קואופ קפיטריה בגילמן

מתוך שקוף באוהל
(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
(אנשי קשר לפי מחוייבות)
(המפגש בשני הקרוב)
 
(9 גרסאות ביניים של 3 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
=מבוא: הקפיטריה של גילמן.=
+
{{קואופ גילמן}}
  
גילמן הוא בניין מרכזי באוניברסיטת תל אביב, והקפיטריה שבו משרתת הן את סגל ההוראה בבניין, והן את הפקולטות הסמוכות - כלכלה, עסקים, משפטים, היסטוריה, מגדר, תיאטרון.. בקיצור את כל הדברים הטובים.
+
=המפגש בשני הקרוב=
 +
ביום שני הקרוב, 3/6, בשעה 17:00, ניפגש בכיכר אנטין (ליד מסעדת הקינג ג'ורג' בצומת הרחובות אינשטיין ולבון), כדי לספר קצת על היוזמה המהפכנית: קואופ גילמן.
  
בימים אלו נפתח מכרז להפעלת הקפיטריה, וזו הזדמנות להקמת קואופרטיב שיהיה בבעלות סטודנטיאלית, ישרת סטודנטיםות ויציע אלטרנטיבה מהפכנית - מילימטר מזרחה מהפופיק של בית הספר לכלכלה שמרנית (שומרת על בעלי ההון וזה).  
+
אפשר לאשר השתתפות: [https://www.facebook.com/events/655369071146391/ באירוע הפייסבוק הזה].
  
אז.... מי בעניין?
+
=מה זה קואופ קפיטריה בגילמן ב-3 משפטים?=
 +
בקמפוס יש המון קפיטריות. הגיע הזמן לעשות מהפיכה: לנתק את אחת הקפיטריות מהאוניברסיטה, ולהעביר אותה לידינו, הסטודנטים. ביחד, 300 סטודנטיות וסטודנטים אוספים את ההון שצריך כדי לגשת למכרז ולהפעיל ביחד קפיטריה שלנו. קפיטריה שתקדם את מה שחשוב לנו.
  
=הזמנה למעורבות=
+
רוצה לקרא עוד? אפשר להוריד את הפלאייר [[קובץ:קואופ גילמן פלאייר 5-מטריקס.pdf|הזה]]
אפשרויות מעורבות:
+
=אפשרויות למעורבות=
* השקעת כסף ורכישת מניית הקמה
+
* בשלב זה אפשר ומומלץ לרכוש מניית חברות! לפרטים, הגיעו למפגש הקרוב או צרו קשר ונתאם מפגש על קפה/בירה במייל baroch@6tzvaim.com 0523563147
* רכישת כרטיסיית-1000-כוסות-קפה מראש כדי לסייע באיסוף הון מקדים
+
* אפשר גם לתרום סכום סמלי ולקבל חולצה מגניבה של קואופ גילמן!
* הלוואה חברתית (ללא רכישת מנייה) למטרת ייסוד הקואופ
+
=שאלות ותשובות נפוצות=
* אפשרות לעבודה בתפקידי המסעדנות השונים
+
==למה, מה המטרות וזה==
* מעורבות ברמות שונות בייזום וניהול הפרויקט/המסעדה
+
==איך נתאגד, תוכנית עסקית, לוח זמנים וזה==
* השאלת / השכרת ציוד לבית קפה:
+
;לוח זמנים?
:* כוסות רבפעמיות וזה.
+
:* עד אוגוסט: איסוף 200 חברים, הכנת תוכנית עסקית, הגשת מסמכי המכרז.
:* מגבות רבפעמיות
+
:* עד ספטמבר: זכייה במכרז ותחילת שיפוצים והקמות מטבח. הכשרת סגל.
:* כסאות וריהוט בית קפה
+
:* עד אוקטובר: התחלת הרצה.
:* ציוד מטבח, מכונת קפה, מסחטת מיץ תפוזים, מסחטת רימונים, מסחטת מיץגזר, וזה
+
:* עד אמצע אוקטובר: התחלת שירות סטודנטים.
:* סכו"ם צלחות וזה
+
* ידע על ספקי סחורה באיזור החוף
+
* ידע וניסיון בתהליכי רישוי עסקים בת"אי ובאוניברסיטה, משרד הבריאות, כיבוי אש וזה
+
* שיווק, פרסום, פייסבוק וזה
+
* א/נשי עיצוב פנים
+
* א/נשי שיפוץ וצבע
+
* '''וסתם להפיץ את הבשורה לכל עבר!'''
+
  
הפיצו בעיקר לסטונדטיות/ים מהפקולטות הקרובות, בעיקר לכאלו שמחפשות/ים עבודה באיזור הקמפוס, בעיקר למהפכניות/ים שמתעניינים/ות במהפיכה בקמפוס, בעיקר למי שעושה לכם/ן טוב בלילה ובכלל!
+
;האם יש תוכנית עסקית לקפיטריה?
 
+
:התוכנית העסקית שקיימת כרגע הינה ראשונית מאוד, ומבוססת בעיקר ראיון עם 2 מסעדנים ועל מסמכי המרכז של הקפיטריה במדעים מדוייקים. המכרז של מדעים מדוייקים כבר איננו בתוקף, אבל מאפשר לנו קנה מידה לדרישות האוניברסיטה. כמובן שבלי לדעת באיזו קפיטריה ומהם תנאי המכרז המדוייקים, קשה להכין תוכנית עסקית מפורטת.
אפשרי גם למי שגר/ה רחוק ומעוניין/ת להגיע לעבוד דרך הרכבת - הקמפוס נגיש בטירוף לתחבורה ציבורית.
+
;אפשר לשמוע קצת מספרים?
 
+
:בוודאי:
=אנשי קשר לפי מחוייבות=
+
 
{|class="wikitable"
 
{|class="wikitable"
!שם + פייסבוק
+
!מה
!סטודנט?
+
!כמה
!מעורבות
+
!עניין
+
!ניסיון מקצועי
+
 
|-
 
|-
|[http://www.facebook.com/baroch.oren ברוך "ההומו" אורן]
+
|עלות ארוחה מפוקחת
|לא ממש.. מגיע לקמפוס מדי פעם
+
|28 ש"ח
|הכל, השקעה כספית, עבודה, ניהול, מסעדנות, פיתוח קהילה
+
|מהפיכה של תודעה
+
|ניהול מתנדבים, ניהול עסקים, פיתוח קהילות
+
 
|-
 
|-
|[https://www.facebook.com/Or.Kremer אור קרמר]
+
|צפי הכנסות חודשי
|?
+
|120-150 אלף ש"ח (אש"ח)
|פיתוח תוכנית עסקית
+
|?
+
|קואופ קמפוס 2012
+
 
|-
 
|-
|[https://www.facebook.com/mary.loitsker מרי לויטסקר]
+
|צפי הוצאות חודשי
|כן אבל בצרפת
+
|110 אש"ח
|עזרה בחפיפה עם שנה שעברה ובכלל, ואולי מעורבות גדולה יותר בהמשך
+
|?
+
|קואופ קמפוס 2012
+
 
|-
 
|-
|[https://www.facebook.com/michal.zoran מיכל צורן]
+
|צפי להפרש חודשי בין הכנסות להוצאות (רווח גולמי)
|?
+
|10-40 אש"ח
|?
+
|?
+
|קואופ קמפוס 2012
+
 
|-
 
|-
|[https://www.facebook.com/ben.dagani בן דגני]
+
|עלות הקמת מטבח
|?
+
|200 אש"ח
|?
+
|?
+
|קואופ קמפוס 2012
+
 
|-
 
|-
|[https://www.facebook.com/idan.binshotk עידן בינשטוק]
+
|עלות שיפוצים ועיצוב
|במכללת רידמן
+
|250 אש"ח
|אשמח לקחת בתור חלק מעובדי המקום ואולי בהמשך להיות בניהולו ותפעולו
+
|שינוי גישה חברתית
+
 
|-
 
|-
|[https://www.facebook.com/ayelet.klartag איילת קלרטג]
+
|עלות סגל ל-3 חודשים ראשונים
|עובדת אוניברסיטה (לפי מה שברוך הבין)
+
|100-200 אש"ח
|?
+
|?
+
 
|-
 
|-
|[https://www.facebook.com/ben.avrahami1 בן אברהמי]
+
|יתרת מזומנים בבנק מומלצת לפתיחת עסק
|לא
+
|600-700 אש"ח
|הכל, השקעה כספית, עבודה, ניהול, מסעדנות, פיתוח קהילה
+
|רוח כספי, כלכלה חדשה, כח ההתארגנות. כותב ספר על הרמב"ם - בתחום ההתארגנות החברתית, ההתאגדות. הכח שיש לקבוצת אנשים עם רעיון משותף. אולי הצד הפוליטי של הרמב"ם.
+
|מתחום הספורט - מנהל מתקן ספורט
+
|-
+
|[https://www.facebook.com/idan.goldberg.7 עידן גולדברג]
+
|
+
|
+
|-
+
|[https://www.facebook.com/koraliepoh קורל וינטר וסרמן]
+
|?
+
|רכישת מניה ועוד.
+
|
+
|-
+
|[https://www.facebook.com/roei.sherf רועי שרף]
+
|?
+
|מניה, השקעות וכו'
+
|צד ניהולי
+
|יועץ למסעדות ועסקים
+
|-
+
|[https://www.facebook.com/leemor.zucker לי-מור צוקר]
+
|לא ברור עדיין
+
|-
+
|[https://www.facebook.com/keren.manor קרן מנור]
+
|ככל הנראה לא
+
|ייעוץ למזון בריא
+
|
+
|עובדת במרכז לבישול בריא, מייעצת לעסקים שרוצים להפוך את המטבח שלהם לבריא.
+
|-
+
|עוד מישהי שרצתה עוד פרטים...
+
 
|}
 
|}
  
=שיחרשת=
+
==איך נדע שזה יצליח?==
* [https://www.facebook.com/groups/177638122335502/ קבוצת "קואופרטיב מזון בקמפוס" 2012 של מרי לויטצקר] ו[https://www.facebook.com/groups/177638122335502/permalink/404149226351056/ השירשור שם בנושא גילמן]
+
; מה הניסיון המקצועי של האנשים שיעבדו בקואופ כמנהלים או כטבחים או כמלצרים?
* [https://www.facebook.com/baroch.oren/posts/10151422883604226 הפוסט המקורי בקיר של ברוך]
+
:זה תלוי בנו, אנחנו נחליט ביחד את מי למנות כעובדים בקואופ.
* [https://www.facebook.com/michal.polat/posts/162371153927377 שירשור על הקיר של מיכל פולת]
+
;האם יש דוגמא לקואופרטיבים אחרים שהצליחו בשנה האחרונה?
 +
:כן, למשל קואופרטיב [[הבר קיימא]
 +
; אם יימאס לנו להפעיל את העסק, מה יקרה לכסף שהשקעתי?
 +
: אם נחליט ביחד שנמאס לנו או שזכות הקיום של העסק נגמרה, אפשרי להחליט לחלק בחזרה את כספי ההשקעה באופן שיוויוני לכל המשקיעות/ים.
 +
=צור קשר, הצטרפות לרשימת התפוצה ולפייסבוק=
 +
* מומלץ מאוד להצטרף לרשימת התפוצה שלנו, באמצעות הטופס הבא: [חסר קישור]
 +
 
 +
* אפשר גם לשלוח מייל לכתובת
 +
coop-gilman-subscribe@shakufbaohel.org.il
 +
 
 +
* ליצירת קשר, אפשר לטלפון לברוך אורן 0523563147 או במייל baroch@6tzvaim.com
  
=המכרז וזה=
+
* נוכחותינו בפייסבוק מתחלקת ל-3 מרחבים.
* [https://www.facebook.com/groups/154697831323119/permalink/315971985195702/ הפוסט המקורי]
+
** [https://www.facebook.com/groups/177638122335502 קבוצת העבודה "קואופרטיב מזון בקמפוס"]
* נירה מזכירת הדיקן למדעי הרוח 03-6409455 הפנתה ליורם ארז. טוענת שהמכרז כבר פורסם ונראה בעיתון
+
** [ אירוע "הזדמנות קוסמית" - חסר קישור]
* 03-6407001  יורם ארז מח למכרזים וזה
+
** [ דף אוהדי הקואופ - בהקמה]

גרסה אחרונה מתאריך 14:49, 28 במאי 2013

זהו דף הקשור ליוזמת קואופ קפיטריה בגילמן. דפים נוספים הקשורים ליוזמה ניתן למצא כאן.

תוכן עניינים

המפגש בשני הקרוב

ביום שני הקרוב, 3/6, בשעה 17:00, ניפגש בכיכר אנטין (ליד מסעדת הקינג ג'ורג' בצומת הרחובות אינשטיין ולבון), כדי לספר קצת על היוזמה המהפכנית: קואופ גילמן.

אפשר לאשר השתתפות: באירוע הפייסבוק הזה.

מה זה קואופ קפיטריה בגילמן ב-3 משפטים?

בקמפוס יש המון קפיטריות. הגיע הזמן לעשות מהפיכה: לנתק את אחת הקפיטריות מהאוניברסיטה, ולהעביר אותה לידינו, הסטודנטים. ביחד, 300 סטודנטיות וסטודנטים אוספים את ההון שצריך כדי לגשת למכרז ולהפעיל ביחד קפיטריה שלנו. קפיטריה שתקדם את מה שחשוב לנו.

רוצה לקרא עוד? אפשר להוריד את הפלאייר קובץ:קואופ גילמן פלאייר 5-מטריקס.pdf

אפשרויות למעורבות

שאלות ותשובות נפוצות

למה, מה המטרות וזה

איך נתאגד, תוכנית עסקית, לוח זמנים וזה

לוח זמנים?
  • עד אוגוסט: איסוף 200 חברים, הכנת תוכנית עסקית, הגשת מסמכי המכרז.
  • עד ספטמבר: זכייה במכרז ותחילת שיפוצים והקמות מטבח. הכשרת סגל.
  • עד אוקטובר: התחלת הרצה.
  • עד אמצע אוקטובר: התחלת שירות סטודנטים.
האם יש תוכנית עסקית לקפיטריה?
התוכנית העסקית שקיימת כרגע הינה ראשונית מאוד, ומבוססת בעיקר ראיון עם 2 מסעדנים ועל מסמכי המרכז של הקפיטריה במדעים מדוייקים. המכרז של מדעים מדוייקים כבר איננו בתוקף, אבל מאפשר לנו קנה מידה לדרישות האוניברסיטה. כמובן שבלי לדעת באיזו קפיטריה ומהם תנאי המכרז המדוייקים, קשה להכין תוכנית עסקית מפורטת.
אפשר לשמוע קצת מספרים?
בוודאי:
מה כמה
עלות ארוחה מפוקחת 28 ש"ח
צפי הכנסות חודשי 120-150 אלף ש"ח (אש"ח)
צפי הוצאות חודשי 110 אש"ח
צפי להפרש חודשי בין הכנסות להוצאות (רווח גולמי) 10-40 אש"ח
עלות הקמת מטבח 200 אש"ח
עלות שיפוצים ועיצוב 250 אש"ח
עלות סגל ל-3 חודשים ראשונים 100-200 אש"ח
יתרת מזומנים בבנק מומלצת לפתיחת עסק 600-700 אש"ח

איך נדע שזה יצליח?

מה הניסיון המקצועי של האנשים שיעבדו בקואופ כמנהלים או כטבחים או כמלצרים?
זה תלוי בנו, אנחנו נחליט ביחד את מי למנות כעובדים בקואופ.
האם יש דוגמא לקואופרטיבים אחרים שהצליחו בשנה האחרונה?
כן, למשל קואופרטיב הבר קיימא 
אם יימאס לנו להפעיל את העסק, מה יקרה לכסף שהשקעתי?
אם נחליט ביחד שנמאס לנו או שזכות הקיום של העסק נגמרה, אפשרי להחליט לחלק בחזרה את כספי ההשקעה באופן שיוויוני לכל המשקיעות/ים.

צור קשר, הצטרפות לרשימת התפוצה ולפייסבוק

coop-gilman-subscribe@shakufbaohel.org.il

כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים