שאל את ההומו 3: מה זה פאשיזם הדגלים הכחולים שהשתלט על הפייסבוק? אני רוצה גם!

מתוך שקוף באוהל
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

ראשית אפתח ואספר שאני פחות אוהב קמפיינים של "כולם ישנו את התמונה בפייסבוק". כי אלו קמפיינים מאוד שטחיים ומאוד פאשיסטים. וכי למרות שהם מראים את כוחו של הפרט ביצירת מכלול של שינוי חברתי, הם מדגישים את הזמני ואת הסמלי (תמונה בפייסבוק) במקום להדגיש את שינוי ההתנהגות בפועל (רוצים שיוויון בנישואין? קחו מחוייבות להפסיק להתחתן ברבנות! רוצים ליצור מודעות לאיידס? תדברו על איידס עם החברים שלכם כשאתם יושבים על קפה! וכזה).

אז בשבועות האחרונים יש מעין מרדף של סיעת "אין עתיד עם יאיר לפיד" אחרי הקול הגאה, לפני שזה זולג חזרה לכיוון החד"ש במלוא המר"צ. הם מעלים כל הזמן הצעות חוק ואלו מוטחות לאשפה ע"י ידידם לקואליציה, הלא הוא בנט האח. [ מיקי גיצין], מנכ"ל ישראל חופשית וכיום גם חבר במועצת עיריית תל אביב, סוקר:

מיקי גיצין (2013), "הפאשלה של שקד ובנט". הארץ, 12/12/2013, נדלה בו ביום
"בשבוע האחרון אנו עדים למבול של הצעות חקיקה למען הקהילה הגאה בישראל, שמגיעות בעיקר מ-"יש עתיד" וסיעות האופוזיציה. כך לדוגמה ניתן למצוא את הצעת חוק הנוגדת אפליית להט"בים במקומות ציבוריים, שהעלה בגלגול הזה עופר שלח; את הצעת החוק של דב חנין בדבר שוויון למשכנתאות לבני זוג מאותו המין, ואת ההחלטה של השרה יעל גרמן לאפשר לבני זוג מאותו המין לקיים הליך פונדקאות בישראל. עם זאת, הצעת החוק שגרמה לרעש הציבורי הרב ביותר היתה דווקא זו של ח"כ עדי קול, שעניינה נקודת זיכוי במס לילדי הומואים. ההצעה עברה את ועדת השרים לחקיקה ונבלמה בכוחניות על ידי הבית היהודי דקה לפני שעמדה להצבעה במליאת הכנסת. בסופו של דבר, דווקא הצעת חוק שנוגעת לקהילה הגאה, ולא לבנייה בהתנחלויות או לתוכנית פראוור, היוותה את אחת מנקודות המתח הקשות ביותר בברית "האחים", לפיד-בנט."

בהשראת הדגל של הארגון האמריקאי הקמפיין לזכויות אדם, אשר הדגל שלו הוא הסימן = בצהוב על רקע כחול, הופיעה בפייסבוק מגיפת שינויי תמונות פרופיל גם כן לסימן הזה. של הומואים, לסביות, ביסקסואליםות, טרנסג'נדריםות, קווירים וחברותים. אך אבוי, המצב הוא שגם בקהילה הגאה יש מגוון. אפילו יש ביקורת נוקבת על הקמפיין לזכויות אדם, שמתמקד בזכויות האדם של הדומו (הומו שמנסה להדמות לסטרייטים במטרה להשיג קצת יותר פריוילגיות ביחס למעמדו) לפני זכויותיהם של דרי הרחוב, למשל. אז כדי להיות קצת יותר פלורליסטים, הנה מגוון של דגלים שאפשר לשים בתור תמונת הפרופיל, אם אתם קצת יותר מודעות חברתית-פוליטית:

ועכשיו לחלק הטכני. איך משנים תמונת פרופיל בפייסבוק?

  1. פותחים כתבן או מעבד תמלילים כלשהו וכותבים הסבר מדוע בחרתי בתמונה/דגל שמצא חן בעיניי.
  2. ניגשים לדף התמונה הרצויה, מעתיקים את הקישור אליה (בשורת הכתובת של הדפדפן, איפה שכתוב www וכל זה) ומדביקים בכתבן. המטרה: הקישור ליוצר/ת הדגל המקורי יאפשר לכבד את ההשקעה והזכות המוסרית שלו על היצירה שלו.
  3. בפדפן עצמו, לוחצים על התמונה עם הכפתור הימני של העכבר. צריכה להופיע האופציה "שמור תמונה בשם save image as". אם עדיין מתקשים לראות אופציה כזו, למשל בפייסבוק, אז כדאי להקיש על התמונה בכפתור השמאלי של העכבר, כדי שתיפתח בחלון נוסף, ואז שוב לנסות עם הכפתור הימני.
  4. לשמור את התמונה הרצויה.
  5. להקליק על השם שלי שמופיע בשורה הכחולה העליונה בפייסבוק. יופיע דף הפרופיל שלי.
  6. לעשות הקלקה כפולה על התמונה של הפרופיל שלי, היא תופיע ב"תאטרון theater" כמו שפייסבוק קוראים לשולחן-האור (lightbox) שהם פיתחו.
  7. כעת להשתמש שוב בכפתור הימני של העכבר ולבצע "שמור תמונה בשם save image as" כדי לשמור גיבוי מתמונת הפרופיל המהממת שיש לנו לפני-הפאשיזם.
  8. ללחוץ ESC או להקליק מחוץ לתמונה כדי לחזור לדף הפרופיל.
  9. להקליק פעם אחת על תמונת הפרופיל, פייסבוק ישאל האם אנחנו רוצים להחליף אותה. יש לבחור "להעלות תמונה upload" ואז להעלות את התמונה הפאשיסטית.
  10. יש אפשרות לגזור (לשנות את שולי התמונה) אם רוצים.
  11. בסוף ללחוץ על "שמור save" וכמעט סיימנו.
  12. לעשות שוב הקלקה כפולה על תמונת הפרופיל שלנו, ייפתח שוב התיאטרון (שולחן-האור) של פייסבוק. בצד התמונה, יש לנו אפשרות להוסיף תיאור description לתמונה. יש להקליק שם פעם אחת ולהדפיק את הטקסט שכתבנו בכתבן, כולל הקישור ליוצר התמונה המקורי.
  13. וזה הכל.
כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים