סיכומי דיונים של אנשות שלקחו אחריות כללית על המאהב

מתוך שקוף באוהל
(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
(#שי לתורם)
(פרוטוקול ישיבה בקריית שמונה)
 
(22 גרסאות ביניים של 9 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
== ישיבת הקמת צוות המסרק ==
+
==לוקחותים אחריות לקראת החזרה של רשת המאהבים לרחובות ישראל - דיון בקהילת קריית שמונה, שלישי 6 במרץ 2012==
 +
ברוך: ראו אקספוציזה [[לוקחותים אחריות לקראת החזרה של רשת המאהבים לרחובות ישראל|כאן]].
 +
 
 +
קרן: כשאנשות יפסיקו להגיד: קריית שמונה זה רחוק - אז ניצחנו.
 +
 
 +
ירון: התפיסה של הריחוק קיימת. עלה אתמול מיפוי של J14 ובאופן מפתיע הרשימה לא כללה את מאהב קריית שמונה ואת הפרויקטים כאן.
 +
אין לי הרגשה של תל אביב ואני. הגורל שם אותי עכשיו בק"ש וזה נהדר לי להיות פה. ואני צריך לסמוך על מישהו בבאר שבע ובתל אביב שיעשו את אותה העבודה. על עניין האמון, דיברנו פה הרבה פעמים. אני רואה את זה לא על בסיס גיאוגרפי אלא על בסיס אישי. יש הרבה מאוד מחאות אבל אני מרגיש שאין מכנה משותף שאפשר בקלות לצאת איתו לרחוב.
 +
 
 +
קרן: זה מה שקורה בב"ש.
 +
 
 +
ירון: לא, ב"ש זה עדכונים. כשיש קו משותף אז אפשר להראות מה המקום של כל אחת מההתארגנויות בתוכו. נוצרו דברים בק"ש. אם נמשיך בנחישות שלנו אז נראה את העיר הזו משתנה מקצה לקצה.
 +
 
 +
ק"ש כמיקרוקוסמוס למחאה - זה מודל. גם מבחינת שרידה של מאהב. וגם מבחינת עשייה בעיר.
 +
 
 +
קרן: חשוב להדגיש את המקום הזה של לדבר לשם הלדבר. כי אנשים ממילא יעשו בעצמם.
 +
 
 +
גם שאלה של עד כמה קריית שמונה לוקחת חלק באירועים גדולים ברמה הארצית. וזו שאלה שאף פעם לא ענינו עליה ברמה השורשית. רק ברמת האד-הוק.
 +
 
 +
 
 +
ברוך:
 +
לי חשוב לדבר על:
 +
קבהח ארצית
 +
לקיחת אחריות ככלי לשינוי חברתי.
 +
האסיפה הארצית.
 +
 
 +
שי: עברתי לגור כאן לפני חודשיים. אני חושב שמה שחיובי זה שאנשות ברחבי הארץ לא מתעניינות לקבל לגיטימציה מהרמה הארצית. מעניין אותי הרמה הלוקלית. הבנתי שגם אין קשר בין הכנסת לביני כרגע, אז גם בהקשר הפוליטי אני מרגיש שהעבודה שלי היא להתמודד עם המקום שלי בשכונה, בעיר שלי.
 +
חושב שקודם צריך לעשות לוקלי ואז להתקדם לכיוון של ארצי.
 +
קצת עקר בשבילי להתמודד עם מי מנהל את מי. יותר חשוב לי מה שפה.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
ואסקו:  צריך למצא את הדרך שהממשלות יקשיבו לאנשים. אולי כדאי שנקח את הכסף שלנו לכיסים, ואז הממשלות יהיו צריכות להתחשב בנו יותר.
 +
 
 +
ירון: כדאי לחבר את זה למאבק של איתי נבו.
 +
בנוסף, צריך למצא את הפורמט שבו אפשר להפגש גם היוזמות הרחבות יותר. להפגש לידי מפגש אחד. העניין אולי הוא לא קבלת החלטות, אלא יצירת אמון. אין מה ללחוץ את ההחלטות. אם צריך שעות אז נקח שעות. ואז גם הקונצנזוס הוא יותר רחב.
 +
 
 +
חושב שאחת הפלטפורמות שעדיין לא הצלחנו להקים זה וידאו צ'ט.
 +
 
 +
רון: הבת שלי היא סגנית יושבת ראש מועצת הנוער המחוזית. היא יושבת ועושה ישיבות עם חברות/ים דרך הרשת. וידאו צ'ט. אולי דרך מרכז להבה.
 +
 
 +
גבי: אישית אני מאוד שמח שלא התגבשה הנהגה מרכזית. ואני חושב שגם בקיץ הקרוב זה לא יקרה. יש כבר 1000 איש שמוכנים, ולכן אני מקווה שאין שום סיכוי שתקום הנהגה או מבנה פירמידאלי. כן רשת או מנגנון ריכוזי אבל דינמי.
 +
 
 +
צריך לדבר, להפגש, לשתף. וזה יעשה את העבודה.
 +
 
 +
אחת הפונקציות שצריך לקחת, זה את הקישוריות הזו. מצד שני, ברגע שנמנה אחראי על הפרסום בפייסבוק, אז זה ייצור סתם חסם. זה שקריית שמונה תהיה אחראית על זה, לא אומר שזה הופך את כולם לחסרי אחריות בנושא הזה.
 +
 
 +
קרן: מפחדת שקבוצות יותר חזקות כן תשאפנה להנהגה ואז יווצרו מאבקי אגו.
 +
 
 +
סופיה: קראתי את הפרוטוקול של האסיפה הארצית בדימונה, אבל לא פרסמו שם שמות - זה חבל, כי זו הדרך שלי להכיר את האנשות. וגם לציין פרטי התקשרות עם אנשי הקשר. זה השפבע שהמחאה אפשרה לי.
 +
 
 +
שי: לא מרגיש חלק מתנועה שהיא משהו מעבר לאנשות שפשוט נפגשים עם בעלי עניין. למשל אני ברמה האישית נתתי לכמה מאהלים, גם בקריית שמונה, את הכלי של להפיץ שידורים באינטרנט. חלק נתפס וחלק לא נתפס. בבית העם בתל אביב גם הצענו להם. אבל כנראה זה לא השלב הנכון שלהם להתחבר לכאן.
 +
 
 +
התרומה שלי לרמה הארצית: חבר'ה, תתארגנו סביב נושא מסויים ולא סביב השררה. למשל ח' זה חינוך.
 +
 
 +
ברוך: ערך מרכזי הוא היכולת לראות את כל המפה הפוליטית. גם לוקלי וגם ארצי. וגם עולמי. והשאלה מה ההתמחות, הייחוד שלנו כמאהל.
 +
 +
 
 +
ואסקו: כל מאהל יש לו את ההתמחות שלו.
 +
 
 +
קרן: יש פה מאהל. יש כאן כח התמדה. רואים את החשיבות של עצם קיומו של הכלי הזה, המאהל, כמקום לקיום הפעילות של המחאה. בעצם אולי ההתמחות שלנו היא בקיום של התרבות הזו עדיין.
 +
 
 +
בקיץ חשבתי, הייתי שמחה לעשות החלפת משאבים. אם יש מאהב אחד שצריך יותר אוהלים / ציוד בנייה / יכולת לארגן אוכל / בנק זמן / מעגל מתנות מחאתי ארצי, נקרא לזה. זה לא בהכרח משהו פיזי. מציעה רעיון של חילופי סטודנטים. זה משהו שמאוד מרענן כוחות. זה מטעין בכוחות את שני הצדדים. ויש גם מאהלים באירופה, ארה"ב.
 +
 
 +
סוגיית השאלה - האם המחאה אלימה או לא אלימה. גם מול כוחות המדינה - האם אנחנו מוכניםות לקחת חלק במקומות שמופעל עלינו כח. והשאלה היא, האם אפשרי להעלות את זה להחלטה ברמה הארצית.
 +
 
 +
אם החברותים במרכז יצליחו לראות את החשיבות של העשייה שלנו פה, אז גם התקשורת תראה את זה.
 +
 
 +
האם יש משהו שאנחנו מתנגדים לו, שלא נהיה מוכנים לראות אותו כחלק מתנועת המחאה.
 +
 
 +
בסמינר האחרון ניסינו לשאול - מה זו הנהגה שטוחה? זה לא אומר שאין הנהגה, אבל זה משהו אחר.
 +
 
 +
פרטים של אנשי קשר ותחומי ההתמחות - זה חשוב. כי מי שיש לו אנשות קשר מרגיש שכולםן מכירים את כולן. ליצור רישות אישי.
 +
 
 +
רון: אנחנו בהזדמנות פז כרגע. אנחנו צריכותים להוגיע את מוחינו איך לייצר את הדיסק הבא, שיהיה לפחות מוצלח כמו העונה הקודמת. מקיפה יותר, מרגשת יותר. מחברת יותר. אני חושב שאחת הפעולות הכי חשובות בימים האלו - זה מפגשי אוריינטציה. שצריכים להיות מרוכזים במרחב אחד, זמן אחד. שמי שרוצה ישתתף. ומתוך זה נוציא הפקה, תוכניות, יעדים של המשך הפעילות.
 +
 
 +
למשל בתנועת מהפך-תאג'יר - פעם בשנה מצאנו מיקום משותף לדון בדברים. סביב מיקוד גיאוגרפי, סניפי או רעיוני.
 +
 
 +
ואסקו: לבנות שפה שבה למשל מעלים דגל שחור - כשיש בעיה באיזושהו מאהל, אז כל החברותים עוזרים לאותו מאהב.
 +
 
 +
סופיה: אני חושבת שההתמחות של קריית שמונה זה התהליך העירוני כאן. הפרלמנט וכו'. וגם העבודה על אוצרות טבע וחלוקת משאבים. המחאה על החרמון, על מים. נושא של צדק חלוקתי. מרגישה שהייתי רוצה להתעסק בזה יותר. ולשמוע על עוד אנשים שעושים את זה.
 +
 
 +
ירון: אני מרגיש שאנחנו קצת טריים בעבודה עם הפרלמנט העירוני, עם המחאה על צדק חלוקתי. מרגיש מאוד צעיר וחסר ניסיון. להלן אותו חוג בית שרובו התעסק ב-אין להביא אנשים. אלו דברים שאותי אישית ממש מרתקים, אבל אני לא יודע האם אנחנו בשלים לשרת איזשהו מרכז מידע. משהו שאני חושב שלמאהב ק"ש יש איזשהו ניסיון מיוחד - זה שלושה דברים:
 +
#עצם קיום מאהב, השהייה במרחב הציבורי
 +
#אסיפות עם, עדיין מקיימים את זה כאן.
 +
#החסינות לקור.
 +
 
 +
רון: צריך להסתכל על היידע של היישום, כעל משהו שבהחלט נותן מענה לצרכים. שבוע הבא הוזמנתי למגדל, כדי לייצר שם את אותו סשן שמתחיל להיווצר פה. למה? כי יש שם צורך קיים. יש שם ועדה קרואה שלא קשובה מספיק לצורכי הקהילה. כלומר, יש כאן משהו שאפשר לייצא. זה משהו ראשוני אבל נותן מענה אמיתי לצורך אמיתי. וגם אם נצטרך להשתםפר וללמוד תוך כדי, זה משהו שעובד.
 +
 
 +
יעל סילבר: אני לא מרגישה שלמאהל המחאה בקש יש משהו ייחודי ללמד אנשים בחוץ. מה שהחזיק אותנו כאן זה שנשארנו נאמנים לעצמנו. מסתכלים על המציאות מסביבנו, 360 מעלות, ואז עוצרים ושואלים מה חשוב לי. וזה באמת חוזק שלנו.
 +
 
 +
אני מפחדת שאנשים יקחו את הידע, הפתרונות שלנו כמשהו שהוא נכון יותר מתחושות הלב שלהם, וזה משהו שיכול להרוס להם.
 +
 
 +
יש כאן הרבה עניין של ריקוד משותף. ללמוד את הפרמטרים שבהם נצליח. לא להלחיץ, לא להראות חלשים מדיי. מפחדת מזה שננסה ליצור ספר מתכונים שיכול ליצור בלבול אצל אחרותים.
 +
 
 +
אלי: מה שהתחברתי - אני מאוד מתחבר לזה שאנחנו דינמיים. אם מישהו באיזור, רוצה לעשות משהו - אנחנו 10,15 אנשים מגיעים וזה נותן הרבה כח.
 +
בנוסף, צריך לדבר גם על פסח. זה מאוד מתחבר לי שמשהו צריך לקרות בפסח. תאריך של פסח.
 +
 
 +
שני: המילה מאהב לא עשתה לי טוב. אני חושב שאנחנו צריכים להיות בגובה העיניים. מאהב זה משהו לא ברור.
 +
 
 +
פה בקריית שמונה, לא רק שלא מתחברים למאהל, הם צריכים אותנו שנתחבר אליהם, שלא נתייפיפ עם המילים. ברמה הכי תכלסית - הם צריכים את התוכן.
 +
 
 +
יעל סילבר: יש התייחסות אל תנועת הקיימות שהם משהו מאוד זר, מסוגר. חשוב לי שהשפה תהיה משהו שאפשר להתחבר אליו. לא הייתי רוצה להיות זרה או להרגיש פטרונית. היו לי הרבה שאלות כאלו מול עצמי בקיץ, האם אני פטרונית או רק אזרח שגר כאן. זה המון המון המשגה.
 +
 
 +
אני מציעה קודם כל לרתום ציבור עם שפה מאוד רחבה. ואז אחרי שיש קונצנזוס - אפשר להתחיל לשים את ההמשגות האלו. באמת מה זה אומר ציבור, האם אנחנו סולידאריות וכו'. בואו נדבר על הערכים. 
 +
 
 +
סופיה - אני קראתי את הדברים ברשת וזה עשה לי טוב. אבל אני חושבת שזה קצת להאחז בשם. מה שמשנה זה עצם האהבה. שכל אחת תקרא לזה איך שהיא רוצה. אנחנו לא הולכים להצביע. אם אתה תשתמש בזה אז יאללה בכיף.
 +
 
 +
מצד אחד אנחנו כל הזמן אומרים, השביעייה, הם לא המנהיגים שלנו. בשפה שלך, אתה כל הזמן אומר - אולי הם המנהיגים שלנו? אולי אפשר לקבל מזה את התחושה שהם המנהיגים. גם כאן כדאי להיות מדוייקים בשפה. שאין למחאה הזו מנהיגים.
 +
 
 +
אייל: רציתי לדבר על הערך של סובלנות קצת. להכתיב שפה זה לא סובלני.
 +
 
 +
שי: השפה היא חלק מהכלי. אני צריך להקשיב לעצמי, כדי לראות שאני מצליח לתקשר.
 +
 
 +
ברוך: מסכים שהשפה היא לא תירוץ להפעיל כח, אבל היא הכח שמאפשר לנו לשרוד. לדוגמא נושא "צוות ביטחון" ברוטשילד. זו מילה שלא הסכמתי להקשיב לה, לקחת חלק במקום שאומרים אותה. וההחלטה שלי בהקשר הזה הצליחה להכניס שינוי בשפה, והצוות שינה את שמו לצוות משכיני שלום.
 +
 
 +
הדיון עצמו היה פורה, העלינו כחמש רעיונות להתמקדות של ק"ש. גם עצם רישומם על הקיר, זה כבר יכול באפקט פיגמליון ליצור את ההתמחות. חשוב לי להדגיש שזו החלטה של קהיילת קריית שמונה, זה שלנו, אפשר בהחלט לפתוח את זה לדיון מחדש. אף אחתד לא יכול:ה להתכיב לנו.
 +
 
 +
תודה לכולם.
 +
 
 +
שני: כרגע התפקיד שלנו הוא למתג את העיר בצורה אחרת. ואז אולי יהיה לזה המשכיות. כבוד הרב, ניסים מלכא, רוצה לסגור את העיר קריית שמונה. צריך למתג אותה בצורה אחרת, ופשוט לגייס אנשים.
 +
 
 +
?: אם אנחנו כן לקראת גיוס מחדש - כדאי להזמין את כל האנשותים לבחון מחדש - מה מביא אותך לכאן, מה התשובה שלך לשאלה - בשביל זה אני עושה את זה, עומד בהפגנה וכו'.
 +
 
 +
==לקראת ישיבת צוות טכנולוגיות תקשורת פנים, יום שני 26/9, שעה 20:00, גינת רח' הגלבוע ==
 +
על סדר היום:
 +
* עדכון לגבי הכנות לכנס לפי חזונו של מגן
 +
* רשימות GENERAL ו-UPDATES, וההבדלים ביניהן, ואיך מונעים רעש מיותר
 +
* רשתות חברתיות?
 +
אישרו השתתפות:
 +
* ברוך
 +
 
 +
==[[פרוטוקול של כנס טכנולוגיות תקשורת בין מאהבים 19/9]]==
 +
ראי בקישור: [[פרוטוקול של כנס טכנולוגיות תקשורת בין מאהבים 19/9]]
 +
 
 +
==ישיבת צוות טכנולוגיות תקשורת פנים, יום שני 12/9, גינת רח' הגלבוע ==
 +
נוכחות: ברוך, מגן, רם און, שי זיו. עדן, ליטל "חדשות הפינויים", יובל זלק
 +
 
 +
=== סינרגיה בין שקוף ואתי shakufbaohel.org.il + uti.org.il ===
 +
ברוך מציע שקהילת השקוף קצת מתה. לכן מציע לבחון אפשרות לחיבור. רמאון אומר שבאתי אין גם ככה עדיין הרבה תוכן. השאלה הפתוחה היא איך בונים קהילה, באינטרנט או בשטח. וכשיש קהילה אז אין בעיה טכנית לחבר.
 +
 
 +
=== כנס לחקר שאלת האיך בונים אמצעי תקשורת של מיליון איש ===
 +
מגן מציע לעשות כנס של שותפים שיעזרו לחשוב על זה ביחד.
 +
 
 +
=== רם און ===
 +
באר שבע - יש שם בחור פוליטיקאי. כל המאהבים בשדרות ירוחם אופקים פורקו. נשאר קריית גת בארשבע ואילת. מבסוטים ממה שהולך סבבה להם. לא רוצים לדבר עם המרכז. כועסים על הרבה דברים.
 +
 
 +
החזית הצפונית - רשימת תפוצה שעובדת וכו'. גיא כץ. אחרי יומיים מחקנו 150 איש. הוא רצה ניוזלטר ולא רשימת תפוצה. מסתבר ש-1000 שולחנות זה יוזמה של הלכה לעם. יש שם גורו ואתר אינטרנט והם נורא עשירים. אף אחד לא שם לב מאיפה זה נוצר. יש בעיה עם יוזמת 1000 שולחנות. החברה מהחזית הצפונית ביקשו תוצרים.
 +
מסתבר שתפסו את הג'וקר שאחראי - אמר זה ניסוי חברתי לא שומרים תוצרים. בקטע הרוחני. מזה יצמחו אקטיביסטים וכו'.
 +
דיברתי עם בחור ללא שם אבל היה חכם. מסתבר שגיא לקח את הקונטקסט ליסט שלו ואנשות שאלו למה זה כדאי. הוא רצה שנעשה ניוזלטר וגם נוצרה חשדנות.
 +
הצפון עצמו מאורגנים. כל הפעילים החברתיים מקושרים אחד עם השני. החזית הצפונית נפגשים.
 +
 
 +
==סטטוס חצי טלפוני חצי במייל במקום ישיבת צוות אמון, 17/8 שעה 11:00 ==
 +
בוקר טוב,
 +
===קיימות וחירום כספים===
 +
==== חירום ====
 +
* מים להתקווה - ברוך הגיש אתמול + היום תושלם התקנת תמי 4
 +
* מטרנה לב"ש - ברוך ינסה לארגן קופה קטנה לב"ש עוד היום לפני 16:00 (יש שליחות מכאן שאפשר להוציא). הכוונה היא להוציא תלושים ל"מחסני השוק" ושהם יקנו מטרנה לבד.
 +
::'''בנצ' ''' - מה דעתך? האם חייבים עדיין התחייבות חתומה לרישום תקבולים או רק לבקש שיביאו חשבוניות? אולי טופס התחייבות חדש על רישום בקופהקטנה?
 +
 
 +
====וידוא קבלת מסרים במחוזי====
 +
טרם הושלם "ווידוא" קבלת המסרים ע"י נציגות המחוזות. עובדות על זה. בנתיים מדגיש לכל המכותבות שהעבודה חייבת להיות מול נציגות המחוזות ולא ברמת המאהב הבודד, כי אחרת אנחנו מטילות על עצמנו עומס בלתי אנושי. המסרים שצריך להעביר לנציגות המחוזיות:
 +
::* יש קו חירום לענייני כספים - ומספרו 054-5969-135 '''הגדרה: חירום - מה שלא יכול לחכות עד מחר ב-8:00 בבוקר'''. לא להעיר אותנו סתם בלילה.
 +
::* כל מחוז צריך לקחת אחריות על צרכי החירום שלו ולתת ראייה מערכתית ולא נקודתית. כולל נושא גיוס משאבים מחוזי וניצולם. איסוף תרומות חייב להתבצע במקביל לניצול כספי תרומות.
 +
::* נדרש לקחת אחריות על הקיימות של המאהבים במחוז. כלומר, לראות איך אפשר לדאוג לתשתיות יציבות: חיבור למי שתיה, חיבור לחשמל ואינטרנט, מזון לתינוקות, מוצרי יסוד למטבח.
 +
::* כדי לאפשר תמונת מצב ארצית, מבקשות מכל מחוז לדרוש מכל אחד מהמאהבים שלו לתת תמונת מצאי של ציוד וסחורות יסוד, כדי שנדע היכן יש יתרה ונוכל לאזן.
 +
::* נדרש אישור של כל מחוז להפצת פרטי קשר ציבוריים ב[[דף קשר פומבי]] עבור לפחות נציגה אחת מהמחוז. או שאי אפשר לעבוד איתם ככה. זה סופר דחוף, אי אפשר להגיד לנציגי מאהבים שאני לא יכול לתת להם את הטלפון של הנציגה שלהן. נו באמת.
 +
'''אופיר''', אשמח אם תוכל לוודא שהמסרים הללו עברו לכלל הנציגים באופן וודאי. אני לא אצליח להגיע לזה עד מחר בצהריים.
 +
 
 +
===נהלי תקשורת===
 +
הוקמו נהלי ביניים, (==כלומר נהלים באופן דחוף, מיידי, לעכשיו, לפני שאפשר לחקור לעומק אילו כלים עומדים לרשותינו) לנושא סלולארי. ראי [http://www.shakufbaohel.org.il/index.php/%D7%92%D7%96%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%AA_%D7%95%D7%9B%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%9D#.D7.A0.D7.95.D7.94.D7.9C_.D7.94.D7.97.D7.96.D7.A8.D7.99.D7.9D_.D7.A2.D7.9C_.D7.94.D7.95.D7.A6.D7.90.D7.95.D7.AA_.D7.AA.D7.A7.D7.A9.D7.95.D7.A8.D7.AA.2C_.D7.90.D7.A1.D7.9E.D7.A1.D7.99.D7.9D.2C_.D7.98.D7.9C.D7.A4.D7.95.D7.A0.D7.99.D7.9D.2C_.D7.A1.D7.9C.D7.95.D7.9C.D7.90.D7.A8.D7.99_.D7.95.D7.9B.D7.95.27 נוהל הוצאות תקשורת].
 +
:'''בנצ' ''' - אשר שהבנתי אותך נכון.
 +
:'''ברק''' - להבנתי פתרנו כך את האתגר של ש', עם רכישת ברזל טוקמן + 3 כרטיסיות 30 ש"ח כל חודש.
 +
===נהלי סולר===
 +
הוקמו נהלי ביניים, (==כלומר נהלים באופן דחוף, מיידי, לעכשיו, לפני שאפשר לחקור לעומק אילו כלים עומדים לרשותינו) לנושא רכב ואוטובוסים. ראי [http://www.shakufbaohel.org.il/index.php/%D7%92%D7%96%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%AA_%D7%95%D7%9B%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%9D#.D7.A0.D7.95.D7.94.D7.9C_.D7.94.D7.97.D7.96.D7.A8.D7.99.D7.9D_.D7.A2.D7.9C_.D7.94.D7.95.D7.A6.D7.90.D7.95.D7.AA_.D7.A0.D7.A1.D7.99.D7.A2.D7.94.2C_.D7.97.D7.A0.D7.99.D7.99.D7.94.2C_.D7.93.D7.95.D7.97.D7.95.D7.AA.2C_.D7.A8.D7.9B.D7.91.2C_.D7.AA.D7.97.D7.91.D7.95.D7.A8.D7.94_.D7.A6.D7.99.D7.91.D7.95.D7.A8.D7.99.D7.AA_.D7.95.D7.90.D7.95.D7.98.D7.95.D7.91.D7.95.D7.A1.D7.99.D7.9D נוהל החזר הוצאות נסיעה].
 +
:'''בנצ' ''' - אשר שהבנתי אותך נכון.
 +
:'''ברק''' - בוא נלמד ביחד איך אפשר לשפר את הנהלים הללו כדי שנוכל להרחיב את העשייה שלנו.
 +
:'''עדי ושגיאסאן''' - עדכנו אותי שאתם מכירות את העדכון הזה (זה מהבוקר).
 +
===ניידות חברתית===
 +
צוות ו' זה ואן עדיין לא שכר רכב. יש בעיות של מלאי בחברות השכרת רכב. בטיפול של לביא. ברק מבקש לבדוק עם ארד אקיקוס לפני שסוגרים, וכשתהיה תשובה לבדוק איתו לפני חתימה על צ'ק. בנצ' מציע לבדוק נושא ליסינג תפעולי, תהיה תשובה ביום א'. בנתיים עד הצהריים תשובה מארד או שסוגרים עם מקסים על שכירות לשבוע של הג'יפ שלו.
 +
 
 +
=== יתרה בבנק ===
 +
*ברק בשיחת טלפון עם ברוך אמר שאינו מכיר התחייבויות נוספות על הכספים ששוריינו כיתרה לחרום, פרט ל-8 האוטובוסים של העצרות במוצש האחרון.
 +
* טרם נספרו הכספים מעפולה וב"ש, בשאיפה מיכאל יטפל בזה היום.
 +
 
 +
=== הכל בסדר - צוות לשימור מידע לשינוי חברתי (ואולי גם קצת אקטיביזם אם יישאר זמן) ===
 +
צוות "הכל בסדר" נולד אתמול. ראה סיכום דיון מתחת לסיכום זה. (שורה למטה)
 +
:'''עדי ושגיאסאן''' - הציצו גם על הדף [[מחירון ידוע]] באותו נושא.  בנוסף, מאשר לכם תקציב של 200 ש"ח לרכישת שולחן מתקפל מפלסטיק (תביאו חשבונית על שישה צבעים) אם לא מצאתם עד עכשיו, וכן קחו מאוריאל 2-3 מחשבים, כמה שיוכל לתת לכם בנתיים. אייל סיוע הומניטרי אמר שיש לו 2 לפטופים שצריכים היו להגיע כבר. תבדקו מה אפשרי. ותעשו אינטרנט, יש אצל אוריאל או המטבח netstick אחד שנתקבל בתרומה. אבל תתחילו בבקשה לעבוד כי הרבה עומס שהיה צריך להיות אצלכן, ממתין אצלי, ואני רוצה לצאת היום בערב לחופשה של יומיים מהמהפיכה. אז יאללה!
 +
 
 +
הערה: אם יש לכםן הערות, אפשר לשרשר אותן לטקסט הזה באמצעות הסימן נקודתיים, בסוף התוכן. ראו דוגמא
 +
 
 +
בהערכה לכולןם, ברוך
 +
 
 +
:הערה לדוגמא, ברוך
 +
::ברוך, זו הערה מהממת
 +
 
 +
==ישיבת הקמת צוות הכל בסדר הארצי, יום שלישי 16/8 שעה 18:00 ==
 +
משתתפות: שגיא סאן, עדי פלד, ברוך אורן, גיא שמיר
 +
 
 +
קשה להוציא אנשות מרוטשילד וקשה להביא אוטובוס לפה.
 +
 
 +
נתנו לי את המיילים שלהם. 30 אנשים שרלוונטיים מאוד בעניין של הפגנות.
 +
 
 +
בעיות של תקשורת מיידית. להזמין את האנשות להפגנה עכשיו.
 +
 
 +
אנשים מרוטשילד לא מגיעים לאירועים מחוץ לרוטשילד.
 +
 
 +
להניע אנשות - מוטיבציה ולנייד - זה אתגר.
 +
 
 +
ראי גם נספח תקציבי: [[תוכנית תקציבית לצוות הכל בסדר]].
 +
 
 +
== ישיבת צוות אמון/גיוס משאבים, יום רביעי 10/8 שעה 10:00 ==
 +
השתתפו: קלילה יועצת לגיוס משאבים, רוהן יועץ מיתוג, אמנון אינטרנט, ברוך כספים
 +
 
 +
===למען מה הכסף===
 +
* עצרות - בערך 1 בשבוע 50,000 ש"ח לעצרת. כפול 10 ערים * 4.2 שבועות בחודש * 2 חודשים = 4.2 מש"ח
 +
* ו' זה אוהל - 300 ש"ח לאדם ליום * 60 יום * 20 יום * 10 אוטובוסים = 3.6 מש"ח
 +
* תקשורת פנים לכלל המאהבים - דפוס ועיתון פנים - 0.1 מש"ח
 +
* תשתית אינטרנט למאהבים - 300 ש"ח לחודש * 100 מאהבים
 +
* לפטופים זולים מאהבים - 5 לפטופים למאהב * 100 מאהבים
 +
* סלולר - לכל מאהל 5 סמארטפון (תקשורת, לוגיסטיקה, קשרי ממשל, כספים, ואחד ספייר) * חודשיים * 100 מאהבים
 +
* מטה ארצי - 50 פונקציות * סמארטפון * חודשיים
 +
* שרתים לאתרים - כ-600 ש"ח לחודש * חודשיים = 1200 ש"ח
 +
* גיבוי למזון.
 +
* מכשירי קשר- 40 ש"ח למכשיר ליום, כפול 5 מכשירים למאהב * 100 מאהבים * 60 יום = 1.2 משח
 +
 
 +
 
 +
===אסטרטגיית ניהול כספים===
 +
*שההנהגה תחליט איך מנהלים כספים עד שתוקם עמותה.
 +
*שיהיה שקוף כמה עמלה כל אחד מערוצי הגיוס.
 +
*על כל ערוץ איסוף צריך להיות הסבר איך זה עובד.
 +
*מעתה והלאה סטיקר שהוא קבלת תרומה בעצם. אולי לתת קבלה על 1 שח כסטיקר. והשאר קבלה מרוכזת.
 +
*בנאדם רוצה לתרום עם קבלה - אפילו לא יודעים להגיד לו איך לעשות את זה ברשת.
 +
 
 +
===כרטיס פרויקט ===
 +
חשוב להציף את המסר שאומר - ברגע שמדברות כסף, חייבות לאמץ הסתכלות קצת יותר רחוקת לכת, אחרת זה MESS.
 +
=== סיכום ===
 +
# לדבר עם ההנהגה על המשמעויות של הנושא הזה.
 +
#תקציב וכרטיס פרויקט.קלילה תסייע במסמך תבנית.
 +
#לגבי האסטרטגיות תרומה - ערוצי תרומה. לפרסם קול ברור.גם כסף וגם שווה כסף.
 +
#ניתוב הכספים בין האסטרטגיות לסעיף התקציבי.
 +
 
 +
== ישיבת הקמת צוות המסרק, יום שלישי 9/8 שעה 18:00 ==
 
אפרת שוהם לקחה אחריות על צוות המסרק של מאהב "לו הייתי רוטשילד". מנסה לעשות את זה כיזמית ואחרי כן להעביר את הכובע למי שירצו לקחת.
 
אפרת שוהם לקחה אחריות על צוות המסרק של מאהב "לו הייתי רוטשילד". מנסה לעשות את זה כיזמית ואחרי כן להעביר את הכובע למי שירצו לקחת.
  
שורה 19: שורה 260:
 
# עלים של מרווה, לבדר, רוזמרין
 
# עלים של מרווה, לבדר, רוזמרין
 
# אנשות טיפול וריפוי שרוצות להתלוות למסרק ולסייע בטיפול בפצעים גופניים ונפשיים, בנועם ומתוך אהבה.
 
# אנשות טיפול וריפוי שרוצות להתלוות למסרק ולסייע בטיפול בפצעים גופניים ונפשיים, בנועם ומתוך אהבה.
 +
 +
עדכון:ניקוי המאהלים נדחה מרביעי ה-10\8 לחמישי 11\8 לשעה  16:00,באותו מקום מוסכם.
  
 
== איסוף מסקנות מאיסוף התרומות (צוות איפשור) במהלך העצרת 6/8 (ללא ישיבה מסודרת) ==
 
== איסוף מסקנות מאיסוף התרומות (צוות איפשור) במהלך העצרת 6/8 (ללא ישיבה מסודרת) ==
שורה 248: שורה 491:
 
==חשבון בנק למאהב: הסכם שישה צבעים - המאבק לדיור הוגן וצדק חברתי, יום שישי 29/7, שעה 13:00, קפה "סווינג" ==
 
==חשבון בנק למאהב: הסכם שישה צבעים - המאבק לדיור הוגן וצדק חברתי, יום שישי 29/7, שעה 13:00, קפה "סווינג" ==
 
'''הערה: ההחלטה הזו עדיין לא נכנסה לביצוע בפועל, מדובר בהחלטה עקרונית בלבד. ביצועה נדחה ע"י ברק, ונתקבלו בקשות ע"י מספר חברות שלקחו אחריות, לדון בהחלטה הזו וההשלכות שלה בפורום ספיישל מחר ב-12:00. נא להבין שהחלטה זו עדיין לא מבוצעת בפועל. תודה, אוהבותים אתכן'''
 
'''הערה: ההחלטה הזו עדיין לא נכנסה לביצוע בפועל, מדובר בהחלטה עקרונית בלבד. ביצועה נדחה ע"י ברק, ונתקבלו בקשות ע"י מספר חברות שלקחו אחריות, לדון בהחלטה הזו וההשלכות שלה בפורום ספיישל מחר ב-12:00. נא להבין שהחלטה זו עדיין לא מבוצעת בפועל. תודה, אוהבותים אתכן'''
 +
 +
'''הערה: נכנס לביצוע ב-2/8'''
  
 
ראי גם את ה[http://www.shakufbaohel.org.il/index.php/%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%A5:2011-07-26_%D7%9B%D7%AA%D7%91_%D7%94%D7%A6%D7%94%D7%A8%D7%94_%D7%95%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%99%D7%91%D7%95%D7%AA_%D7%9C%D7%92%D7%99%D7%95%D7%A1_%D7%9B%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%9D.pdf נוהל של שישה צבעים] בנושא, שאגב טרם הוצג בישיבות פורום ספיישל (אולי מחר נספיק).
 
ראי גם את ה[http://www.shakufbaohel.org.il/index.php/%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%A5:2011-07-26_%D7%9B%D7%AA%D7%91_%D7%94%D7%A6%D7%94%D7%A8%D7%94_%D7%95%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%99%D7%91%D7%95%D7%AA_%D7%9C%D7%92%D7%99%D7%95%D7%A1_%D7%9B%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%9D.pdf נוהל של שישה צבעים] בנושא, שאגב טרם הוצג בישיבות פורום ספיישל (אולי מחר נספיק).

גרסה אחרונה מתאריך 21:26, 6 במרץ 2012

תוכן עניינים

לוקחותים אחריות לקראת החזרה של רשת המאהבים לרחובות ישראל - דיון בקהילת קריית שמונה, שלישי 6 במרץ 2012

ברוך: ראו אקספוציזה כאן.

קרן: כשאנשות יפסיקו להגיד: קריית שמונה זה רחוק - אז ניצחנו.

ירון: התפיסה של הריחוק קיימת. עלה אתמול מיפוי של J14 ובאופן מפתיע הרשימה לא כללה את מאהב קריית שמונה ואת הפרויקטים כאן. אין לי הרגשה של תל אביב ואני. הגורל שם אותי עכשיו בק"ש וזה נהדר לי להיות פה. ואני צריך לסמוך על מישהו בבאר שבע ובתל אביב שיעשו את אותה העבודה. על עניין האמון, דיברנו פה הרבה פעמים. אני רואה את זה לא על בסיס גיאוגרפי אלא על בסיס אישי. יש הרבה מאוד מחאות אבל אני מרגיש שאין מכנה משותף שאפשר בקלות לצאת איתו לרחוב.

קרן: זה מה שקורה בב"ש.

ירון: לא, ב"ש זה עדכונים. כשיש קו משותף אז אפשר להראות מה המקום של כל אחת מההתארגנויות בתוכו. נוצרו דברים בק"ש. אם נמשיך בנחישות שלנו אז נראה את העיר הזו משתנה מקצה לקצה.

ק"ש כמיקרוקוסמוס למחאה - זה מודל. גם מבחינת שרידה של מאהב. וגם מבחינת עשייה בעיר.

קרן: חשוב להדגיש את המקום הזה של לדבר לשם הלדבר. כי אנשים ממילא יעשו בעצמם.

גם שאלה של עד כמה קריית שמונה לוקחת חלק באירועים גדולים ברמה הארצית. וזו שאלה שאף פעם לא ענינו עליה ברמה השורשית. רק ברמת האד-הוק.


ברוך: לי חשוב לדבר על: קבהח ארצית לקיחת אחריות ככלי לשינוי חברתי. האסיפה הארצית.

שי: עברתי לגור כאן לפני חודשיים. אני חושב שמה שחיובי זה שאנשות ברחבי הארץ לא מתעניינות לקבל לגיטימציה מהרמה הארצית. מעניין אותי הרמה הלוקלית. הבנתי שגם אין קשר בין הכנסת לביני כרגע, אז גם בהקשר הפוליטי אני מרגיש שהעבודה שלי היא להתמודד עם המקום שלי בשכונה, בעיר שלי. חושב שקודם צריך לעשות לוקלי ואז להתקדם לכיוון של ארצי. קצת עקר בשבילי להתמודד עם מי מנהל את מי. יותר חשוב לי מה שפה.


ואסקו: צריך למצא את הדרך שהממשלות יקשיבו לאנשים. אולי כדאי שנקח את הכסף שלנו לכיסים, ואז הממשלות יהיו צריכות להתחשב בנו יותר.

ירון: כדאי לחבר את זה למאבק של איתי נבו. בנוסף, צריך למצא את הפורמט שבו אפשר להפגש גם היוזמות הרחבות יותר. להפגש לידי מפגש אחד. העניין אולי הוא לא קבלת החלטות, אלא יצירת אמון. אין מה ללחוץ את ההחלטות. אם צריך שעות אז נקח שעות. ואז גם הקונצנזוס הוא יותר רחב.

חושב שאחת הפלטפורמות שעדיין לא הצלחנו להקים זה וידאו צ'ט.

רון: הבת שלי היא סגנית יושבת ראש מועצת הנוער המחוזית. היא יושבת ועושה ישיבות עם חברות/ים דרך הרשת. וידאו צ'ט. אולי דרך מרכז להבה.

גבי: אישית אני מאוד שמח שלא התגבשה הנהגה מרכזית. ואני חושב שגם בקיץ הקרוב זה לא יקרה. יש כבר 1000 איש שמוכנים, ולכן אני מקווה שאין שום סיכוי שתקום הנהגה או מבנה פירמידאלי. כן רשת או מנגנון ריכוזי אבל דינמי.

צריך לדבר, להפגש, לשתף. וזה יעשה את העבודה.

אחת הפונקציות שצריך לקחת, זה את הקישוריות הזו. מצד שני, ברגע שנמנה אחראי על הפרסום בפייסבוק, אז זה ייצור סתם חסם. זה שקריית שמונה תהיה אחראית על זה, לא אומר שזה הופך את כולם לחסרי אחריות בנושא הזה.

קרן: מפחדת שקבוצות יותר חזקות כן תשאפנה להנהגה ואז יווצרו מאבקי אגו.

סופיה: קראתי את הפרוטוקול של האסיפה הארצית בדימונה, אבל לא פרסמו שם שמות - זה חבל, כי זו הדרך שלי להכיר את האנשות. וגם לציין פרטי התקשרות עם אנשי הקשר. זה השפבע שהמחאה אפשרה לי.

שי: לא מרגיש חלק מתנועה שהיא משהו מעבר לאנשות שפשוט נפגשים עם בעלי עניין. למשל אני ברמה האישית נתתי לכמה מאהלים, גם בקריית שמונה, את הכלי של להפיץ שידורים באינטרנט. חלק נתפס וחלק לא נתפס. בבית העם בתל אביב גם הצענו להם. אבל כנראה זה לא השלב הנכון שלהם להתחבר לכאן.

התרומה שלי לרמה הארצית: חבר'ה, תתארגנו סביב נושא מסויים ולא סביב השררה. למשל ח' זה חינוך.

ברוך: ערך מרכזי הוא היכולת לראות את כל המפה הפוליטית. גם לוקלי וגם ארצי. וגם עולמי. והשאלה מה ההתמחות, הייחוד שלנו כמאהל.


ואסקו: כל מאהל יש לו את ההתמחות שלו.

קרן: יש פה מאהל. יש כאן כח התמדה. רואים את החשיבות של עצם קיומו של הכלי הזה, המאהל, כמקום לקיום הפעילות של המחאה. בעצם אולי ההתמחות שלנו היא בקיום של התרבות הזו עדיין.

בקיץ חשבתי, הייתי שמחה לעשות החלפת משאבים. אם יש מאהב אחד שצריך יותר אוהלים / ציוד בנייה / יכולת לארגן אוכל / בנק זמן / מעגל מתנות מחאתי ארצי, נקרא לזה. זה לא בהכרח משהו פיזי. מציעה רעיון של חילופי סטודנטים. זה משהו שמאוד מרענן כוחות. זה מטעין בכוחות את שני הצדדים. ויש גם מאהלים באירופה, ארה"ב.

סוגיית השאלה - האם המחאה אלימה או לא אלימה. גם מול כוחות המדינה - האם אנחנו מוכניםות לקחת חלק במקומות שמופעל עלינו כח. והשאלה היא, האם אפשרי להעלות את זה להחלטה ברמה הארצית.

אם החברותים במרכז יצליחו לראות את החשיבות של העשייה שלנו פה, אז גם התקשורת תראה את זה.

האם יש משהו שאנחנו מתנגדים לו, שלא נהיה מוכנים לראות אותו כחלק מתנועת המחאה.

בסמינר האחרון ניסינו לשאול - מה זו הנהגה שטוחה? זה לא אומר שאין הנהגה, אבל זה משהו אחר.

פרטים של אנשי קשר ותחומי ההתמחות - זה חשוב. כי מי שיש לו אנשות קשר מרגיש שכולםן מכירים את כולן. ליצור רישות אישי.

רון: אנחנו בהזדמנות פז כרגע. אנחנו צריכותים להוגיע את מוחינו איך לייצר את הדיסק הבא, שיהיה לפחות מוצלח כמו העונה הקודמת. מקיפה יותר, מרגשת יותר. מחברת יותר. אני חושב שאחת הפעולות הכי חשובות בימים האלו - זה מפגשי אוריינטציה. שצריכים להיות מרוכזים במרחב אחד, זמן אחד. שמי שרוצה ישתתף. ומתוך זה נוציא הפקה, תוכניות, יעדים של המשך הפעילות.

למשל בתנועת מהפך-תאג'יר - פעם בשנה מצאנו מיקום משותף לדון בדברים. סביב מיקוד גיאוגרפי, סניפי או רעיוני.

ואסקו: לבנות שפה שבה למשל מעלים דגל שחור - כשיש בעיה באיזושהו מאהל, אז כל החברותים עוזרים לאותו מאהב.

סופיה: אני חושבת שההתמחות של קריית שמונה זה התהליך העירוני כאן. הפרלמנט וכו'. וגם העבודה על אוצרות טבע וחלוקת משאבים. המחאה על החרמון, על מים. נושא של צדק חלוקתי. מרגישה שהייתי רוצה להתעסק בזה יותר. ולשמוע על עוד אנשים שעושים את זה.

ירון: אני מרגיש שאנחנו קצת טריים בעבודה עם הפרלמנט העירוני, עם המחאה על צדק חלוקתי. מרגיש מאוד צעיר וחסר ניסיון. להלן אותו חוג בית שרובו התעסק ב-אין להביא אנשים. אלו דברים שאותי אישית ממש מרתקים, אבל אני לא יודע האם אנחנו בשלים לשרת איזשהו מרכז מידע. משהו שאני חושב שלמאהב ק"ש יש איזשהו ניסיון מיוחד - זה שלושה דברים:

  1. עצם קיום מאהב, השהייה במרחב הציבורי
  2. אסיפות עם, עדיין מקיימים את זה כאן.
  3. החסינות לקור.

רון: צריך להסתכל על היידע של היישום, כעל משהו שבהחלט נותן מענה לצרכים. שבוע הבא הוזמנתי למגדל, כדי לייצר שם את אותו סשן שמתחיל להיווצר פה. למה? כי יש שם צורך קיים. יש שם ועדה קרואה שלא קשובה מספיק לצורכי הקהילה. כלומר, יש כאן משהו שאפשר לייצא. זה משהו ראשוני אבל נותן מענה אמיתי לצורך אמיתי. וגם אם נצטרך להשתםפר וללמוד תוך כדי, זה משהו שעובד.

יעל סילבר: אני לא מרגישה שלמאהל המחאה בקש יש משהו ייחודי ללמד אנשים בחוץ. מה שהחזיק אותנו כאן זה שנשארנו נאמנים לעצמנו. מסתכלים על המציאות מסביבנו, 360 מעלות, ואז עוצרים ושואלים מה חשוב לי. וזה באמת חוזק שלנו.

אני מפחדת שאנשים יקחו את הידע, הפתרונות שלנו כמשהו שהוא נכון יותר מתחושות הלב שלהם, וזה משהו שיכול להרוס להם.

יש כאן הרבה עניין של ריקוד משותף. ללמוד את הפרמטרים שבהם נצליח. לא להלחיץ, לא להראות חלשים מדיי. מפחדת מזה שננסה ליצור ספר מתכונים שיכול ליצור בלבול אצל אחרותים.

אלי: מה שהתחברתי - אני מאוד מתחבר לזה שאנחנו דינמיים. אם מישהו באיזור, רוצה לעשות משהו - אנחנו 10,15 אנשים מגיעים וזה נותן הרבה כח. בנוסף, צריך לדבר גם על פסח. זה מאוד מתחבר לי שמשהו צריך לקרות בפסח. תאריך של פסח.

שני: המילה מאהב לא עשתה לי טוב. אני חושב שאנחנו צריכים להיות בגובה העיניים. מאהב זה משהו לא ברור.

פה בקריית שמונה, לא רק שלא מתחברים למאהל, הם צריכים אותנו שנתחבר אליהם, שלא נתייפיפ עם המילים. ברמה הכי תכלסית - הם צריכים את התוכן.

יעל סילבר: יש התייחסות אל תנועת הקיימות שהם משהו מאוד זר, מסוגר. חשוב לי שהשפה תהיה משהו שאפשר להתחבר אליו. לא הייתי רוצה להיות זרה או להרגיש פטרונית. היו לי הרבה שאלות כאלו מול עצמי בקיץ, האם אני פטרונית או רק אזרח שגר כאן. זה המון המון המשגה.

אני מציעה קודם כל לרתום ציבור עם שפה מאוד רחבה. ואז אחרי שיש קונצנזוס - אפשר להתחיל לשים את ההמשגות האלו. באמת מה זה אומר ציבור, האם אנחנו סולידאריות וכו'. בואו נדבר על הערכים.

סופיה - אני קראתי את הדברים ברשת וזה עשה לי טוב. אבל אני חושבת שזה קצת להאחז בשם. מה שמשנה זה עצם האהבה. שכל אחת תקרא לזה איך שהיא רוצה. אנחנו לא הולכים להצביע. אם אתה תשתמש בזה אז יאללה בכיף.

מצד אחד אנחנו כל הזמן אומרים, השביעייה, הם לא המנהיגים שלנו. בשפה שלך, אתה כל הזמן אומר - אולי הם המנהיגים שלנו? אולי אפשר לקבל מזה את התחושה שהם המנהיגים. גם כאן כדאי להיות מדוייקים בשפה. שאין למחאה הזו מנהיגים.

אייל: רציתי לדבר על הערך של סובלנות קצת. להכתיב שפה זה לא סובלני.

שי: השפה היא חלק מהכלי. אני צריך להקשיב לעצמי, כדי לראות שאני מצליח לתקשר.

ברוך: מסכים שהשפה היא לא תירוץ להפעיל כח, אבל היא הכח שמאפשר לנו לשרוד. לדוגמא נושא "צוות ביטחון" ברוטשילד. זו מילה שלא הסכמתי להקשיב לה, לקחת חלק במקום שאומרים אותה. וההחלטה שלי בהקשר הזה הצליחה להכניס שינוי בשפה, והצוות שינה את שמו לצוות משכיני שלום.

הדיון עצמו היה פורה, העלינו כחמש רעיונות להתמקדות של ק"ש. גם עצם רישומם על הקיר, זה כבר יכול באפקט פיגמליון ליצור את ההתמחות. חשוב לי להדגיש שזו החלטה של קהיילת קריית שמונה, זה שלנו, אפשר בהחלט לפתוח את זה לדיון מחדש. אף אחתד לא יכול:ה להתכיב לנו.

תודה לכולם.

שני: כרגע התפקיד שלנו הוא למתג את העיר בצורה אחרת. ואז אולי יהיה לזה המשכיות. כבוד הרב, ניסים מלכא, רוצה לסגור את העיר קריית שמונה. צריך למתג אותה בצורה אחרת, ופשוט לגייס אנשים.

?: אם אנחנו כן לקראת גיוס מחדש - כדאי להזמין את כל האנשותים לבחון מחדש - מה מביא אותך לכאן, מה התשובה שלך לשאלה - בשביל זה אני עושה את זה, עומד בהפגנה וכו'.

לקראת ישיבת צוות טכנולוגיות תקשורת פנים, יום שני 26/9, שעה 20:00, גינת רח' הגלבוע

על סדר היום:

אישרו השתתפות:

פרוטוקול של כנס טכנולוגיות תקשורת בין מאהבים 19/9

ראי בקישור: פרוטוקול של כנס טכנולוגיות תקשורת בין מאהבים 19/9

ישיבת צוות טכנולוגיות תקשורת פנים, יום שני 12/9, גינת רח' הגלבוע

נוכחות: ברוך, מגן, רם און, שי זיו. עדן, ליטל "חדשות הפינויים", יובל זלק

סינרגיה בין שקוף ואתי shakufbaohel.org.il + uti.org.il

ברוך מציע שקהילת השקוף קצת מתה. לכן מציע לבחון אפשרות לחיבור. רמאון אומר שבאתי אין גם ככה עדיין הרבה תוכן. השאלה הפתוחה היא איך בונים קהילה, באינטרנט או בשטח. וכשיש קהילה אז אין בעיה טכנית לחבר.

כנס לחקר שאלת האיך בונים אמצעי תקשורת של מיליון איש

מגן מציע לעשות כנס של שותפים שיעזרו לחשוב על זה ביחד.

רם און

באר שבע - יש שם בחור פוליטיקאי. כל המאהבים בשדרות ירוחם אופקים פורקו. נשאר קריית גת בארשבע ואילת. מבסוטים ממה שהולך סבבה להם. לא רוצים לדבר עם המרכז. כועסים על הרבה דברים.

החזית הצפונית - רשימת תפוצה שעובדת וכו'. גיא כץ. אחרי יומיים מחקנו 150 איש. הוא רצה ניוזלטר ולא רשימת תפוצה. מסתבר ש-1000 שולחנות זה יוזמה של הלכה לעם. יש שם גורו ואתר אינטרנט והם נורא עשירים. אף אחד לא שם לב מאיפה זה נוצר. יש בעיה עם יוזמת 1000 שולחנות. החברה מהחזית הצפונית ביקשו תוצרים. מסתבר שתפסו את הג'וקר שאחראי - אמר זה ניסוי חברתי לא שומרים תוצרים. בקטע הרוחני. מזה יצמחו אקטיביסטים וכו'. דיברתי עם בחור ללא שם אבל היה חכם. מסתבר שגיא לקח את הקונטקסט ליסט שלו ואנשות שאלו למה זה כדאי. הוא רצה שנעשה ניוזלטר וגם נוצרה חשדנות. הצפון עצמו מאורגנים. כל הפעילים החברתיים מקושרים אחד עם השני. החזית הצפונית נפגשים.

סטטוס חצי טלפוני חצי במייל במקום ישיבת צוות אמון, 17/8 שעה 11:00

בוקר טוב,

קיימות וחירום כספים

חירום

בנצ' - מה דעתך? האם חייבים עדיין התחייבות חתומה לרישום תקבולים או רק לבקש שיביאו חשבוניות? אולי טופס התחייבות חדש על רישום בקופהקטנה?

וידוא קבלת מסרים במחוזי

טרם הושלם "ווידוא" קבלת המסרים ע"י נציגות המחוזות. עובדות על זה. בנתיים מדגיש לכל המכותבות שהעבודה חייבת להיות מול נציגות המחוזות ולא ברמת המאהב הבודד, כי אחרת אנחנו מטילות על עצמנו עומס בלתי אנושי. המסרים שצריך להעביר לנציגות המחוזיות:

  • יש קו חירום לענייני כספים - ומספרו 054-5969-135 הגדרה: חירום - מה שלא יכול לחכות עד מחר ב-8:00 בבוקר. לא להעיר אותנו סתם בלילה.
  • כל מחוז צריך לקחת אחריות על צרכי החירום שלו ולתת ראייה מערכתית ולא נקודתית. כולל נושא גיוס משאבים מחוזי וניצולם. איסוף תרומות חייב להתבצע במקביל לניצול כספי תרומות.
  • נדרש לקחת אחריות על הקיימות של המאהבים במחוז. כלומר, לראות איך אפשר לדאוג לתשתיות יציבות: חיבור למי שתיה, חיבור לחשמל ואינטרנט, מזון לתינוקות, מוצרי יסוד למטבח.
  • כדי לאפשר תמונת מצב ארצית, מבקשות מכל מחוז לדרוש מכל אחד מהמאהבים שלו לתת תמונת מצאי של ציוד וסחורות יסוד, כדי שנדע היכן יש יתרה ונוכל לאזן.
  • נדרש אישור של כל מחוז להפצת פרטי קשר ציבוריים בדף קשר פומבי עבור לפחות נציגה אחת מהמחוז. או שאי אפשר לעבוד איתם ככה. זה סופר דחוף, אי אפשר להגיד לנציגי מאהבים שאני לא יכול לתת להם את הטלפון של הנציגה שלהן. נו באמת.

אופיר, אשמח אם תוכל לוודא שהמסרים הללו עברו לכלל הנציגים באופן וודאי. אני לא אצליח להגיע לזה עד מחר בצהריים.

נהלי תקשורת

הוקמו נהלי ביניים, (==כלומר נהלים באופן דחוף, מיידי, לעכשיו, לפני שאפשר לחקור לעומק אילו כלים עומדים לרשותינו) לנושא סלולארי. ראי נוהל הוצאות תקשורת.

בנצ' - אשר שהבנתי אותך נכון.
ברק - להבנתי פתרנו כך את האתגר של ש', עם רכישת ברזל טוקמן + 3 כרטיסיות 30 ש"ח כל חודש.

נהלי סולר

הוקמו נהלי ביניים, (==כלומר נהלים באופן דחוף, מיידי, לעכשיו, לפני שאפשר לחקור לעומק אילו כלים עומדים לרשותינו) לנושא רכב ואוטובוסים. ראי נוהל החזר הוצאות נסיעה.

בנצ' - אשר שהבנתי אותך נכון.
ברק - בוא נלמד ביחד איך אפשר לשפר את הנהלים הללו כדי שנוכל להרחיב את העשייה שלנו.
עדי ושגיאסאן - עדכנו אותי שאתם מכירות את העדכון הזה (זה מהבוקר).

ניידות חברתית

צוות ו' זה ואן עדיין לא שכר רכב. יש בעיות של מלאי בחברות השכרת רכב. בטיפול של לביא. ברק מבקש לבדוק עם ארד אקיקוס לפני שסוגרים, וכשתהיה תשובה לבדוק איתו לפני חתימה על צ'ק. בנצ' מציע לבדוק נושא ליסינג תפעולי, תהיה תשובה ביום א'. בנתיים עד הצהריים תשובה מארד או שסוגרים עם מקסים על שכירות לשבוע של הג'יפ שלו.

יתרה בבנק

הכל בסדר - צוות לשימור מידע לשינוי חברתי (ואולי גם קצת אקטיביזם אם יישאר זמן)

צוות "הכל בסדר" נולד אתמול. ראה סיכום דיון מתחת לסיכום זה. (שורה למטה)

עדי ושגיאסאן - הציצו גם על הדף מחירון ידוע באותו נושא. בנוסף, מאשר לכם תקציב של 200 ש"ח לרכישת שולחן מתקפל מפלסטיק (תביאו חשבונית על שישה צבעים) אם לא מצאתם עד עכשיו, וכן קחו מאוריאל 2-3 מחשבים, כמה שיוכל לתת לכם בנתיים. אייל סיוע הומניטרי אמר שיש לו 2 לפטופים שצריכים היו להגיע כבר. תבדקו מה אפשרי. ותעשו אינטרנט, יש אצל אוריאל או המטבח netstick אחד שנתקבל בתרומה. אבל תתחילו בבקשה לעבוד כי הרבה עומס שהיה צריך להיות אצלכן, ממתין אצלי, ואני רוצה לצאת היום בערב לחופשה של יומיים מהמהפיכה. אז יאללה!

הערה: אם יש לכםן הערות, אפשר לשרשר אותן לטקסט הזה באמצעות הסימן נקודתיים, בסוף התוכן. ראו דוגמא

בהערכה לכולןם, ברוך

הערה לדוגמא, ברוך
ברוך, זו הערה מהממת

ישיבת הקמת צוות הכל בסדר הארצי, יום שלישי 16/8 שעה 18:00

משתתפות: שגיא סאן, עדי פלד, ברוך אורן, גיא שמיר

קשה להוציא אנשות מרוטשילד וקשה להביא אוטובוס לפה.

נתנו לי את המיילים שלהם. 30 אנשים שרלוונטיים מאוד בעניין של הפגנות.

בעיות של תקשורת מיידית. להזמין את האנשות להפגנה עכשיו.

אנשים מרוטשילד לא מגיעים לאירועים מחוץ לרוטשילד.

להניע אנשות - מוטיבציה ולנייד - זה אתגר.

ראי גם נספח תקציבי: תוכנית תקציבית לצוות הכל בסדר.

ישיבת צוות אמון/גיוס משאבים, יום רביעי 10/8 שעה 10:00

השתתפו: קלילה יועצת לגיוס משאבים, רוהן יועץ מיתוג, אמנון אינטרנט, ברוך כספים

למען מה הכסף


אסטרטגיית ניהול כספים

כרטיס פרויקט

חשוב להציף את המסר שאומר - ברגע שמדברות כסף, חייבות לאמץ הסתכלות קצת יותר רחוקת לכת, אחרת זה MESS.

סיכום

  1. לדבר עם ההנהגה על המשמעויות של הנושא הזה.
  2. תקציב וכרטיס פרויקט.קלילה תסייע במסמך תבנית.
  3. לגבי האסטרטגיות תרומה - ערוצי תרומה. לפרסם קול ברור.גם כסף וגם שווה כסף.
  4. ניתוב הכספים בין האסטרטגיות לסעיף התקציבי.

ישיבת הקמת צוות המסרק, יום שלישי 9/8 שעה 18:00

אפרת שוהם לקחה אחריות על צוות המסרק של מאהב "לו הייתי רוטשילד". מנסה לעשות את זה כיזמית ואחרי כן להעביר את הכובע למי שירצו לקחת.

אפשר להשאיר לאפרת הודעות במרכז המידע ליד מטבח "ברא חברה טובה".

בימי ראשון ורביעי. בשעה 16:00. נפגשים בעיגולים של הבימה.

ציוד שנדרש - קריטי:

  1. 4 גלגלים של שקיות אשפה.
  2. 2 מגפונים בתור התחלה
  3. 6 אנשות צוות + 1 אפרת

ציוד שנדרש - רשות:

  1. 1 חב' של 100 כפפות חדפעמיות
  2. צריך לחשוב איך עושים הפרדת פסולת
  3. 100 מיליליטר שמן רוזמרין מזוקק 100% טהור
  4. 100 מיליליטר שמן לבנדר מזוקק 100% טהור
  5. 2 מרססי גב חדשים מהניילון
  6. עלים של מרווה, לבדר, רוזמרין
  7. אנשות טיפול וריפוי שרוצות להתלוות למסרק ולסייע בטיפול בפצעים גופניים ונפשיים, בנועם ומתוך אהבה.

עדכון:ניקוי המאהלים נדחה מרביעי ה-10\8 לחמישי 11\8 לשעה 16:00,באותו מקום מוסכם.

איסוף מסקנות מאיסוף התרומות (צוות איפשור) במהלך העצרת 6/8 (ללא ישיבה מסודרת)

פרוטוקול ישיבת צוות אמון/גיוס משאבים בנושא תכנון גיוס משאבים, יום ראשון 7/8 שעה 10:00

ברוך אורן - אחראי אמון בכספים

ליאורה אסא - תושבת הצפון. עובדת בשתיל כיועצת ניהול פיננסי

אסיף - מטבח רוטשילד

אבי - תרמתי כח פיתוח למערכת למשלוח SMS לחברי הכנסת. טיפול בגבייה הפוכה - דיברתי עם אורנג'.

קלילה - יועצת לפיתוח משאבים. עובדת בשתי"ל.

אמנון דפני - מטפל ברפואה סינית. מנהל חברת "קוד פתוח" לבניית אתרים. כל תשתית האינטרנט של כל המאבק.


ברוך מציג סיכום הדיון הקודם

קלילה - יש שאלה פתוחה לגבי: מי זה אתם?

מה הקשר של שישה צבעים וכו'.

מי אנחנו - מה הסמכות - אם יש יותר מסמכות אחת אז איך הולך הסמכות.

חס וחלילה כל המאבק יכול ליפול על דברים כאלו.

ליאורה - אחד ההצלחות היא החוסר הגדרה של המהלך שלנו. וכמו בכל מקום הכסף קצת הורס.

קלילה - כדאי לעשות מעין מהלך של תיעדוף האסטרטגיות. יש את החלום ויש את הצרכים המיידיים. צריך לפתוח ולהחליט על האסטרטגיות. למשל SMS יכול להיות עם הכי הרבה תועלת אבל יכול להיות האסטרטגיה הכי מזיקה אם לא יהיה שתפ עם הסלולר.

מסר - למה אנחנו צריכים כסף?

  1. זהות
  2. תעדוף
  3. מסר

עמותות משתפי פעולה

אם המטרות של המאבק נכנסות לתוך המטרות של העמותה - אז אפשר להגדיר את המאבק כפרויקט. אפשר כל עוד אין דיווח כפול. אנחנו בעצם הופכים לפעילי שטח של העמותה. מבחינה בירוקרטית זה אומר שאתם מתנדבים אצל העמותה.

ברוך - אין אפשרות ששתי עמותות תצהירנה על אותו הפרויקט אלא אם משורטטים גבולות מאוד ברורים בין העמותות. הייתה החלטה ברורה לעבוד עם עמותה של קהילה מוחלשת.

ליאורה - הדבר הבולט הוא איך לשמור את הOPEN SPACE וגם במקביל לדבר עם הקהל בחוץ על כך שהדברים מתנהלים תקין בכספים. אין אמון בכספים בכלל הציבור.

חייב להיות מסמך שמסביר מה האפיקים - יש 3 אפיקים ישראל תורמת, שישה צבעים ודרור ישראל שאפשר לתרום להם, והם מסייעים למאהב שלנו. העיתונות מחפשת את הסדק. וכסף זה מקום מדהים בשביל הסדק הזה.

לכן כדאי להיות שני צעדים קדימה ולבנות את התשתית הפיננסית הזו בתוך הסכמות. אני שומעת את מה שאתה אומר ומתחברת, אבל זה משהו יותר מדי כללי אבל זה צריך להיות יותר מהודק כדי להוציא את זה החוצה.

אסיף - דוגמא זה שקורן עלה אתמול על הבמה ואמר שהכל בתרומה.

ברוך - זה היה כמובן לא בסמכות וגם שיקרי. ולא ניתן היה לתקן את זה.

בנוסף - אין חיה כזו "3 אפיקים". למיטב ידיעתי עמותת דרור ישראל איננה מוסמכת לגייס תרומות בשם המהלך לשיתוף פעולה בין מאהבים ואיננה מוסמכת לשלם עבור הוצאות בשמו.

ליאורה - להכין מסמך כתוב שמסביר את ההתנהלות הכספית. לגבי הכספים מכל הערוצים וכיצד זה מגיע לחשבון הבנק. ולהצמיד את זה לכל עמודי גיוס התרומות. חשבון בנק, התקזזויות וכו'.

דבר נוסף - מאזן בוחן כולל שווה כסף של כלל הגופים המעורבים. אחרי זה גם להפריד בין כסף לשווה כסף.

הטבלה צריכה להיות קצת יותר מסודרת.

תוך כדי כתיבת המסמך הזה - יעלו דברים לגבי אופי המנגנון. זה מסמך שתוך כדי כתיבה נצטרך לגבש חלק מהדברים. חשוב נושא הבהירות של המנגנון הזה.

המסמך הזה צריך לתת את התחושה הזו של האמון שיש כאן בחדר. שאנחנו גרים באוהל אחד ליד השניה.

תיעדוף אסטרטגיות גיוס משאבים

ברוך - לדעתי האפיק של הגיוס בעצרות הוא הכי אפקטיבי. עדיפות שניה - תרומות של בעלי הון.

אבי - אולי להגיד אסור לתרום מעל 100 ש"ח.

אסיף - סטודנט שכתב על מכירת פיקסלים. כמה חבר'ה עבדו על מכירת פיקסלים - והם מוכנים לתרום את התשתית לטובת המאהב שלנו. תוך שבוע-שבוע וחצי יכולים להרים את זה. מוכנים לתת את התשתית - אבל רוצים לקבל 10% מההכנסות.

אבי - אולי אפשר לדבר על זה שהם לא GREEDיות, רוצים כיסוי עלויות. צריך לדבר איתם. הם רוצים לעבוד עם פייפאל וכרטיסי אשראי. 1.2 ש"ח לכל פעולה כספית + 3.5% עמלת אשראי.

אבי - להכין מדבקה של "גם אני תרמתי שקל". זה גם עוזר לביקורת עצמית של המתרימות. וגם עוזר לנראות.

קלילה - לבקש מהאומנים שאיתנו שיגידו שאנחנו צריכות כסף.

אבי - מטפל בהכרה של חברות הסלולר בעמותה שלנו. "תקשיב יש סיכוי מאוד סביר שאורנג' לא יסכמו בגלל המסר הפוליטי".

קלילה - אם נצליח לגייס את החברות האלו אז עושים PRESS CONFERENCE שהחברה איתנו ואז מריצים קמפיין כזה.

חלוקת אחריות לפי אסטרטגיות והתעדוף

מטלות נוספות

ברוך - הדפסת מדבקות לאיסוף "תרמתי שקל"

ההתנדבות בישראל סביב המאבק - ISSUE לתקשורת. זה מעלה את האופטימיות. מסביב למאמר כזה יש את כל הערכים של הסולידריות שלנו. גם התנדבות וגם שווה כסף. וזה מאפשר למנף לעוד גיוס משאבים.

להכין תקציב לטווח קצר וארוך. זה חלק מהשאלות של מה עושות עם הכח הזה?

הישיבה הבאה - בנושא זהות ומסר

כדאי שישתתפו:

הפגישה הבאה ביום רביעי הקרוב שדרות חן 1 10:00

פרוטוקול ישיבת צוות אמון (כספים) ואינטרנט, בנושא תכנון גיוס משאבים, יום חמישי 4/8 שעה 11:30

ניהול הכספים: מיום שבת שישה צבעים מנהלת את כספי המאב


צרכים: 45 אלף ש"ח לעצרת עצרת- מסכים - אורקולי - 30,000 ש"ח הגברה אבטחה- מחסומים וכו'

המאהב- הוא המאבק של העם


מה אנחנו צריכות?

שיעורי בית - מה הצרכים שלנו - יש בשקוף באוהל.

ברוך - אינטואיטיבית צריך 2 מיליון ש"ח, אבל קשה להגיד כי זה צומח אסטרונומית. נראה לנו שזה צריך להספיק לחודשיים הקרובים.

קלילה - עכשיו צריך לפרט קצת למה אנחנו מדברים על סכומים כאלו.

קלילה - אולי אפילו לעשות 2-3 תקציבים, של הדחוף ושל החלום שלנו.

אסטרטגיות

#האתר

2000 עד 10000 אנשות ביום. תורמים כ-3 אשח ביום. נפתח לפני שלושה ימים.

גיוס אינטרנט מהארץ
גיוס אינטרנט מחו"ל
#איסוף מזומן בקופות תרומה
באירועי מחאה עצמם
במטבחי המאהבים השונים

אוספים בכל מטבח כ-2000-3000 ש"ח.

#אירועי התרמה ייעודיים

אומנים - אתניקס תורמים את כל האירוע בקיסריה. אירועי התרמה. התפקיד של סלבס זה להיות גם באירועי התרמה וגם כדוברים למבצעי גיוס משאבים.

#שי לתורם

לשים לב שזה ביחס תואם של עלות תועלת. שי של 10% מערך התרומה לכל היותר. אחרת יוצר כאבראש.

לדעתי, ( גיא )- שי אחיד מיניאלי לכולם בעלות של 10 ש"ח לכל תורמת שתרמה מעל ל 100 ועד ל 500 ש"ח. כל תורמת מעל ל 500 ( בכל סכום ) תקבל תעודה מהודרת בעלות של 50-60 ש"ח צריך לזכור כי העלות פריט אחד של שי תרד באופן משמעותי כפונקציה של כמות התורמים. וצריך לזכור כי ישנה עלות למסירה/שליחה. ( אשמח לעזור בתפעול נושא זה 054-7775598 )

#תרומות בSMS

צריך להיות שקופים בעניין הזה מול תורמות אחרת יתבאסו.

לשים לב שיש לנו כח ללחוץ על גופים מסחריים כדי שיוזילו עמלות.

התהליך

יש תקציב, יש אסטרטגיות ומתאימים את האסטרטגיות לתקציב.

ככל שהתקציב יהיה יותר מגובש ומשכנע, זה יהיה פחות יהיר להגיד שאנחנו צריכות 2 מש"ח. כל אחת מהאסטרטגיות דורשת מישהו שתיקח עליה אחריות.

קלילה ושתי"ל יעזרו לנו בחיבור לחברות הסלולר. תעביר לנו אנשות קשר.

בואו נגש לת'כלס

מסרים

מה צריך להגיד כדי לגרום לעם ישראל להכניס את היד לכיס.

ברוך - מרגיש שאנחנו משדרים את המסרים הנכונות, עובדה שאנשות רוצות לקחת בזה חלק כבר עכשיו.

קלילה - למה אנשות תורמים? יש משולש - 3 נקודות.

  1. בראש הפירמידה זה החזון, אידיאולוגיה, ערכים.
  2. קשר אישי,חשוב לך ממני אז בוא תתרום. אני רוצה לדעת שאני חלק מזה, תדוור אותי. אני תורמת לארגון של חולי סרטן כי זה קרה במשפחה שלי. וגם העניין של אנשים נותנות לאנשות. נותנת לעמותה של ברוך כי אני מאמינה בברוך. וזה הכי חזק.
  3. השקעה טובה, כמו בעסקים. זה אומר:
    1. לא לבד, יש עוד משקיעים
    2. שהכסף ינוהל כמו שצריך
    3. המטרות הן יישומיות, קיום הבטחות, אמינות

בכל קריאה למשאבים צריך לגעת בשלושת הנקודות של המשולש. נדרש to preempt - לצפות מראש ולענות מראש על השאלות.


השתתפו: קלילה לנקסטר - שתי"ל - kalelal@shatil.nif.org.il ברוך אורן baroch@6tzvaim.com בן ציון סליוז ben@6tzvaim.com אמנון דפני activism.org@gmail.com

קלילה: מציעה להסתכל על האתר של - the one campaign - נגד רעב. אפשר ללמוד מהם.

יום ראשון 10:00 בר גיורא 24. פרטים אצל אמנון.

פרוטוקול ישיבת צוות אמון (כספים) ואינטרנט, יום חמישי 4/8 שעה 10:30

ברוך יקליד

פרוטוקול ישיבת צוות אמון (כספים)

השתתפו: בנצ' -גזבר שישצ וראש צוות אמון, ברוך -יו"ר שישצ וגזבר מהלך, תומר נץ - צוות אמון, אנה נץ - צוות אמון, ברוך יונתן יהוד - צוות אמון

תומר - אני הגעתי למהלך כי רציתי לבדוק מי שילם על העצרת בשבת 30/7

ישיבת צוות כספים - טלפונית - יום שישי 29/7 שעה 20:00 לערך

שיחת טלפון זוגית בין ברוך אורן, מגשים משאלות ראשי, איש אמון כספים ראשי, ויו"ר עמותת שישה צבעים,

לבין שני, מומחה לכספים והתחייבויות במגזר האזרחי, בתפקיד מסייע לבניית אמון כספים אצל נועם הופשטטר. שני הוא מתנועת "דרור ישראל".

השיחה מובאת כאן בהקלטה בשני חלקים - ויקיפדיות יקריםות, נשמח אם תוכלו לתמלל או לסכם את השיחה באופן יותר מהמם. כדאי להשאיר את ההקלטה המקורית כמסמך רפרנס לבניית אמון בעתיד. קובץ:2011-07-29 שיחה עם שני מדרור ישראל.mp3 http://shakufbaohel.org.il/index.php/%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%A5:2011-07-29_%D7%A9%D7%99%D7%97%D7%94_%D7%A2%D7%9D_%D7%A9%D7%A0%D7%99_%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%A8_%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C.mp3 קובץ:2011-07-29 שיחה עם שני מדרור ישראל2.mp3

http://shakufbaohel.org.il/index.php/%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%A5:2011-07-29_%D7%A9%D7%99%D7%97%D7%94_%D7%A2%D7%9D_%D7%A9%D7%A0%D7%99_%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%A8_%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C2.mp3

חשבון בנק למאהב: הסכם שישה צבעים - המאבק לדיור הוגן וצדק חברתי, יום שישי 29/7, שעה 13:00, קפה "סווינג"

הערה: ההחלטה הזו עדיין לא נכנסה לביצוע בפועל, מדובר בהחלטה עקרונית בלבד. ביצועה נדחה ע"י ברק, ונתקבלו בקשות ע"י מספר חברות שלקחו אחריות, לדון בהחלטה הזו וההשלכות שלה בפורום ספיישל מחר ב-12:00. נא להבין שהחלטה זו עדיין לא מבוצעת בפועל. תודה, אוהבותים אתכן

הערה: נכנס לביצוע ב-2/8

ראי גם את הנוהל של שישה צבעים בנושא, שאגב טרם הוצג בישיבות פורום ספיישל (אולי מחר נספיק).

ברק סגל ביקש משישה צבעים ע"י פניהה ליו"ר העממתה ברוך אורן, הנמצא במאהל באופן שוטף ומרכזי במאהב מה-16/7, לקחת חלק במאהב ע"י כך שיאפשרו למאהב להתמש בחשבון הבנק. לצורך כך שישה צבעים צריכה:

א. על כל החשבוניות שיצאו מחשבון הבנק צריך להיות כתוב "לכבוד שישה צבעים".

ב. עמלות בנק למיניהם, כרטיסי אשראי, וכו' ינוכו מהסכום הזה.

ג. יהיה מתחשב אם המאבק ירצה לתרום גם עלויות של רואה החשבון של העמותה עבור הפרויקט של שיתוף הפעולה אבל זה לא הכרחי.

ד. לפי חוק העמותות, יתרות כספים בחשבון הפרויקט (כספים שנתרמו לחשבון המאבק בדיון הוגן) - לא יכולים לעבור לאדם פרטי אלא לעמותה הפועלת בתחום פעילות דומה.

ה. ברור לכל הצדדידם שיש חששות ופחדים שיצטייר כאילו שישה צבעים "קונה" את המאבק. ברור שהצעד המשותף הזה הוא מבוסס על אמון מלא בין העמותה לסגל המאבק. האמון הוא תנאי קריטי מצד שישה צבעים לשיתוף הפעולה.

ברק סגל - מאבק - מסכים

יגאל רמבם - מאבק - מסכים

עדי פלד - מאבק - מסכימה

ברוך אורן - שישצ - מסכים

בן סליוז - שישצ - מסכים

[הערה: ההדגשות הוספו ע"י ברוך אורן אחרי חתימת ההסכם]

פרטי חשבון בנק של שישה צבעים: בנק הפועלים חשבון 94777 סניף למד 788 ע"ש שישה צבעים

מספר עמותה 580483303

יש אפשרות להוציא קבלת סעיף 46א לפקודת מס הכנסה - לצורך כך יש לתעד את סכום הכספ ופרטי התורם ולהעביר לגזברות שישה צבעים - בנצ'.

ישיבת צוות ספיישל ת"א-שעה 01:30 לפנות בוקר, יום שישי 29/7

החלטה:כל מאהל יתנהל באופן עצמאי כלכלית. בנפרד מכך תהיה ישות בשם "מהלך" שיתנהל באופן ביורוקרטי דרך עמותה. אין חשיבות לזהות העמותה אבל חיוני שהעמותה תהיה עמותה בעלת זיקה לאוכלוסייה מוחלשת. ברוך מציע לעבוד על "ששה צבעים - בונים קהילה גאה בישראל" עמותה אותה הוא מנהל.

בעד:רגב, ברק, מור. מאהלים

נגד: 0

נמנע: ארין - -מבקשת לדחות ההחלטה עד למתן תשובת ייעוץ רואה חשבון.

ההחלטה התקבלה

ברוך אחראי לדבר עם אמנון דפני להעלות דף הסליקה לאתר תאכלס www.j14.org.il

כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים