר. בקצרה הייתה פגישה עם איכות הסביבה בעירייה, יש תקוות, יש סיכוי וזה עדיין מאוד מורכב. צריך לקחת בפרופורציות. אבל אפשר להשיג משהו מדהים אם נהיה עדינים.ההרגשה שלי היא שכשאין קומפוסט אני באוברדראפט מהבנק ואני חייב להחזיר אותו. ועם זאת אני מרגיש שזה הצוות שבו קורים הדברים והוא מייצג את המאהל מאוד, מרגיש טוב עם הגיבוי שניתן לי בפגישה הקודמת. עם העדינות שנוהלה ועם תחושת הגיבוי שנתתם לי.

עדי - מטבח, שקיפות, מחבקים בשוטף. מחבקים נועדו להרגיע רוחות,כולם יכולות להביע מה שהן רוצות אבל מנסות שלא להגרר לאלימות. אתמול הייתה מישהי מאוד אלימה, מסוממת וגם עם אלכוהול, היא הרביצה גם לגברים וגם לנשים. בסופו של דבר החלטנו להרחיק אותה וחיבקנו אותה החוצה. בנוסף - אתמול אחרי העצרת התחילה התקהלות באבן גבירול והגענו לשם ופשוט אמרנו להם חברים בואו נמשיך להתקדם באהבה. וזה פשוט קרה. ההתקהלות הראשונית עברה דירה משאול המלך. צוות משכינות שלום. בסביבות 100 משכינות שלום.

רן - מדגיש שזה ממש עוזר להרגעת הרוחות. תודה.

עדי - הרגשה - היי גדול בשבועות האחרונים. והבוקר במיוחד - שי ודרור בתוכנית הבוקר נתנו לנו רוח גבית. הרגשה של תמיכה רחבה מאוד, חשיפה. ועשינו את כל התנועות בטלפויזיה.

אסיף - והכלב שלי בייגל. אני אחראי על המטבח. +צוות מחבקים בעצרות. היי גדול אחרי אתמול, ולראות את כל הכותרות. מצטרף להרגשות גם של קצת חוסר וודאות ושאלה גדולה מה הלאה ומה קורה ויגרום לנו להרגיש מרוצים

לי לוי - אחראי על המטה. אוספים מידע, מכווינים אנשים. יש בעיה גדולה של שקיפות וחבל. יש פה תהליך גדול שקורה. יש לי הרגשה שמשהו בתהליך לא תקין או שיש יד מכוונת שאולי מממנת או לוקחת לכיוונים לא נכונים. רוצה שיהיה יותר שקוף ודמוקרטי. תקווה גדולה. חשש.

איה - באתי לארגן את האסיפות. עכשיו יותר ביססנו את זה יש צוות שעוזר לארגן. התרגשות מאתמול. מדהים כמות האנשים שבאו לתמוך. שותפה להרגשות של לי שיש לי חשש לגבי לאן זה הולך.

גיל - אחריות ליצור תצורת עבודה. הייתה הרגשה של כיווץ, עדיין שם אבל יש תקווה מאוד גדולה. יש התרגשות. משהו שלא היה באיזורינו. טרם נחווה במרחב ארץ.

מגן - אחריות לענות על הפער בין תפקידים במאהב רוטשילד לבין צוות המהלך. למדתי שהמאהבים בשאר הארץ מחקים את ההתנהגות שלנו ברוטשילד בגלל שהם סומכים עלינו מאוד. האחריות שלי היא להביא את המבנה המתאים. למצא את כל הצוותים הפעילים ברוטשילד כדי שנוכל לפעול כגוף עם המהלך. אני מגיע עם רגש של "צועדים קדימה". זזים. בהירות.

אופיר - אחריות - שיחררתי את הדירה ואת העבודה ומקווה לקחת אחריות נוספת כאן. מרגיש שאנחנו כולנו גוף אחד ואני רק איבר אחד בו.

ביבי נתניהו רוצה להפגש עם דיירותי המאהב

מגן: בשעה 15:00 יש אסיפה יחד עם ביבי נתניהו. ביבי יוצר צוות להתמודד עם המאהב שלנו. תהיה ישבה בשעה 15:00 שליהצוות שלנו עם הצוות של ביבי. נושא נוסף שידובר הוא תצורת עבודה - אחריות גיל.

דיון בנושא מפגש עם צוות משא ומתן של בנימין נתניהו

ברוך - לכל אחד מותר להיכנס למאהל לרבות ח"כ וכו'. עם זאת כל מי שנכנס מכבד את תנאי המאהב וזה גם כן לרבות ח"כים וכו'. לא נסכים לכניסה של מצלמות, מאבטחים מזוינים, התנשאות, וכהנה וכהנה. היום אמרתי שכל הישיבות שאנו עושים הן ישיבות ללא סוד והרבה אמת.בהתאם לתנאים כל ישיבה יכולה להתקיים גם באמצע רוטשילד. כולל הישיבות הרגישות ביותר. כרגע אין המנגנון לעשות ישיבות רגישות ביותר באמצע רוטשילד. ולכן ישיבות עוברות למקום ישיבה אחד - וחשוב שהוא יהיה ציבורי.

סבב התייחסויות:

מגן - אנחנו רוצים לקבל התייחסות. ואנחנו לא נותנים התייחסות אחד לשני אפילו בתוך המאהב. ויש לנו אתגר להגיד SAY בתור המאהב ושייתיחסו אליו ברצינות בחוץ. אפילו עכשיו מתקיימות עוד שתי פגישות מקבילות. ליצור מודעות בתוך הגוף של רוטשילד. ליצור נציגות כלפי חוץ וכלפי פנים.

ברוך - מבקש מאופיר וממגן לקחת אחריות על תצורת עבודה. מבקש לחזור לדיו ןעל ביבי.

גיל - דבריו של מגן אינם מדוייקים. הבהרה: ביבי יצא עם הצהרה שהוא בונה צוות שרים. ב3 תהיה מסיבת עיתונאים של צוות המהלך. הם יזכירו שאנחנו לא נכנסים לשום מו"מ. רק יחדדו את מה שנאמר אתמול.

נעם - מתחיל להבין את הגודל של מה שקורה אנחנו מתקרבים יותר לשלב של תוצאות . ברגע שנגיע ליישום הסדר גודל של המתנגדים גדל הרבה יותר צריך צוות שמתחיל להסתכל על המהלך. נעם רוצה לקחת אחריות על צוות משחקי שלום.

מיכאל - בעניין העמיממות מי יקבע או איך נקבע משהו. מתקשר לעניין הצוותים שאינם מתואמים. יוצר תחושה מאוד לא נעימה. בהתחלה זה רק כאוטי אחרי זה זה נהיה משהו רקוב. היה חלק מתנועה שנקראה טאיוש באינטייפדה שבדיוק נהרסה מהסיבה הזו.. היינו עשרות אלפים אבל זה התאדה לכמויות מאוד קטנות. זה לא היה על חילוקי דעות אידיאולוגיים אלא אל בעיית תצורת עבודה. צריך תצורת עבודה חדשה. לא פשוט אבל צריך לעשות. תמיד יהיו כאלה שיתלוננו. אבל צריך להיעשות. מיכאל רוצה לעבוד עם אופיר ומגן. לוקח אחריות לפרסם את הכסף שנתרם בערב העצרת אתמול 30 לאוגוסט.

איה - עדכון ביום שישי נבחרו נועה ואני לנציגות רוטשילד בהנהגת המאהבים. ברק הציג שהוא המנחה של הפורום עם כמה שיותר שקיפות ושיתוף פעולה. לי יש ספקות לא לגבי הנכונות והרצון הטוב, אלא לגבי הלוגיסטיקה. הציג שהפורום נפגש פעמיים בשבוע. זה עוד לא קרה. האמירות שנאמרו אתמול בעצרת היו מקבלות יותר תמיכה אם היו נאמרות קודם במאהלים. קיימים ספקות לגבי יכולתיו של פורום זה.

גיל - אם יש רצון זה יקרה.

נעה - מאמינה ברצון של המערכת אבל לא היכולת. שואלת איך להשתחרר מהמנגנון של דמוקרטיה סוציאליסטית. הם יכולים לעבוד בשוטף במדינה אבל לא במקומות שאנו מקימים עכשיו.ליצור מקום שמרכז ומתאם את הדברים בתוך המאהל. והכי דחוף ליצור פנימי שלנו.

מגן - לכל ענייני דוברות מגן לוקח אחריות לרכז ולתאם אם כולם לפני שזה יוצא החוצה.

לי - חולק על השם מהלך. לא מתחבר עם החברה שבמקדימה. זה לא מקובל לתת להם את הסמכות. אף אחד לא נתן להם סמכות על גבול הפשיזם.

אסיף - מסכים עם מה שנאמר על הארגון. בשעה לא בונים ארגון. חשוב שבפורום יהיה יותר זמן לעשות. ולהתחיל לעשות.

ברוך - לקח אחריות על שעה וחצי פורום ביום. ולא יותר מזה. פה זה רוטשילד בלבד ולא רק על ההנהגה הכללית.

עדי - מרגישה בלבול. מה שחשוב פגישה עם שכני המאהב. נושרים שקשורים לרוטשילד. מציעה לעשות חלוקה - פה מדברים רק על רוטשילד.

ברוך - מה שעדי אמרה נכון. תכבדו שחלק הנושאים לא קשורים לרוטשילד.

אופיר - המעגל לא משרת דברים.

רן - לנשום עמוק. להבין שאלו חבלי לידה. מסכים עם חלוקת האחרויות והסמכות של פורום ספיישל.

עדכונים

מילת סיכום

סיכום ישיבת מטה רוטשילד = "צוות ספיישל", יום שבת 30/7 שעה 16:00

סבב פתיחה: שם, כובע, רגש

בנצ' - כספים במהלך. כעס ומרמור.

מיכאל - מנהל תקין במהלך. ציפייה ולהזהר מלהגזים.

אורית - הומור. צוות פיות. עוזרת בכל מה שצריך.

שרה - אחראית על ניהול ידע של דרישות. הרצאות, פאנלים. שימור ידע והפצתו לאסיפות. לאחד את האסיפות עם הידע. 0549251310

שרה - אני מביאה לכאן הרבה חרמנות וחרמנות על העצרת.

יובל - רוצה לעשות אהבות חדשות. אופטימיות לגבי המהלך והשתפ בין המאהבים. וקצת עייפות.

שרה - חולמת לראות יותר אוהלים של אנשות שמאמינות בהתיישבות ביו"ש.

עדי - ר"צ פרשי אהבה. מרגישה תסכול כי מצאתי רק מעטים. לקחתי אחריות. חשש לא לעמוד באחריות. מרגישה כיף גדול מאוד. ההורים ממש תומכים ואבא שלי העיניים שלו נצצו, לא האמנתי בחיים שלי שיקרה דבר כזה.

אופיר - ר"צ פיות מחבקות. עובד היום עם סתיו ממחר בבוקר. משחרר קצת סתיו מהאחריות שיש לה. בנוסף, מקשר קצת בין מה שקורה כאן לבין ההתארגנות "מהפכה של אהבה". מביא המון שלווה.

עדי - שמחה על שנושא השקיפות עולה. פורסמה כבר רשימת הדוברים באסיפה ב-13:00. השקיפות קורית.

יובל - מבקש להפיץ שאנשות לוגיסטיקה במאהבים יתחברו אליו.

מיכאל - קשה לגייס אנשות שיתרימו בעצרת. המון אנשות עוסקים בדברים אחרים. אולי אפשר שבזמן העצרת חלק מהמחבקים יוכל להפוך למתרימים.

ברוך - מציע - לשנות את השם לצוות איפשור.

בנצ' - להעביר מידע אם יש אנשות שרוצות לעזור אבל במשהו אחר. מיכאל 052-4446053

ארין - עברתי עכשיו התקפה. התקפה מילולית.אנשות חושבים שאני חייבת לנו משהו.

סיכום מסע "ו' זה אוהל" בין המאהבים השונים בארץ

ליאור - בהיי טוטאלי. 5 דקות. היינו ב-15 מאהבים. מישהיא אמרה - הגיע הזמן שניקח את זה בידיים, אספנו עם כובע במאהל כסף לדלק ורצנו על זה. זה מרגש, נפלא יש שם אנשות נהדרים. הם המציאו את כל הסיסמאות אותו דבר אבל הם המציאו לבד. מבקשים שנסיר את המילה "פריפריה". דבר שני - לא סומכים על זה שאנחנו נישאר איתם במאהב אחרי שנקבל את מה שרצינו.

ליאור אחראי שהסיכום המלא יופיע ב- שקוף באוהל תוך 24 שעות.

תיאום בין הכוחות במאהב

ארין - שימו לב יש כמה כוחות שפועלים במקביל ברוטשילד, חלקם מגייסים כספים, לא תמיד מתאום הכל. בנוסף, אל תרשו לאף אישה להפעיל עליכם כח.

עדי - דיברתי עם דוד. הוא אמר שהם מתנהלים עם ארגז קולקטיבי. הם רוכשים ציוד ומזון והם מחלקים אותו. אולי גם סמים? לא יודעת. אני יודעת שבמסגרת תפקידי כפיה מנעתי שם אלימות היום. מרגישה שנדרשת שם אחריות וכרגע לא יודעת מה קורה שם. אופיר מציע עזרה בנושא הטיפי - ידברו אחרי הישיבה.

הכיצד יתנהל המתחם בזמן העצרת?

עדי לוקחת אחריות.

אלימות לאחר העצרת

ברוך - לדעתי ניסינו את כל מה שיכלנו כדי לשלוט בזה ולמנוע אלימות.

אופיר - לוקח אחיות לעזור לפיות להתארגן לחזרה.

עדי- רן קומפוסט היה כאן. ארין - אשמח לדבר איתו כי צריכה לשחרר לו חבל.

- התנהלות אישית שלי מול אנשים

גם ההתעקשות על שיח נכון עשוי להיות אלים

ברוך - כשמתקנים את השיח זה גם מפעיל כח.

אופיר - שים לב שאתה מביע יותר מדי דברים. מילים קשות אך נאמרות עם הרבה אהבה.

לנקות את חוף הים

מתארגנת קבוצה שתתחיל לנקות את חוף הים. פעילויות שמתרגמות לשפת מעשה את הפעילויות שלנו.

ברוך: מציע לקרא להם "המסרק". אפשר גם לעשות מסרק ברוטשילד.


סיכום

ליאור - תודה. ממש כיף.

אופיר - זה מעגל שמירת תדר. התפקיד הרבה יותר חשוב ממה שאנחנו מבינים.

ארין - לוקחים קרטון - צורה של משולש - ואז אפשר להשתין בעמידה. נשים עושות קקי בצורת לבלבות. עם הריח של הבושם שאתה הכי אוהב.

עדי - הרבה אהבה לכולם. ברק ממש ריגש אותי היום. דיבר עם ההורים שלי ואמר שאני לב ליבו של המאבק. אמרתי לו תודה.

יובל - כולם נרתמים באהבה למאהב. אין הבדל כלל. כולנו ביחד. גם בירושלים במצעד הגאווה. כל מי שמעלה יוזמה- מצליח לנו.

יובל לקח אחריות גם על האיזון שלנו.

יובל - יש אדם בשם כפיר, מנהל מתנס לילדים עד גיל 35 שרוצים להשתקם. אם רואים אנשות שיכולים להעזר - חברו אליי.

אורית - לא יכולה לסכם כי לא רוצה שזה ייגמר. זו תחילתה של מהפכה. נעשית פה עבודה ממש יפה.

ברוך - מזכיר את הסיפור שאינו נגמר - מדהים כמה חשוב לקחת אחריות ולקבוע שם לדברים. אנחנו יוצרים מציאות באמצעות שפה, שפה חדשה, לתת שמות.

מציע שהמהפיכה שלנו כבר הצליחה, וכעת אנו במהפיכה הבאה בתור - ראו במסמך "שחרור לעיתונות" ב"שקוף באוהל".

סיכום ישיבת מטה רוטשילד = "צוות ספיישל", יום שישי 29/7 שעה 13:00

הפרוטוקול נכתב בכתב יד, לדעתי ע"י עדי. באחריותה להעלות לאתר. ברוך

סיכום ישיבת מטה תל אביב-יפו = "צוות ספיישל", יום חמישי 28/7 שעה 13:00

ברק - היום בבוקר אשה עם עגלה- עוזבת עוד שנה לניו יורק. שחררה לנו חבל. אם אתם רוצים תבואו להתקלח. מבוגרת עם ילדים בת 50 עוזבת מדינה זה לא קל. אחריות.

ארין - אמהות שמתקשרות משכונת התקווה ואומרות שהילדים רעבים. אחריות.

דנה - הרבה אנשים באים ורוצים לתת. תביאו אוטו אני מפוצץ לכם אותו. ביחד אחדות. משהו חדש. אחד עבור השני.

ברוך - שלווה. היום בבוקר ביקרתי בלוינסקי.

אנשים לא מאוזנים במאהל - היום בבוקר נפגשתי עם עו"ס בלוינסקי. אמר שיחבר לעו"סים שינוי שיקחו אחריות ללוות אנשי צוות שלנו שתקלים בבעיות כאלו, להסתכל על אנשים כאלו ובמידת הצורך להפנות לאישפוז בכפייה.

פוליטיקה ארד, רשף לוי

ירושלים מצעד צוות ו'


ברק - ציבורי

שבת הפגנה 21:00 אישורי משטרה

ירושלים חיפה בש נצרת - גם הפגנות.

שת"פ מסכים בין ההפגנות.

אלון לי מפיק ראשי ארצי.

ברק מול חיפה

אודי קר מול ב"ש

רונה מול ים

נועם לא סובוביץ מול נצרת

הפגנה ענקית. הגברה בכל שדרות שאול המלך עם מסכים.

נואמים יהיו עם אבטחה. בכסף.

נואמים עם פתוסים. אנשים פשוטים.

כל מאהל יבחר את שלו.

אלון לי הצעות מחיר *3 ובהזדמנות זו גם הצעות מחיר של העצרת הקודמת.

ארין-בון טון יכולים לתרום לנו את זה- ארין העבירה לברק.

אתמול הייתה אסיפה כללית עם ההנהגה. האם היה פרוטוקול מהאסיפה? לא יודעות.

דברים לברק:

אתמול הפגנה בכפר שלם - עו"ד אדם מטפל בזה

בוחבוט שלטון מקומי אויב של עיני 30 אוהלים רוטשילד עם שמות של מועצות מקומיות

מצנן למטבח נחתם ע"י חבר של סמנכל החברה שהשאילה

4 צוותים לעצרת

לוג' - אלונלי +ברק מתחתיו

קרייאטיב - רגב וארד

תקש' - שרון שחף ורועי נוימן

צוות חדי קרן -יעשה דברים מקוריים - יגאל ודנה ופסטרנק וברק

תקשורת אומרים:

נועם תלה שלט תורנויות.

ארין - כל העמותות אין לנו מושג, ולהתחיל ללכת רטרו, מה קרה שם, זה ים של בלגן. אנחנו מנסים לשמור על א-פוליטיות, שאין לנו קשרים עם הון שלטון. לא בחסותו של אף אחד.

דנה - חשוב שנגיד מי מימן את ההגברה.

ברוך - דיברתי אישית עם שרון שחף ששמה מקדמה ומצפה לקבל החזר. שמה כ"א של 4000.

ארין - כל מי שרוצה לתרום כסף - בודקים את האג'נדה שלהם. כל צ'ק - עושה גוגל. רוצה להשאר עם היושרה שלי.

דנה - חבר'ה, זה זיוני שכל, אף ארגון לא שם צ'ק.

עמותות זה פלג. לא בעד אחדות. מעדיפה להשאר על מודל ועד פועל (אייבי נתן קול השלום) - ונמשיך משם.

ברוך - אנרכיסטי. תועלות בעמותה. פוליטיקה ארד, רשף לוי

ירושלים מצעד צוות ו'


ארין - להפעיל עמותה זה יוצר בעיות כי זה אוטומטית יוצר סכנות למי שבעמותה. אנשים משנוררים כסף וזו בעיה.

לסיכום - יש המון שמועות. חלק נכון וחלק לא. האנשים שנמצאים לא חשופים לזה. מה שחשוב זה שהאנשים ההגונים פה יקחו אחריות. רק הרמה האנושית יכולה להכיל את האמון שנדרש כאן.

ארין - עדיף לא לעבוד עם אף עמותה

דנה - דעתי האישית= לא כמייצגת - מרגישה שחשוב שזה ינוהל דרך עמותה כי כל העיניים נשואות לרוטשילד.

ברוך - אמרתי כבר - ממש עקרוני לי שינוהל דרך עמותה, לא איכפת איזה אבל שלא תהיה עמותת קונצנזוס אלא עמותת אוכלוסיה מוחלשת כלשהיא כי זו החלטה פוליטית.

סיכום ישיבת מטה תל אביב-יפו = "צוות ספיישל", יום רביעי 27/7 שעה 12:00

השתתפו: ברוך אורן "מגשים חלומות", ארין "אקונומיק", אדם "שובת רעב" משפטי, שיר אלוני, אורית בוקובזה, מיראל "כנר", שרה "סדנאות".

  1. ברוך הציג מה קרה אתמול - מסיבת עיתונאים ביבי, מסיבת עיתונאים שלנו. חומה ומגדל בערב.
  2. ברוך מציג רשימת נושאים שעל סדר היום. אין מספיק זמן כדי לדבר על כל הנושאים שעל סדר היום.
  3. נבחר לפתוח בדיון בנושא מתכונת העבודה בצוות. שיר אלוני מציעה מודל לצוות. ארין מציגה שחייבת להיות זרימת מידע מלמעלה למטה. שרה מציעה שכל אחת מאיתנו תשמור על הגבולות שלה בתחום של האם האחריות שהיא רוצה לקחת היא ברמת מיקרו או מאקרו.
  4. מוחלט להזיז את ישיבות הצוות לשעה 13:00. ארין תדאג לסדר שנוכל להוציא אוכל בשעה 12:50 למשתתפות/ים.

מכאן והלאה זה התוכן שכתב אדם

מקום ושעה: יום רביעי 27 יולי 2011, שעה 12:30 - 15:15 נוכחים: אורית בוכובזה מירל רזניק שרה בכר שיר אלוני ארין מדר אדם דובז'ינסקי ברוך אורן פגישה הבאה: מחר בשעה אחת

שיר: אם אני רוצה להוריד רגע את דברייך לקטע קונקרטי, אנחנו צריכים לקבל החלטה על להיות בשטח - מי שנמצא בשטח כרגע ופועלים בשטח הם המנהיגים האמיתיים ומי שלא נמצא בשטח וכל הזמן בורח לכל מיני מקומות ומטייל במאהלים (אפילו שזה חשוב) כנראה אינו מנהיג. ארין: כמו בכנסת - 120 איש יושבים בכסא הכבוד, והעם סובל. נדרש נימוס - אם אני מאחרת לפגישה אני מודיעה ומתנצלת. אני רושמת לעצמי לו"ז לכל היום, ומקפידה בו. אין כזה דבר "מה שבא לי", אלא מה שצריך לעשות. ואנשים עושים מה שבא להם - וזו פניה של המחאה. יש כללים, וצריך ללכת לפי הכללים. כמו במטבח, והכללים שאף אחד לא נכנס למטבח. שיר: כן, גבולות - צריך גבולות (זה לא עניין של היררכיה - אין כאן אף אחד מעל אף אחד). צריך להיות ברור מי אחראי על מה. ארין: צריך סדר בתוך קבוצות, שיהיו אחראיות על משהו. אם שיר אחראית על לו"ז דיונים - אז היא אחראית וזה ברור. שיר מקבלת מידע מסוים, ומודיעה לצוות לוגיסטיקה שצריך כך וכך - שצריך לארגן אוטובוס או משהו כזה. שרה: אתם אנשי לוגיסטיקה, עם רגליים על הקרקע. האנשים שיושבים כאן. שיר נוצקי לא טובה בכך. צריך הסתכלות שמסתכלת על כל האזורים. להביא בן אדם אחד שיהיה אחראי מתחמים ולוגיסטיקה - שיתעסק ברמקולים, במקומות, בסדרנים, במחצלות - מי יודע לתקן מה וכולי. שיעבוד עם איה וליאור שעושים אספות - הם לא יכולים לטפל כל הזמן בעניינים הטכניים. איה מבקשת ממני כל הזמן עזרה. דוגמא נוספת: שיר נוצקי מתאמת הרבה דברים, אבל היא לא עם הרגליים בשטח - היא לא כאן. אם את לא יכולה לארגן דברים בשטח - אז לא. אפשרות נוספת: מישהו אחד שעוזר לאנשים הרעיוניים להוריד את הרגליים לקרקע, כי עכשיו זה לא מתפקד. יש אנשים שהם גם רוח וגם ביצוע. ארין: אנשים לוקחים על עצמם דברים שהם לא צריכים לעסוק בהם. צריכים צוותים ברורים. שרה: אף אחד לא יאמר למישהו אחר מה לעשות. זה רוחבי. צריך אנשים שיסתובבו וישאלו: מה אתה עושה? אתה רוצה להקים מתחם? אוקיי, איזה דברים אתה צריך בשביל זה? תומכים מעשיים, כדי לעשות סדר. צריך תשתית רוחבית. ברוך: אני רוצה לנצל את ההזדמנות, כדי לומר שאנחנו פה כבר שעה ורבע, וניקח אחריות על הלו"ז שלנו, ונראה כמה זמן יש לנו. ארין: הישיבה הזו מגיע לה את הזמן שלה. פה זה הבסיס, עליו המחאה יושבת. אני מוכנה להיות גם שמונה שעות פה אם צריך. אם לא נותנים לאנשים להביע את רגשותיהם, זו בעיה. שיר: ויתרתי עכשיו על חדר עריכה במכללה, בשביל להיות כאן. ברוך: כולנו משלמים מחיר כדי להיות כאן. אף אחד לא צריך להרגיש נשחק - ההקרבה צריכה להיות לגמרי מרצון. עכשיו 13:08, וצריך להקציב זמן ספציפי לסיום הפגישה. אורית: מבקשת שנעשה סדר, ונגדיר צרכים של המאבק. ברוך: אני קוטע אותך, כי אנחנו רוצים לקבוע זמנים לפגישה. שיר: נסיים בשעה שלוש - מקובל? ברוך: לא נראה לי. יש רשימת נושאים ארוכה. אקריא את הנושאים. מניסיוני בתור מנחה קבוצות, יש לנו עבודה לסוף שבוע שלם. ארין: יש לקיים פגישה כזו באופן יומיומי. ובשעה זו כולם יעזבו את עיסוקיהם. שיר: אפשר למשל בשעה חמש כל יום. שרה: ההרצאות מתחילות בשש כל יום. ברוך: אנחנו מדברים על עכשיו, על הפגישה הזו. אנחנו בשעה אחת ורבע בצהריים. מה הגבולות שלכם? אני לא רוצה להפעיל עליכם כוח. בשעה שלוש נראה שנוח לכולם. שרה: יכול להיות שאוכל לזוז לפני. לא יודעת מתי בדיוק. יכולה להיות עד שתיים בוודאות. ברוך: אז ניקח בחשבון ששרה תצטרך לעזוב לפני, ונוכל להמשיך אח"כ עד שלוש אולי. נושא ראשון: מועדים לפגישותינו היומיומיות. נושא שני: עלה נושא כבד כאן, שלא נסגר לטעמי, של הקשר בין מה שקורה כאן לבין מי שלקח אחריות על האסטרטגיה. שטח מול הגות, שטח מול אסטרטגיה. יש כאן מונח שדפני אמרה - קורבנות. צריך לדעת לנוח, צריך לדעת להשתחרר. נושא שלישי: אופי הישיבות האלה שלנו. נושא רביעי: עיתון. נושא חמישי: משימות ושימור ידע - צוותים שצריכים להתאחד. נושא שישי: אנשים שמגיעים למאהל הזה במצב של חוסר איזון, שדורשים מהמאהל (?). אלה דברים שמאתגרים אותנו כמאהב (=מאהל). אני מרגיש כמו משגיח פסיכולוגי. קשה לי לדבר אתו. נושא שביעי: כל נושא הגזברות וההתנהלות החשבונאית והכספית מול הבנק. אנשים איבדו איזון בעניין הזה. צריך נהלים. נושא שמיני: אגודת הסטודנטים. עשו היום הפגנת סולידריות - "ביבי אתה טועה, אנחנו עם המאהל הזה". זה היה מדהים. צריך לטפל באגודת הסטודנטים, ביחסים שלנו אתם. גם לי יש גבולות כבן אדם. נושא תשיעי: מה מתוכנן להיום ולמחר - צריך לאוורר גם את זה. נושא תשיעי: מובאה מתוך ספר של ארין, ועדכון אחורה - "עשית ולא דיווחת - לא עשית". צריך אמון בינינו. אם אני מדבר עם מישהו ומסכמים משהו, והוא הבטיח לבצע, ולא עשה וגם לא דיווח על כך, נוצר משבר אמון (חוץ מזה שהמשימה התפקששה). שיר: וגם מצב שאתה מתקשר לאנשים, והם לא עונים לטלפון או ל- SMS. ברוך: גם אנחנו חוטאים בזה. זה נושא שקיים במאהל, וצריך לטפל בו. כל אחד מהנושאים האלה זה משהו של דיון שעתיים שלוש בלי להתבייש. כל אחד יבחר את הנושא האהוב עליו. אורית: צריך להוסיף נושא תשיעי, של הגדרות תפקיד, ואיך זה הולך בהיררכיה - מי מרכז את מה. ומישהו שמרכז מעל את הכול - את כל הצוותים. ארין: צריך להיות רכז לכל תחום. ברוך: בואו נדבר נשית בבקשה. לכל תחום צריכה להיות רכזית. שיר: הנושא החשוב ביותר הוא אסטרטגיה. השני: מתי נוח. תקשורת ישיבות אחריות ואמון ועידכון אחורה. מירל רזניק: לי חשוב - וזו בעיה גדולה אחרי הנאום של ביבי, וזה נושא אחד. להגדיר בהיררכיה, מחדש, את המהפכה. צריך הגדרת תפקידים. לעבוד בצוות, ואז גם יהיה ברור מי אחראי על מה. ברוך: מה שמפריע לך כאן אם הבנתי נכון... מה שאתה בסה"כ אומר, זה שאנחנו צריכים לעבוד על תיאום. אולי המלה שאתה מחפש היא תיאום. מירל: לא מדויק. מתפזרים כאן. יש כאוס, כל אחד עובד לפי יוזמתו. ברוך: השם שהייתי נותן הוא היררכיה. לא הגדרנו אם אנחנו היררכים או אנרכים. ארין: צריך להימנע מדברים כמו היררכיה, שנובעים ממקום של אגו. זה לא אני במובן של אגו. אני לא פוליטיקאית, ולא לקחתי כתר. מירל: ככה הבנת את המלה היררכיה? ארין: האני שלך הוא האנחנו. מירל: אולי צריך שם של "השביעייה הפותחת". ברוך: זה אנרכיה או היררכיה לדעתך? מירל מרגיש שיש צדדים היררכיים ואנרכיים, וצריך שהכול יהיה היררכי. זה נושא בפני עצמו. היררכי זה כמו בצבא - זו לא התנשאות - זו זרימה של סמכות. שיר: המלה היא צוות. מירל: צוות מוביל. ברוך: מירל מדבר על היררכיה מול אנרכיה. ארין: צריך לבחור מונח נכון, כי אנשים נטפלים, שרק מחכים כדי לפתוח פרובוקציה על מלה - צריך לחשוב טוב טוב על ההגדרות שאנחנו בוחרים. ברוך: אני רוצה שנתמקד. שיר: המשמעות של צוות מבחינתי, היא שגם אם אני מרכזת את ההודעות על אירועים, אני יודעת להפנות. זה שאני מרכזת זה לא שאני מחליטה עבורכם. זה צוות. אם אני אהיה מרכזת של תקשורת, דוברות, אני מקשיבה לאחרים - אני רק הרכזת. צוות זה עדכון במיידי, של מי שאחראי. שיתוף פעולה. ברוך: קצת התפזרנו. מה השעה? שרה: השעה 13:50. חייבים להוריד הילוך מהמיקרו. אם את במטבח כל הזמן, את לא רואה את כל התמונה. את יכולה למנות אנשים שיחליפו אותך במטבח, ולהתפנות מה קורה בחוץ. אי אפשר להיות מאה אחוז במיקרו. אם היינו בהיררכיה, לא הייתה הזדמנות לנצנץ. אנחנו מנסים לבנות. לא מדובר על השתלטות על אנשים, אלא על תיאום. תיאום, עם כל הכבוד, מתחלק לכמה נושאים. לוגיסטיקה זה אתם. ברוך לא יכול להיות במיקרו אם הוא בלוגיסטיקה. צריך גם אחראי לו"ז - אולי שיר. לתאם לוחות זמנים. ולסיום, המבנה שלנו "מבנה יזמי". בתוך הקבוצות, זה בסדר שתהיה היררכיה. יש כבר צוותים עם היררכיה. יש את האנשים החדשים, שצריך לתת להם מקום להיכנס. צריך אנשים על מאקרו: אחריות על לו"ז, אחראים על לעדכן אנשים. אחראי הלו"זים צריך לדבר עם הלוגיסטיקה, ואין לו אפשרות להתעסק בלוגיסטיקה. צריך מיקרו וצריך מאקרו. אבל המיקרו צריכים להקדיש גם זמן למאקרו. ברוך: לוגיסטיקה זו מלה בעייתית במבנה שלנו. אף אחד לא רוצה את זה. כבר יותר משבוע אנחנו מחפשים אחראי על המחסן. אני אישית חושב שצוות לוגיסטיקה מתפרק לשני צוותים - צוות משימות וצוות שימור ידע. אין דרך לקחת אחריות על לוגיסטיקה עבורי, למשל. שרה: יש אנשים שאין להם את זה - שלא יכולים לטפל בפיזי.

ארין:  לכל רכז של צוות מסוים, צריך להיות גם רכז משימות.

שרה: רכז צריך לחלק את האנשים שלו - לחלק תפקידים, לפזר משימות. מספיק שיהיה אחראי לוגיסטיקה, ויש לו רשימה של סדרנים, רשימה של מי מקבל איזה מגפון או רמקול. שיהיה סדר. אורית: מה צפוי היום? שרה: האחראי על הלו"ז צריך להיות עם אוזן גדולה - למשל לגשת למי שבא לעשות אירוע, ליצור אתו קשר ולומר לו: שלום, באת לעשות פה אירוע? כאן תפוס, אז אנא עשה זאת במקום אחר - במקום הזה והזה. ברוך: אנחנו בלו"ז מוגבל בפגישה הזו. רכז משימות צריך רק לדעת מה המשימות. זה הארגון הראשון שאני נמצא בו, שבו כל אישה רוצה לקחת חלק, ונעלבת מכך שהיא לא לוקחת חלק. צריך לוח מודעות. זה עובד - לוח מודעות. שרה: לא רוצה לומר לאנשים מה לעשות. ועוד דבר: אם הדוברות תאמר שיש עכשיו מסיבת עיתונאית, מישהו צריך לעזור לרכז המשימות. דוברות, אסיפות, הרצאות - זה היה טוב אם מישהו היה עושה את זה בשבילי. ברוך: מישהו שינווט את המשאבים שיש לנו? שרה: כן. ברוך: קורה שאישה רוצה לעשות למשל מעגל מסאז'ים, ואז היא צריכה רשימת קניות - צ'ק ליסט (שמן, מיטה, פרסום וכולי). אם היא מעבירה אותה לרכז משימות... - הרשימה הזו צריכה ללכת לשימור ידע וזה לא אפקטיבי. אף אחד לא מוכן לקחת אחריות על הביצוע בשלמותו - לסגור את כל הפינות. שרה: לא רוצה שיעבדו בשביל אחרים. לא זו הכוונה. אני מדברת על דברים מסוימים שקיימים ושחשובים. לדוגמא: יש לנו כמה אסיפות, ולא יכול להיות שיחזיקו רמקולים כל הזמן. צריך גם תפקיד של צוות מגשימים, שאליו פונים מי שבאים להתנדב. עכשיו אנחנו עושים את זה באופן טבעי. צוות משימות צריך להיות מספיק אינטליגנטי, שמישהו חדש בא אליו - צריך לזהות האם לתת לו את המשאבים או לכוון אותו להיות אחראי בעצמו על המשימות. שיר: עשיתי תרשים שמגדיר יותר טוב את הדברים - איפה צריך לשפר את ההגדרות שלנו. הכותרת הראשית: המאבק (המאהל). יש כאן שלוש רמות: התנהלות כלפי תקשורת וקהל - איך אנחנו נראים, תיאום בתוך הצוות ופעולה/תפקיד - מה כל אחד עושה. על כל רמה, צריך להיות איש צוות אחראי. בעניין הראשון, דוברות, שירות לקוחות, גיוס עזרה - למשל גיוס אנשי צוות שרוצים לעזור, גיוס תרומות, ארגון נייר עמדה - להוציא מהפרוטוקולים דרישות בסיסיות לכנסת, טיפול במפגעים - גם זה חשוב לנראות שלנו, וגם הצבת גבולות בתוך האנשים שמגיעים למעגל. עד כאן לגבי הרמה הראשונה. אורית: מי לוקח אחריות על נייר עמדה? שרה: אני מביעה התנגדות. הצוות של איה החליט שהם צוות קטן...(?) אתם לא יכולים להכתיב. יש עוד חמישים קבוצות שעושות דברים כאלה. זה לא נכון להסתכל על זה ככה. צריך אדם שיהיה בתיאום עם הצוותים האחרים. איה ומגן וליאור גם - רואים רק את הנקודות שלהם. צריך אחראי קישור. ברוך: בואו נסתכל מה קרה בחדר. אנשים קצת עזבו אותו... שיר: מאבק/מאהל זו הרמה העליונה. זה מתחלק לשלוש רמות: רמה ראשונה - התנהלות כלפי תקשורת/קהל, שזה מפורט לדוברות, שירות לקוחות, גיוס עזרה - אנשי צוות, גיוס תרומות - כספים, טיפול במפגעים (בטיחות), הצבת גבולות במאהל והכי חשוב - נייר עמדה (לקחת את זה לאנשי מקצוע ואז לכנסת). רמה שנייה: תיאום בתוך הצוות - לו"ז, טלפון שאנחנו עושים בכל דבר שקשור למישהו אחר, אינטרנט, רשימת ציוד, דף קשר וחלוקת תפקידים. רמה שלישית: פעולה/תפקיד. זה מתחלק לניהול אירועי קהל - הרצאות, מוזיקה וכולי. גם דיונים. כולל גם מטבח, פעולות אינטרנט, דוברות, סיכום פרוטוקולים, קשר עם מאהלים אחרים, ניקיון, תיאום בין כולם וניהול הפגנות/פעולות פוליטיות כלשהן. על כל רמה ועל כל פרט בתוך הרמות האלה צריך להיות איש אחראי, שאחראי על האנשים שלו. על כל הדברים האלה אנחנו צריכים לנהל ישיבות ברמה יומית. לעדכן את כולם מה נעשה באותו יום - וגם אם מישהו לא הגיע או לא יודע - הוא צריך להיות מעודכן על רמה יומית. חייבים לדבר על הדברים האלה, וגם צריך להיעזר אחד בשני, כמו מי שמתקשה בתפקיד שלו. לגבי כל המבנה הזה שאמרתי: יש כבר את האנשים לרוב הדברים, אבל יש שמות שהגדירו קודם וצריך לחלק את זה מחדש לרמות האלה. זה אפילו תנאי שלי להמשך שלי במאבק. אני רוצה סדר! ברוך: תודה רבה. שרטטת שיר שרטוט מדויק. אני מהנדס במקצועי, ועשית דבר מאד מדויק, וזה יוצר מודל חדש שלא הכרנו אותו כדי לתפוס את מה שקורה אתנו פה. אני רוצה להציע לגבי המודל שלך, שהוא פתוח - שלוש רמות ויש בתוך כל אחת המון מקום לקטגוריות. אבל: אני מקווה מתישהו לכתוב בבלוג שלי, מבחינתי ומבחינת האמונות שלי, המאהב שלנו הוא רק בזירה הסימבולית - רק במלים שאנחנו אומרות. לכן המינוחים של שמות הצוותים הם סופר קריטיים כדי להבנות מציאות שאני רוצה להגיע אליה. קראנו לצוות שלנו צוות מחבקים, ולא מאבטחים או שומרי סדר; אנחנו מאמינים שיש בטחון, ושאנשים רוצים שיהיה סדר. מי שזקוק לכך, יקבל מאתנו אהבה. בעיניי, הזירה הלשונית היא הזירה בה אנו עובדים. צריכה להיות בהירות ותיאום בין הצוותים, אבל הבקשה שלך לטבלת תרגום (בשפה של אנשי מחשבים). המאהב ולא המאבק שמעלה אבק, הוא הסיבה שבעטייה אני בה לכאן בבוקר. שיר: מה שאני אומרת פה, אתה יכול להתייחס אליו כמו ארגון של עסק. אח"כ מקס ברנר יכול למלצרית גברת שוקולד או איך שבא לו, אבל היא מלצרית. האנשים כאן צריכים מלים פשוטות. דברים ברורים. צוות מחבקים הוא נכון, אבל גם מאבד את המהות של הצבת גבולות. ארין: זה בדיוק מחזיר למה שדיברתי בהתחלה, בעניין המימיקה. אנחנו חייבים להשתמש בשפה פשוטה, שכל אחד יבין. אם אנחנו ניצור שפה חדשה, קשה מאד להכיל את זה. קשה להכיל ממילא את כל הדברים החדשים שקורים. גם שפה חדשה זה כבר יותר מדי. אם אדם יבוא עוד שנתיים למאהל, הוא לא יבין את השפה שלנו. זה משמש לגיטימציה לתקשורת לאכול אותנו. צריך לשמור על פשטות ועל עממיות. להתחיל להיכנס לרבדים עמוקים, גם אוכל לנו את הזמן כאן בפגישות. ברוך: אני רואה שזה עוד נושא שצריך לדבר עליו - השפה. תודה על הזמן שנתנו פה. אני סוגר את הישיבה.

עריכת פרוטוקול: אדם דובז'ינסקי

סיכום ישיבת מטה תל אביב-יפו = "צוות ספיישל", יום שלישי 26/7 שעה 12:00

השתתפו: ברוך אורן "מגשים חלומות", נעם יורק "גמל ראשי", ארין "אקונומיק"

  1. ברוך הציג מה קרה אתמול, הפגנה מול קריית הממשלה עם המתמחים הרפואיים
  2. ברוך משתף לגבי תכנון להיום - מסיבות עיתונאים וכו'
  3. ברוך מעדכן לגבי חשבון בנק למאהב - לארין יש חששות מזה, לוקחת אחריות ללמוד על הנושא עם רו"ח עצמאי. ברוך מציע לה לקבל ייעוץ מחברה הטוב אלון גייר.

סיכום ישיבת מטה תל אביב-יפו, יום שני 25/7 שעה 16:30

השתתפו: ברק מוהיקן, יונתן מילר, ברוך אורן, רביד, אסף לוי?, נדב רכז אוהלים ארצי הגיע בסוף הישיבה ולא השתתף, ליאור קיי השתתף ללא זכות הצבעה, שיר -מתאמת (לא שיר מופעים) - אירחה אותנו בביתה ברק: אתמול הייתה ישיבה של המטה בלילה אחרי זה איציק שמולי הגיע הבהרנו שזו לא מאבק סטודנטים אלא של כלל המדינה. דורשים ומבקשים תאימות ושקיפות. במידה ויחליטו נשמח לעבוד בשת"פ. אחרת נוותר וננוע בקוים נפרדים. החל מהיום בבוקר נתן תשובה סופית ההתמקדות בדיור תוך כדי שנמשיך לרמוז על מדינת רווחה


ביקשנו והחלטנו שהחל משני בבוקר יגאל יסדר מה התפקיד של כל אחד וכולנו מעבירים מידע כמו כן שנבין שמי שלא מתעסק במה שקשור לו זה בעייתי למשל רגב קונטס מפריע שהוא עובד במטבח.


למשל יונתן מילר אמון על הנעת הפגנות נאומים, לא מן הראוי שיהיה עסוק בלחתוך עגבניות. אי לכך שיהיו הגדרות תפקיד כי היו הרבה ירידת אגו כל אחד עושה תתפקיד שלו. משתדלים כל ערב ישיבת מטה סקירה מלאה מה היה לנו היום גם אנשות שלא היו מעורבות ידעו מה היה בדיוק ומה האסטרטגיה למחרת. דמוקרטיה פתוחה - רוצים ומכבדים אבל צריך להבין שיש אלפי דעות לא יכולים לאבד את הפוקוס נתנו לאנשים ספציפיים לעזור בנושא דמוקרטיה נא לסמוך עלינו אנחנו נעים בכיוון נכון דרוש אמון ושת"פ הצעה: ישיבות דמוקרטיה יעסקו ברגשות למה אנחנו זועמים? מה היה? אולי זה יעזור להשיג אחדות. היומרה לחשוב שכל אחת יכול להנהיג את המדינה, מקשה עלינו.


יש ניסיונות מטעם ספינולוגים לפלג ביננו ובעיקר בין מאבק העם להתאחדות הסטודנטים. לדוגמא סתיו שנסעה לכנסת ישבה עם איציק שמולי ויצאו הודעות שההתאחדות הכריזה על דברים שמנוגדים לכוונות שלנו ואנחנו הלכנו להפגין כנגדם בצומת עזריאלי. שני דברים שלא היו, אני (ברק) הייתי בהפגנה אבל לא היה שם שום דבר כזה במסרים שהועברו שם. ראיה - ראיון של יונתן מילר לערוצים 2, 10, YNET בשקיפות מלאה עם הסטודנטים.


כל אחד שומרת על האיזון שלו, על התפקיד שלו, האחריות שלו.


אסף: מתארגנת הפגנה ב19:30 הולך להיות משהו ענק. זה רץ בפייסבוק מותר לפרסום. בתא מתכננים הלהגיע לצעדה בקינגג'ורגס לייד מצודת דוד. לא יודע אם יש אישור מהמשטרה.


ליאור - לפני שעתיים הכרזנו במוזיאון העצמאות על עצמאות מהקפיטליזם. התרגשות. רביד - מפוזרת. לא מבינה איפה אני ומה זה הפורום הזה. אסף - בום בולינט. יאללה בלאגן. מוכנות לחיבוק. יונתן - נגמרו התחתונים מבקש עזרה בלעשות כביסה. אישרנו לו 50 ש"ח מתקציב המאבק. אחווה. מה שהרגיש כמו מלחמה פנימית, היום אני מרגיש שמתכווננים לקחת את המאהב הזה החוצה.


היה דיון במטבח על איך היה בעצרת. אבל זה היה דיון יותר של איך היה בחזית. נושאים לדיון: 1 - מאהב 2 - דפני 3 - מה זה הפגשיה הזוה ומתי יהיו עוד ברוך - שיר - מרגש אותי לארח את הדיון הזה. לא הייתי בטוחה לגבי המקום שלי. חוסר שקיפות הציקה לי. אין לי תשובות לעצמי וגם לאחרות. גם במאחורי הקלעים. עדיין אין שקט. אולי עכשיו קצת יותר רגועה. צריכה יותר פידבק. היה לי חסר.


בעבר פתחנו חשבון בנק פרטי של ברוך רביד וארין (בר"א חברה טובה). החשבון הזה הוא במתכונת של ועד פועל כמו קול השלום של אייבי נתן כלומר לא נחשב חשבון ציבורי. דיברנו על פתיחת עמותה כדי להתנהל תקין יותר אבל זה קשה מאוד לוח הזמנים שלנו. עלתה בקשה מצד ברק לעבוד עם חשבון בנק של עמותה קיימת. ברוך הציע לעבוד עם שישה צבעים. חלק מהמהירות לפתוח את חשבון הבנק האישי היה בגלל שהייתה סכנה ברורה ומיידית לאחסן אלפי שקלים באיזור המאהב. רביד- מבקשת להעביר לחשבון העמותה זה יקל עלי באופן אישי. יונתן - איך נדע מה שייך למי? ברוך - העמותה מסכימה שכל כסף שיופקד בחשבון. אסף - יעלה בצוות משימות למצא רואה חשבון, להתייעץ איתה ולקבל תשובה. יש אתגר, ברוך יעזור. ליאור - חסן טאוופארה, מנהל הגדה השמאלית הוא גם רו"ח.


הצעה להחלטה: כל אחד מאיתנו לוקח אחריות להלחיוף את המיהל מאבק במאהב. כל אחד מאיתנו יאמץ את זה באופן אישי. מחליטים לדחות את ההחלטה לפגישה הבאה. ברוך לוקח אחריות לדבר עם אסף.

טרם הועלה לאתר: סיכום ישיבת צוות מטבח, יום שני 25/7 בבוקר

הקלדה באחריות: ברוך

סיכום החלטה: חלוקת מכשירי קשר - מתוך דיון צוות מטבח, שבת 23/7 9:30

לדעתי אייל כתב סיכום דיון, צריך לקחת אחריות להעלות אותו לכאן. אני העתקתי רק לגבי המירסים, אבל דיברנו גם על נושא הכרטיס אשראי שלי (הדפסה ב-900 ש"ח) ומורשי כספים, על האסיפה המוצלחת אתמול בשד' האוהלים 199 ועל הקנס למי שמאבד מכשיר מירס ולדעתי על נושאים נוספים]

ואדים המדהים לקח אחריות לדאוג לנו לעשרה מכשדירי קשר בשני תדרים.

מירס 1 - יגאל - מפיק. רשת 2. קיבל

מירס 2 - דייויד - רכז סולידריות. רשת 1. קיבל

מירס 3 - אמיר - ראש צוות פרשי האהבה (אשר יסיירו במאהל בזמן שאנחנו נעשה אהבה בעצרת). רשת 1. קיבל

מירס 4 - ארין אקונומיק(tm). רשת 1. קיבלה

מירס 5 - מאחז קידמי. רשת 1. הבחור שלקח אחריות להגיע לקבל מכשיר קשר מהמאחז הקדמי לא הגיע למטבח עד שעה 15:00, אז המכשיר הועבר לידי אסף אשר יצא לצעידה. בסוף לא ידוע לי האם אותו אדם כלל הגיע למטבח לבקש? (ברוך)

מירס 6 - ברק - רכז תכנים ופלקטים. רשת 2. קיבל.

7. עוד שלושה מירסים פנויים. נשארו כגיבוי כיוון שחלק הסוללות היו ריקות ודרשו הטענה. בסופו של דבר הועברו לאנשות רלוונטיים.

ישיבת בוקר זריז צוות מטבח, שישי 22/7 9:00

ואדים: ישנתי טוב.

עדי: כיף לי. נותנת המון ומרגישה שמקבלת המון אנרגיה מהנתינה.

רועי: הקלה. משהו שהכביד עליי הוסר ממני.

דנה: שיחקתי כדורגל עם הבן של האני, ילד בן 7 קרע לי תתחת בכדורגל, אחרי שעשה ללילה לבן הראשון בחייו. לילה לבן עם ילד בן 7.

ארין מקובל עליה 10 מכשירים, ואדים משלם באשראי מביא חשבונית ומחזירים לו מזומן. ארין ביקשה שכל אחד שמקבל מירס מודע להשלכות של איבוד מירס, מי שמאבד/נזק למכשיר מפצה.

ואדים בודק מול החברה מה קורה במידה ומאבדים מירס.

מעגל קבלת ההחלטות + מעגל מחבקים - מקבלים מירסים, עם קשר נפרד - 2 רשתות נפרדות של 5.

דוד אחראי סולידריות במחנה - מעגלי דיונים, העצמת קשר בין האנשים.

אדם נכנס לתפקיד של הנחיית המעגלים, עוזר של ליאור מנצ'ר - מקבל מירס. אדם גם בצוות דוברות.

אתמול עלה עניין משפטי, הגיע אדם עם בעיה רצינית, חייב עורך דין כדי לקבל את הזכויות המגיעות לו. בכל מקרה שעולה להפנות לאדם.

דוד מביא את אנשי שכונת התקווה.

אדם מרכזת צוות משפטי במאהל.

לחשוב על שמות לצוות משפטי ומעגלים.

סיכום דיון בנושא זרימה ובמות במאהל (מניעת אלימות) יום שישי לפנות בוקר, 22/6 02:00

משתתפים - שי - אחראי דיונים / עיוני ברוך - מגשים חלומות אוריאל מגן - אחראי רישות

ברוך מרגיש שיש תחושה של חרדה בגלל צפיפות בסלון שליד המטבח.

אנשות במטבח מפחדות להשאיר לבד זכוכיות וסכנים ולכן עברנו לכוסות חדפ

אי אפשר לעבוד במטבח בלי שני שומרים אחד על סכינים ואחד על זכוכית

בנוסף יש תחושה של מחנק, אנשות לא מצליחות לדבר, להבין מה החלק שלהן במאבק הזה, קוראות לזה כל הזמן "מאבק שלכם" במקום "שלנו".

ברוך מציע: להרחיק את הבמה המרכזית לסוף העולם או לפחות לפרק אותה לכמה במות כדי שאפשר יהיה לדבר יותר אנשים ביחד או לפחות רחוק מהמטבח

אוריאל מציע: ליצור תנועה של אנשות במאהל ע"י כך שכל במה פועלת X זמן ואז נסגרת וצריך לבחור לאיזה במה להמשיך. במות מתחלפות

פבלו מציע: מחר שישי וכדאי שהקבלת שבת לא תהיה בבמה המרכזית כי זה יצור תחושת כפייה דתית

ברוך מציע: להכין גבול של X שעות מיקרופון ליד המטבח ובשעה 17:00 נכנסת שבת והבמה המרכזית עוברת למקום אחר.

דיון על רופאים לזכויות אדם - מקימים מאהל מחר ליד המטבח, אולי כדי לבקש שיזיזו למקום יותר צנוע כדי למנוע בעיות פוליטיות עם התקשורת כאילו לקחו חסות על המאבק

ברוך מציע להוסיף ללוח פעילויות את המיקום של כל סדנא או דיון ואולי כדאי לעשות מפה

שי אומר שיקח אחריות על הדברים הללו אחרי שיתעורר באיזור 14:00 ברוך מוכן לקחת אחריות משעה 8:00 ועד 14:00

מגן הציע וברוך לוקח אחריות לעדכן בשעה 8:00 את שיר, שרה ולשאול אותן את מי לעדכן

ישיבת לילה צוות מטבח, יום חמישי 21/7 בשעה 23:30

רחל: מגן דהרי עשה לי טוב שנתן ללי כהן לדבר, בקצרה וסיסמאות - היה שת"פ מדהים

ואדים: מישהו שם על האוהלים מספרי בית, עשה לי מדהים, עוד צעד אחד קדימה

דוד: כשלנו וצריך לתקן, הייתה לי הפתעה לא נעימה בתחום האלימות כאן

ארין: גיליתי שיש לי אומץ, נכנסתי לקטטה בין גברים ולא פחדתי, ושמחתי שהיו לי התנסויות עוד לפני זה. בנוסף מרגישה עמוסה מאוד.

בנצ: מפגש של אשה שרצתה לחבר את המאהב שלנו.

ברוך: הצלחתי לשכנע את המאהל להעביר את הסלון לצד השני, וארגנתי שם חשמל. מגניב, צמחנו.

צוות סולידאריות, בהובלת דייב, מכיל כבר את צוות ליאור - מנחי מעגלי שיחה. עכשיו מתרחב ומקים צוות מחבקים שירחיב את הצוות של ליאור.

בנצ' - רעיון - אירוע יותר חברתי/ גיבושי. ארין - זה בדיוק מה שאעשה מחר, קבלת שבת.

ואדים - מירסים - יעלו 100 ש"ח למכשיר לשבוע, 150 לשבועיים, 250 לחודש. כמה רוצים?

ברוך - כדאי לקחת 2 רשתות של 10, רשת אחת לצוות מחבקים ורשת שניה לקישור בין המאהלים השונים בארץ לקראת העצרת בשבת. ארין - רוצה להחליט מחר בבוקר.

בשעה 9:00 ישיבת בוקר, בשעה 9:15 נחליט בנושא המירסים וואדים ירכוש באשראי שלו, ונחזיר לו מזומן.

עדכון: ברוך - דברתי עם יגאל והוא יחליט עד 9:00 מה הוא מעדיף בתור מי שרואה את התמונה של כל הארץ.

כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים