מניפסט המחאה הבינלאומי

מתוך שקוף באוהל
גרסה מתאריך 23:29, 29 ביולי 2014 מאת Gerard (שיחה | תרומות)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

נכתב ע"י תנועת המחאה העולמית לקראת ה-12 למאי 2012.

מסמך זה מציג את עקרונות היסוד של סך תנועת המחאה העולמית.

תוכן עניינים

פתיח

אנו מוצאים עצמנו בעולם שבו הצלחה עומדת בסתירה לערכים אנושיים מהותיים, כגון סולידריות ותמיכה הדדית.
כל מה שאינו מקדם תחרותיות, אנוכיות ותאוות בצע נתפס כמקולקל ונגד השווקים, ואידיאולוגיה בלתי-מוסרית זו מחוזקת על ידי המונופול של אמצעי התקשורת הגדולים.
זו הסיבה שאנחנו - נשים וגברים חופשיים ומאוחדים, תושבי העולם - החלטנו להשמיע את קולנו. אנו מגנים את המצב השורר בכוכב הלכת שלנו, ותובעים יישום של מדיניות אחרת, לקידום רווחת הכלל

לרתום את הכלכלה לרווחת בני אדם ולשירות הסביבה

הסעיף הראשון של המניפסט קובע ש"יש לרתום את הכלכלה לרווחת בני אדם ולשירות הסביבה, לא לרווח פרטי". מחבריו קוראים להעניק גישה חופשית ואוניברסלית לבריאות, חינוך מבית הספר היסודי ועד להשכלה גבוהה, ודיור לכולם, ומתנגדים להפרטה של השירותים הציבוריים. הם קוראים לביסוס פנסיה שתאפשר לאנשים לחיות בכבוד בכל הגילים, ולהעניק "הכנסה הולמת" שתובטח על ידי עבודה או לחילופין הבטחת-הכנסה אוניברסלית, והפחתת מספר שעות העבודה.

ביטול ההקלות לתאגידים

כן קורא המניפסט לביטול הטבות מס לתאגידים שמבצעים מיקור חוץ על מנת להוזיל את שכר העובדים וחברות שפוגעות בזכויות העובדים או בסביבה. המניפסט גם קורא ליצור תקנים בינלאומיים להגנה על הסביבה, ולהשעות את הייצור וההפצה של מוצרי חקלאות מהונדסים גנטית.

כלכלה דמוקרטית

הסעיף השני קורא להנהיג את הכלכלה באופן דמוקרטי, "מהמקומי לעולמי. על אנשים לשלוט באופן דמוקרטי במוסדות פיננסיים, תאגידים בינלאומיים והשדולות שלהם". בין היתר קוראים מחברי המניפסט לדמוקרטיזציה של הבנק העולמי, ארגון הסחר העולמי, קרן המטבע הבינלאומית וועדת באזל לפיקוח על הבנקים, על בסיס שוויון בין כל אזרחי העולם, כך שלמדינות עשירות לא תהיה שליטה נרחבת יותר על מוסדות אלה ממדינות אחרות.

שליטה ציבורית על המשאבים

מחברי המניפסט גם קוראים לבסס שליטה ציבורית על משאבי מים, אנרגיה, אוויר, וטלקומוניקציה, ודורשים לקבוע תקרת שכר כמו גם שכר מינימום ושיטת מיסוי שיבססו רווחה כלכלית שוויונית.

לא למימון הצלת הבנקים

כמו כן, המניפסט מתנגד למימון הצלת הבנקים, קורא שלא לכבד "חובות לא-לגיטמיים" ודורש לבטל את מעמדם המשפטי המיוחד של תאגידים. מחברי המניפסט גם מתנגדים למדיניות הצנע, "שמשרתת רק מיעוט וגורמת לסבל רב בקרב מרבית האוכלוסייה".

דמוקרטיזציה של המוסדות הפוליטיים הבינלאומיים

הסעיף השלישי והאחרון של המניפסט קורא לדמוקרטיזציה של המוסדות הפוליטיים הבינלאומיים. בין היתר קוראים מחברי המניפסט לדמוקרטיזציה של "המועדונים העשירים" כמו G8 ו-G20 לטובת פורומים דמוקרטיים כמו אסיפה פרלמנטרית של האו"ם, ודורשים לבסס דמוקרטיה שיתופית ככל שניתן.

דמוקרטיזציה של אמצעי התקשורת

גם אמצעי התקשורת והתאגידים נדרשים לדמוקרטיזציה: "על העובדים לזכות ביכולת אמיתית לקבל החלטות בחברות ובתאגידים שבהם הם עובדים. אנו רוצים לקדם חברות ותאגידים שיתופיים".

כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים