הפקת אירועי מחאה

מתוך שקוף באוהל
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

זהו דף הקשור ליוזמת דמוקרטיה אקטיביסטית. דפים נוספים הקשורים ליוזמה ניתן למצא כאן.
זהו דף הקשור ליוזמת קואופרטיב טפסים - רשת הגנה מהבירוקרטיה. דפים נוספים הקשורים ליוזמה ניתן למצוא כאן. מומלץ לבדוק גם את קואופרטיב הפקות

איך משיגים אומנים?

תשובה: אפשר לדבר עם איה לגבי צדק תרבותי, ועם שיר נוסצקי גם כן ויש גם מפיקה נוספת ששכחתי את שמה שרוצה לעזור באומנים.

פרטי הקשר נמצאים בדף קשר פומבי.

תוכן עניינים

מערכת היחסים עם המדינה

אישור משטרתי?

תשובה: כיוון שישראל שואפת להיות מדינת חוק, כל מה שצריך כדי לארגן הפגנה או עצרת הוא בסך הכל לעדכן את משטרת ישראל. בד"כ המשטרה תשאל כל מיני שאלות לגבי כמות הקהל, מעל 50 איש המשטרה מתחילה להילחץ ומעל 1000 איש המשטרה ממש בלחץ. הסיבה שהמשטרה בלחץ היא שהיא רוצה לשלם משכורות לעובדים שלה, כי בסך הכל גם היא רוצה צדק חברתי. אבל השאלה היא מי יממן את הצדק הזה. אנחנו תמיד צריכים להזכיר למשטרה שהרשות המקומית מחוייבת ע"פ בג"ץ 2557/05 מטה הרוב נ' משטרת ישראל, עיריית תל אביב, מד"א ואחרים (נבו, 12.12.06) שפסק הדין בו ניתן בסוף 2006 - לשלם את כל ההוצאות של אירועים המוגדרים "מחאה ציבורית".
מצד שני, העירייה דווקא הייתה שמחה לגבות מאיתנו תשלום עבור כל החגיגה הזו. לכן תמיד ראש העיר תעדיף שנעשה מה שנקרא "טופס 4" או בלשון הפקידים "רישוי עסקים". מה לעששהפגנה זה לא עסק, לפחות לפי 5 תבחינים שקבע בג"צ "פרשת מולטימדיה" משנת 1997 (בג"צ 5009/1997).

התבחינים להבדלה בין אירוע עסקי לאירוע מחאה:

  1. האם האירוע מתקיים במקום בעל אופי ציבורי (כיכר העיר) או במקום בעל אופי פרטי (גן אירועים לחתונות)
  2. האם נגבה כסף בכניסה?
  3. האם האירוע מתקיים באופן קבוע כל X זמן למשל פסטיבל הג'אז באילת?
  4. האם תוכנית האירוע כוללת נאומי מחאה?
  5. האם זה פסטיבל כמו למשל משחק כדורגל או בעל תוכן הפגנתי?

לכן במידה והאירוע נחשב לאירוע מחאה, אנחנו לא צריכים לשלם על אמבולנס, לא צריכים לשלם על אבטחה, לא צריכים אישור ממד"א או ממכבי אש או מהעיירייה ולא מאף אחד. הדבר היחידי שנדרש הוא שהמשטרה תאשר שאין איומים ביטחוניים לשלום המפגינים.

המשטרה יכולה לבקש שנעדכן את העירייה או מד"א או את כיבוי אש, ע"י שליחת פקס או משהו כזה. אבל אין בסמכות המשטרה לבקש שקבל אישור מאף אחד מהגורמים הללו.

מצד שני, מתחייבים מארגונת האירוע שהן מודעות לצפי הקהל, ושהן מודעות לכך שבמידה והמשטרה תטען שלא ניתן לשמור על הסדר הציבורי באירוע או שישנה סכנת חיים לחלק ממשתתפי או כל משתתפי האירוע - יעשו מארגנות האירוע כמיטב יכולתן כדי לפזר את ההתקהלות.

אם יש צורך בסיוע של עו"ד אפשר לדבר עם הצוות המשפטי - ברק ואדם - ראו דף קשר פומבי.

מהי הפגנה, תהלוכה, משמרת מחאה ועל מה צריך להגיש בקשת רישוי מהמשטרה?

תשובה: ראי באתר המשטרה: http://www.police.gov.il/meida_laezrach/Pages/rishayun_lasefa.aspx

קישור ישיר לטופס רישיון לתהלוכה

קישור יותר ישיר לטופס הזה (יולי 2013)

עוד פרטים על נושא זה כדאי ללמוד אצל האגודה לזכויות האזרח, וגם אצל פורטל זכויות האדם - זכות המחאה באתר המרכז האקדמי למשפט ועסקים.

המהפיכה ברישוי אירועי מחאה

מהפיכה ברישוי הפגנות - הטופס האזרחי לרישוי אסיפות ותהלוכות

אישור מגן דוד אדום (מד"א), כיבוי אש (כב"א) ושאר סמכויות

מד"א

יש להכין מסמך בניסוח הבא: "בתאריך כך וכך בשעה כך וכך נצא לתהלוכה/הפגנה/יום ספורט/גילוח בתי שחי המוני בכיכר כזו וכזו. אנחנו צופות/ים כך וכך משתתפות/ים. אין/יש לנו ידע ספציפי על איומים באלימות או קהלים שמתנגדים לקיום האירוע. איש קשר בשטח: חיים זוכמיץ 0503-444444" ולשלוח למד"א בפקס. איך יודעים מה הפקס של מד"א? מתקשרים 102 למוקד המבצעים שלהם ומבקשים לדבר עם מי שאחראי על אישור הפגנות פוליטיות ואירועים. חשוב מאוד לחזור 20 פעמים במהלך השיחה על הביטוי "הפגנה פוליטית" כדי שיבינו שמי שמשלם על האמבולנס זה העירייה ולא המפגינות/ים. בסופו של דבר יתנו לכם מספר פקס ובקשו גם טלפון של מי שיוכל לאשר קבלה של הפקס. רשמו על פתק קטן "דיברתי עם XYZW והיא/הוא אישרו קבלת הפקס בשעה כזו ביום כזה". הצפינו את הפתק בכיס החולצה והגיעו עימו להפגנה.

אם אין לכם פקס - תוכלו להעזר בשירות החינמי הזה: http://www.freefax.co.il

03-5460111 מרחב דן - משרדי הנהלת המרחב פקס 03-5468486

מהנדס בטיחות, מהנדסת חשמל וקונסטרוקטור:

במידה ומשתמשים בחשמל, צריך להבטיח למשטרה שהחשמל לא יוצר סכנה לציבור. אם בונים במה, צריך להביא מהדנס קונסטרוקציה וכו'. התשלום הוא על מארגני האירוע אלא אם כן הצלחנו להשיג מהנדס כזה בהתנדבות. במודיעין היה מתנדב שהוא מהנדס בטיחות.

כספים

סיוע כספי

בקופה הציבורית של המהלך הארצי יש כמה עשרות אלפי שקלים שמשוריינים לטובת סיוע לעצרות. השימוש בכספים האלו הוא בשיטה הבאה:
א. לפי נהלי גזברות וכספים
ב. מוציאים צ'ק לספקים לפי גובה אשראי שמסוכם בכתב או באמצעות 2 מורשות חתימה
ג. במהלך העצרת יש להקים צוות איסוף כספים, ומתוך הכספים שייאספו מהקהל, יש להחזיר את ההלוואה לקופה הציבורית. אם לא הצלחנו לאסוף את הכסף מהקהל, ההלוואה הופכת למענק.

פרסום

פרסום

דוברות - רועי נוימן, אינטרנט - אמנון דפני. ראי דף קשר פומבי. רצוי לפנות דרך הנציגות המחוזיות.

קישורים נוספים

עוד מידע באתר "אקטיביזם"

כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים