שים - קואופרטיב לשימור מזון בריא
דף זה הוא קריאה לאיסוף רעיונות ושותפותים לקראת הקמת קואופרטיב שלוקח אחריות על אריזת/אריזות מזון בריאות לאדם ולסביבה.
תוכן עניינים |
רקע
רוב הפלסטיק שאנחנו מכניסים הבייתה מגיע דווקא למטבח. המזון שאנחנו רוכשות נוטה להגיע באריזות פלסטיק. כשאנו רוצים לשמר עודפי מזון במקרר, אנו נעזרות באריזות פלסטיק. וכשאנו מזמינים אורחות הבייתה, אנחנו נוטים להציע להן אוכל בכלי הגשה חד-פעמיים מפלסטיק.
חלק מכמויות הפלסטיק הללו מגיע בסופו של דבר למקומות שממש לא תכננו. והוא יוצר שם נזקים שאי אפשר להתעלם מהם. בעקבות הסרטון התיעודי הקצרצר הזה, המציג כמויות פלסטיק נוראיות בגופותיהם של עופות באי נידח ואת הסבל שגורם הפלסטיק לאותם עופות, התעוררנו, ואנחנו רוצות ורוצים לקחת אחריות ולצמצם עוד יותר את כמויות הפלסטיק החדש שנוצר בעולם.
מטרה
צמצום ייצור כלי מזון מחומרים רעילים לאדם או לסביבה, באמצעות הרחבת שימושחוזר ו/או צמצום הביקוש לכלי מזון חדשים.
שיטה
- גיבוש קהילה שמוכנה לקחת אחריות על הנושא.
- מחקר על מאמצים דומים בעולם.
- חינוך והפצת ידע בנושא
- מחקר על המגבלות החוקיות בנושא שימושחוזר בכלי מזון.
- פלסטיקטיביזם - תוכנית עבודה לצמצום צריכת כלי מזון מפלסטיק:
- שירות בנק כלי מזון בריאים לניתוב בין עודפי כלי מזון למקומות של חסר.
- שירות מעגל סגור (סירקולציה) למשלוחי מזון מסחריים. ראי גם "קואופ-סירקולציה" בדיון על צד-לקוח של כלי מזון למשלוחים במסעדת הבר קיימא.
גבולות
- המאמץ חייב להיות בר-קיימא כלומר, כזה שמתגמל את הפעילותים בו.
- המאמץ הזה עוסק בכלי מזון מפלסטיק. פלסטיק מופיע גם במוצרי צריכה אחרים כגון: מוצרי מיחשוב וטכנולוגיה, צעצועים לילדים.
- המאמץ הזה מתחיל לוקאלית וייתכן שימצא תמיכה גלובלית. כיוון שמתחיל לוקאלית, זהו מאמץ דובר עברית. בשאיפה להגיע למאמץ דובר עברית/ערבית/אנגלית בשלב זריז ככל הניתן.