על שותפויות

מתוך שקוף באוהל
(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
(2. הגידו "לא, בגלל ש")
(5. לשמור את זה כיף)
 
שורה 48: שורה 48:
 
אבל אנחנו לא בסיעור מוחות. אנו דניםות.
 
אבל אנחנו לא בסיעור מוחות. אנו דניםות.
  
 +
==25 טיפים ליזמות מוצלחת==
 
;[http://www.entrepreneur.com/article/200730 25 Common Characteristics of Successful Entrepreneurs]
 
;[http://www.entrepreneur.com/article/200730 25 Common Characteristics of Successful Entrepreneurs]
  
 +
==איך לבחור שותףה עסקית ב3 צעדים קלים==
 
;[http://www.contentfac.com/how-to-pick-a-business-partner-in-3-easy-steps/ How to Pick a Business Partner in 3 Easy Steps]
 
;[http://www.contentfac.com/how-to-pick-a-business-partner-in-3-easy-steps/ How to Pick a Business Partner in 3 Easy Steps]
 
:But bringing a great idea to life takes massive energy, endless creativity and tons of time. If you don’t fundamentally like your partner, how will you brainstorm? If you’re not hanging out together and enthusiastically bouncing ideas off one another, where will you get the energy to proceed when things are tough? That kind of energy comes from the partnership itself. At its best, it’s electric.
 
:But bringing a great idea to life takes massive energy, endless creativity and tons of time. If you don’t fundamentally like your partner, how will you brainstorm? If you’re not hanging out together and enthusiastically bouncing ideas off one another, where will you get the energy to proceed when things are tough? That kind of energy comes from the partnership itself. At its best, it’s electric.

גרסה אחרונה מתאריך 21:18, 25 בפברואר 2015

Innovation Is About Arguing, Not Brainstorming. Here’s How To Argue Productively.

חדשנות

תוכן עניינים

חדשנות היא תוצאה של ויכוח, לא סיעור מוחות. הנה איך להתווכח באופן נושא פרי.

BOSTON 03.22.12, 18:31 על ידי דניאל סובול

מתברר שסיעור מוחות, אותה גישה שפונים אליה ליצירת רעיונות חדשים מאז 1940-אינה כרטיס-הכניסה המוזהב לחדשנות, אחרי הכל. גם יונה לרר, במאמר שפורסם לאחרונה ב"ניו יורקר", וגם סוזן קיין, בספרה החדשה "שקט", שניהם שותפים לטענה הזו. המדע מראה כי סיעורי-מוחות יכולים להפעיל פחד נוירולוגי מדחייה, ושקבוצות אינן בהכרח יותר יצירתיות מאשר יחידים. סיעורי מוחות יכולים להיות, למעשה, ממש מזיקים לרעיונות טובים.

אבל הרעיון מאחורי סיעור מוחות הוא נכון. כדי לחדש, אנחנו צריכים סביבות התומכות בחשיבה המשתמשת בדמיון, באמצעותו אנחנו יכולים לעבור רעיונות רבים שהם מטורפים, משיקים, ואפילו רעים, כדי להגיע לבסוף לרעיונות הטובים. אנחנו צריכים לעבוד הן בשיתוף פעולה והן באופן אישי. אנחנו גם צריכים כמות בריאה של דיון סוער, אפילו וויכוח. אנחנו צריכים מקומות בהם מישהו יכול לזרוק מחשבה, ושתועבר עליה ביקורת, מבלי שהוא ירגיש ששפטו אותו כל כך, עד שהוא הופך הגנתי וכבה. עם זאת, תהליך יצירה זה אינו נתמך בהכרח על ידי העקרונות המסורתיים של סיעור מוחות: שיתוף פעולה בקבוצה, כל הרעיונות שהועלו שווים, שום רעיון לא נשפט.

אז אם לא מסיעור מוחות, מאיפה באים רעיונות טובים לעולם?

תהליך היצירה אינו נתמך על ידי העקרונות המסורתיים של סיעור מוחות.

בחברת Continuum, אנו משתמשיםות בשיח בשיח דיוני (דליברטיבי)- או מה שאנחנו מכניםות בחיבה "לטעון. לדון. לטעון. לדון." שיח דיוני התבטא במקור ברטוריקה של אריסטוטל. הוא מבוסס על תקשורת השתתפותית ומשתפת-פעולה (אבל לא חופשית מביקורת). עמדות ודעות מרובות באות לידי ביטוי, תוך הבנה משותפת, שכולם ממוקדים במטרה משותפת. אין היררכיה. זה לא עימות, כי אין צדדים יריבים שמנסים "לנצח". במקום זאת, בשיח הדיוני עובדיםות יחד כדי לפתור בעיה וליצור רעיונות חדשים.

אז אנחנו טועניםות. ודניםות. וטועניםות. הרבה. אבל התהליך שלנו הוא רחוק מצעקות חופשיות. להלן חמישה כללי מפתח להתנהלות, שמצאנו שמניבים פגישות פורות ומובילים בסופו של דבר לרעיונות משמעותיים.

1. אין היררכיה

פירוק היררכיה הוא קריטי עבור שיח דיוני. זה חיוני ליצירת מרחב שבו כולם באמת יכול לתרום. בשבוע הראשון שלי בחברת Continuum, הצטרפתי לצוות של שלושה אנשים עם אסטרטג בכיר ואסטרטג מנהל. הייתי בוגר-אוניברסיטה טרי, ואחד מהעובדים הצעירים ביותר בחברה. במפגש הראשון שלנו, המנהל הסתכל לי בעיניים ואמר, "אתה צריך לדעת שאתה לא עושה את העבודה שלך, אם אתה לא מסכים איתי לפחות אחת ליום." הוא נתן לי אישור להשמיע את דעתי בגלוי, ללא קשר לוותק שלי. שבירת-היררכיה כזו, יוצרת מרחב שבו רעיונות יכולים להיות מומצאים - ומאותגרים - ללא חשש.

2. הגידו "לא, בגלל ש"

מנחים של סיעורי-מוחות מתלהבים באופן נרחב מהרעיון שסיעורי מוחות מוצלחים נשענים על קבלת כל הרעיונות ללא כל שיפוטיות. רבים מתייחסיםות לחוק העיקרי של השיפור ואומריםות "כן, וגם" -בכדי לבנות שכבה נוספת על רעיונות של אחריםות. כשחקן לשעבר, אני תומך נלהב של "כן, וגם."

אבל אני גם אוהד של "לא, בגלל ש." לא הוא חלק קריטי בתהליך שלנו, אבל אם אתה הולך להגיד לא, כדאי להיות מסוגל להסביר למה. גיבוי טענה הוא חלק בלתי נפרד בכל שיח דיוני. וכי "כי" צריך להיות מושרש באנשים אמיתיים פרט לנו עצמנו.

אנו עורכים מחקר אתנוגרפי כדי ליידע את ​​האינטואיציה שלנו, כדי שנוכל להבין את הצרכים, הבעיות, ואת הערכים של אנשים. אנחנו יוצאים לרקוד עם קבוצת נשים בכפר סיני קטן; אנו עובדים בדוכן מזון-מטוגן עמוק בדרום; אנחנו יושבים בסלון של משפחות ומקשיבים למטפלים הדואגים להורה עם אלצהיימר. המחקר הזה מיידע את ה"תחושות הבטן" האינטואיטיביות שלנו - ומקנה לנו גם השראה לרעיונות וגם והגיון להגן או לבקר אותם.

במהלך חשיבה על רעיונות חדשים, אנחנו כל הזמן פונים חזרה לאנשים, שואלים אחד את השני האם הרעיונות שלנו עונים על צורך אמיתי שאנשים הביעו או שהיינו עדים לו. הדבר זה שומר אותנו בקרבה להנמקה באמצעות משהו אחר מאשר הדעות האישיות שלנו, וזה אומר שאנחנו יכולים לדחות רעיונות של עמיתים מבלי להגיע לטון אישי.

3. נקודתי מבט שונות

כולנו שמענו על אנשים בצורת-T ועל צוותים רב-תחומיים. המודל הזה עובד עבורנו, כי שיח דיוני דורש ריבוי פרספקטיבות כדי לעצב רעיונות. אנו אוצרים צוותים כדי ליצור מגוון: לכו לחדר פרויקט ואתם עלולים למצוא אמן שהפך לאסטרטג, ביולוג שהפך למעצב-מוצר, ופרופסור לאנגלית שהפך לגורו-חדשנות, מעורבים יחד. נאמן לדרך זו, הרקע שלי הוא בתיאטרון ואנתרופולוגיה.

באחד הפרויקטים לאחרונה, הבנתי שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם בעיה מסוימת הייתה ליישם כלי ניתוח טקסט ששחקנים משתמשים בו עם תסריטים חדשים. אני לימדתי את המערכת הזו לצוות, והשתמשנו בה כדי ליצור רעיונות. בפעם אחרת, חבר צוות עם רקע בתחום הבנקאות בוול סטריט, כתב משוואה על הלוח המחיק. זה היה בדיוק המיסגור שהיינו צריכים כדי להתניע את הפגישה הבאה שלנו.

כאשר אנו נכנסיםות לשיח דיוני, טועניםות ודניםות וטועניםות ודניםות, כל אחתד מאתנו מביא/ה לשולחן דרכים להתבונן בעולם ולפתרון בעיות.

4. דגש על מטרה משותפת

שיח דיוני הוא לא רק לטעון לצורך הויכוח. טעינת טענות היא דרך יעילה בשבילנו כי כולם יודעיםות שאנחנו עובדיםות לקראת מטרה משותפת. אנו מפתחים הצהרת-מטרה בתחילתו של כל פרויקט, ותולים אותה על הדלת של חדר הפרויקט שלנו. כל יום כשאנו נכנסיםות לחדר, אנחנו נכנסיםות למרחב משחק-דמדומים - או, תקראו לזה מגרש משחקים. הצהרת-המטרה קובעת את הכללים: היא מזכירה לנו שאנחנו עובדים יחד כדי להזיז את הכדור במורד השדה. ככל שאנו יכוליםות לטעון ולא להסכים, כל דבר שקורה בחדר נחשב לצעד לקראת המטרה המשותפת שלנו. זה מאפשר לנו לטעון ולדון בלי לפגוע זו בזה.

5. לשמור את זה כיף

אנחנו עובדים על פרויקטים החל מבנקאות עולמית לעניים, עתיד הפיצה ועד להתקנים רפואיים מצילי חיים. העבודה שלנו דורשת אינטנסיביות, התחשבות, והקפדה. אבל לא משנה מה אופיו של הפרויקט, אנחנו שומרים על הכיף. זה נדיר ששעה תעבור מבלי צחוק מתפרץ מחדר פרויקט. שיח דיוני הוא צורה של משחק, וכדי שמשחק יניב רעיונות גדולים, אנחנו צריכיםות לקחת את זה ברצינות.

אבל אנחנו לא בסיעור מוחות. אנו דניםות.

25 טיפים ליזמות מוצלחת

25 Common Characteristics of Successful Entrepreneurs

איך לבחור שותףה עסקית ב3 צעדים קלים

How to Pick a Business Partner in 3 Easy Steps
But bringing a great idea to life takes massive energy, endless creativity and tons of time. If you don’t fundamentally like your partner, how will you brainstorm? If you’re not hanging out together and enthusiastically bouncing ideas off one another, where will you get the energy to proceed when things are tough? That kind of energy comes from the partnership itself. At its best, it’s electric.
[..]
veryone gets along well when they agree with each other, but you and your business partner won’t always see eye to eye, and it really helps to know how your potential partner handles disagreement. Does she discuss the problem calmly, like a rational adult? Is he likely to blow off your calls for a week and badmouth you to all your employees?

If you’ve argued with the person you’re considering, then you already have these answers.

Why Teamwork Should Be Your No. 1 Sales Tool

איך לבחור שותףה לחיים

How to Choose a Life Partner
  1. Determining Your Ideal Partner
    1. Have an accurate view of yourself. Most important of all, love yourself, flaws and all.
    2. Define your life’s goals.
    3. Draw on your experiences from past relationships.
    4. Ask lots of questions in the early phases of a relationship.
  2. Setting Your Priorities
    1. Decide whether or not you want kids.
    2. Decide how important your culture and religion are to you.
    3. Decide how you want to spend your money.
    4. Decide how you want your partner to fit into your family (and vice versa).
    5. Decide what kind of lifestyle you want to have.
    6. Decide where you want to live.
  3. Making Your Relationship Work
    1. Let go of expectations.
    2. Be honest about who you are.
    3. Spend lots of time with a potential partner.
    4. Take your time.
    5. Take note of how you act around your partner.
    6. Be willing to make sacrifices.
  4. Finding “The Right One”
    1. Be proactive.
    2. Meet people doing what you love.
    3. Be yourself.
    4. Don’t be afraid. As an added bonus, confidence is generally considered quite sexy!
כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים