הבר קיימא

מתוך שקוף באוהל
(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
(חזון ומטרות הברקיימא)
 
(15 גרסאות ביניים של 3 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
 +
{{הבר קיימא}}
 +
 
הבר קיימא הוא....
 
הבר קיימא הוא....
  
שורה 9: שורה 11:
 
[http://www.facebook.com/groups/154697831323119/287818281344406 וסתם פוסט מלהיב בנושא של אופיראביגד + הוראות לפתיחת ברקיימא חדש]
 
[http://www.facebook.com/groups/154697831323119/287818281344406 וסתם פוסט מלהיב בנושא של אופיראביגד + הוראות לפתיחת ברקיימא חדש]
  
 +
[https://docs.google.com/presentation/d/1ZSofUfgZ7E1_G1GRwWck162uXgC6LbGTprHAs4ySJbI/edit?pli=1#slide=id.p מצגת סיכום שנת 2012 וכיוונים ל-2013] שהוצגה לפני הבחירות למזכירות, 19/2/2013.
 +
 +
 +
וקצת מתוך פאב קואופרטיבי אנגלי - https://www.facebook.com/groups/154697831323119/permalink/519380518188180/
  
 
=מבנה הקואופ ומנגנון קבלת החלטות=
 
=מבנה הקואופ ומנגנון קבלת החלטות=
שורה 42: שורה 48:
  
 
[http://www.facebook.com/groups/154697831323119/277705475689020 בחירות למזכירות תחילת 2013]
 
[http://www.facebook.com/groups/154697831323119/277705475689020 בחירות למזכירות תחילת 2013]
 +
 +
[https://www.facebook.com/events/518494421524431/ אהרןפורת מזמין לשיחה על פוליטיקה אורגאנית]
  
 
[http://www.facebook.com/groups/154697831323119/276178089175092 האם ישיבות החברימות יכולות להקרא סגורות או סודיות? לא!]
 
[http://www.facebook.com/groups/154697831323119/276178089175092 האם ישיבות החברימות יכולות להקרא סגורות או סודיות? לא!]
 +
==מאגר תקנוני-מזכירות==
 +
המזכירות דנה בנושאים שעל סדר היום ובסמכותה לקבל החלטות. אם התקנון של האגודה השיתופית ברקיימא בע"מ הוא מעין "ספר החוקים" שלנו, הרי שהחלטות המזכירות הן מעין "מאגר תקנות ממשלתי". בדף [[תקנות הבר קיימא]] יש ניסיון לאסוף את התקנות הללו לגוף ידע סדור.
 +
==מאגר תקנוני-פחב"ק==
 +
פורום חברי הבר-קיימא הינו אוסף חברי הבר קיימא המשוטטים בפייסבוק. קבוצה זו דנה ומנסחת לעצמה חוקי התנהלות. בדף [[הבר קיימא: תקנון הפחב"ק]] ניתן לצפות בתקנון הקבוצה.
 +
 +
==צוותי עבודה מתנדבים==
 +
* צוות קישוט
 +
* [https://www.facebook.com/groups/561271973893136/ צוות שיווק בפייסבוק בראשות אופיראביגד]
 +
* [http://www.facebook.com/groups/604446849566925/ צוות שיווק מחוצלפייסבוק בראשות עודד רוזן]
 +
* צוות קהילה / ניוזלטר
 +
* צוות אתר האינטרנט (זה בעצם יובל כץ)
 +
* [https://www.facebook.com/groups/456435791086563 צוות קהילת O-share בראשות ניצן]
 +
 +
=תוכנית עסקית לענפי האגודה=
 +
מקור: [https://www.facebook.com/groups/154697831323119/permalink/316203428505891/ אהרן פורת (2013)]
 +
 +
בשעה טובה, השלמנו את העבודה על מסמכי התוכניות העסקיות של כל עסקי הבר קיימא. התמונה לקיץ הקרוב אופטימית מאוד: כבר במהלך מרץ הצלחנו להפחית את עלות השכר ולהגדיל משמעותית את פדיון הקופות, ובמקביל המגעים עם IVN מתקדמים יפה מאוד. גם במישור של הגג יש התקדמות יפה - המהנדס כבר עובד על תוכנית לחיזוק המדרגות, ואנחנו מצפים לקבל אותה בתוך כמה ימים.
 +
 +
אבל נכון לעכשיו, ולשבועות הקרובים, אנחנו עדיין זקוקים להלוואות מיידיות כדי שנוכל לעמוד בתשלומים לספקים והרבה יותר חשוב - לשלם משכורות. אז אני חוזר ומבקש ממי שיש לו כמה אלפי שקלים פנויים - במקום לשים אותם בפק"מ בבנק, נשמח מאוד אם תשקיעו אותם ביוזמה החברתית, הקהילתית, העסקית והסביבתית הכי מגניבה בעיר.
 +
 +
לידיעתכם, במקביל פנינו גם לארגון "כוח לעובדים" בבקשה להלוואה חברתית, ואנחנו בודקים גם כמה כיוונים אחרים. לא ברור כרגע מה הסיכויים שגופים אלה יחליטו באמת לסייע. בכל מקרה, היינו מעדיפים שאת הכסף הזה נקבל מהחברים כהלוואות בעלים, ולא משום גורם חיצוני.
 +
 +
תקציר תוכנית עסקית כללית של האגודה:
 +
https://docs.google.com/document/d/1eEd16b3UyhkkGVdvVMi3tm1bjw1ypCt2FGwchqPOKRw/edit
 +
 +
תקציר תוכנית עסקית של המסעדה:
 +
https://docs.google.com/document/d/1fDW_s39KODGNIlHJ5gxSDJ7Tqi8v9oeXaGEFyMqQKMw/edit
 +
 +
תוכנית כספים כללית:
 +
https://docs.google.com/document/d/1fDW_s39KODGNIlHJ5gxSDJ7Tqi8v9oeXaGEFyMqQKMw/edit
 +
 +
תקציר התוכנית העסקית של הקייטרינג:
 +
https://docs.google.com/document/d/1gDOC3fiWk1htdINcAX5p8R0B0T6RfLVjmE5XW9-muZ8/edit
 +
 +
תקציר תוכנית עסקית של מקום לשבט:
 +
https://docs.google.com/document/d/1qOcl1UofMWfSXEOE38p_lZen8cmNNG-gIg6cv4Ask14/edit
 +
 +
תקציר תוכנית עסקית של הגג:
 +
https://docs.google.com/document/d/1NfysI5U051NNBrxULMyLkx_69PcbWs1eB9VcC0JGQb8/edit
 +
 +
=תוכנית הצלה לפי פומיקי, מאי 2014=
 +
[https://www.facebook.com/groups/154697831323119/permalink/492438700882362/?stream_ref=2 כאן]
 +
 
=על סדר היום - יוזמות ושיחות=
 
=על סדר היום - יוזמות ושיחות=
  
שורה 49: שורה 100:
  
 
[http://www.facebook.com/groups/154697831323119/273085909484310 והפעם באדיבות גלקציר ויובלכץ]
 
[http://www.facebook.com/groups/154697831323119/273085909484310 והפעם באדיבות גלקציר ויובלכץ]
 +
==משלוחים===
 +
היה עוד דיון אבל הנה רעיון:
 +
 +
https://www.facebook.com/groups/154697831323119/permalink/342227975903436/
 +
==האם לקחת 200 אש"ח מקרן IVN?==
 +
[https://www.facebook.com/groups/154697831323119/permalink/323318647794369/ שירשור בנושא]
 +
 +
* [https://docs.google.com/file/d/17Wac-RSRy0nQwmVqml-xDa-dtAlSMWEwK8XO0Ty9QeOb-xMFQV7x9pIdEW95/edit?pli=1 הסכם ההלוואה] בניכוי סעיף א' שהוא התוכנית העסקית בפועל
 +
 +
==צמצום/הרחבת שעות הפעילות==
 +
כדי לעשות קצת סדר העברתי לדף נפרד: [[הברקיימא: לפתוח ב-17:00 במקום ב-12:00]]
 +
 
==תפריטחדש==
 
==תפריטחדש==
 
[http://www.facebook.com/groups/154697831323119/272855539507347 אופיר מציג גרסה ראשונית להערות] [https://docs.google.com/document/d/1zf7SLz77HF_WUArXrz4V0l1Xnqf7Akmd3_7qrlSko_g/edit קישורישיר לגוגלדוק]
 
[http://www.facebook.com/groups/154697831323119/272855539507347 אופיר מציג גרסה ראשונית להערות] [https://docs.google.com/document/d/1zf7SLz77HF_WUArXrz4V0l1Xnqf7Akmd3_7qrlSko_g/edit קישורישיר לגוגלדוק]
  
 
[http://www.facebook.com/groups/154697831323119/287823354677232 והנה גרסה כמעטסופית לגרפיקה ודףאחורי, עדיין בלי המנותהחדשותל2013] [http://www.facebook.com/download/370762759688966/menu.pdf קישורישיר]
 
[http://www.facebook.com/groups/154697831323119/287823354677232 והנה גרסה כמעטסופית לגרפיקה ודףאחורי, עדיין בלי המנותהחדשותל2013] [http://www.facebook.com/download/370762759688966/menu.pdf קישורישיר]
 +
 
==רישויעסקים והיתרלילה==
 
==רישויעסקים והיתרלילה==
 
[http://www.facebook.com/groups/525650917469485/538979266136650 עדיפלד מעדכנת]
 
[http://www.facebook.com/groups/525650917469485/538979266136650 עדיפלד מעדכנת]
שורה 66: שורה 130:
 
[http://www.facebook.com/groups/154697831323119/287805381345696 וכך זה הופק]
 
[http://www.facebook.com/groups/154697831323119/287805381345696 וכך זה הופק]
 
==כלי מזון למשלוחים==
 
==כלי מזון למשלוחים==
בעקבות [http://www.facebook.com/groups/154697831323119/279562562169978 שירשורפלצת בקבוצת הפייסבוק "חברי הבר קיימא"]
+
כרגע הוחלט לסגור את הצהריים אז כנראה סוגיית המשלוחים נדחית למתישהו בעתיד. בכל אופן את הדיון המקיף והממצה בנושא העברתי לדף [[הבר קיימא: כלי מזון למשלוחים]].
;תיאור הבעיה
+
:לגבי כלים רב פעמיים יש כמה בעיות
+
:# כל מי שרוצה לקנות מאיתנו מחוייב באקסטרא רציני כיוון והוא צריך לקנות שני כלים רב פעמיים יחסית יקרים מה שימנע מהרבה אנשים להזמין
+
:# יש בעיה רצינית להחזיר את הכלי למטבח, לשטוף ואז להוציא אותו ללקוח
+
:# זה לא נותן פיתרון למישהו שאוכל במסעדה ולא סיים את המנה כיוון והוא לא רוצה בהכרח לשלם אקסטרא על כלי
+
:# רוב המנות שלנו דורשות כמה כלים (תבשילים, סלט ורטבים)
+
 
+
===הגדרות===
+
====חדפעמי====
+
;חדפעמיים
+
:כלים במשקל קל אשר קשים לשטיפה, אחסנה ושימושחוזר
+
;חדפעמי פלסטיק
+
:כלי חד פעמי מפלסטיק. [פועה] כשהיא מקבלת את האוכל בכלי קרטון או בפלסטיק לא איכותי, היא זורקת אותו מיד בגמר השימוש, אבל אם היא מקבלת את האוכל בכלי פלסטיק עבה ואיכותי היא תשמור את הכלי לשימוש חוזר בבית. ככל שאני חושבת על זה, רוב האנשים שאני מכירה נוהגים כך (לאו דווקא מטעמים אידיאולוגיים, סתם כי הם קיבלו קופסה איכותית שאפשר להשתמש בה שוב, אז למה לזרוק)
+
;כלי חד פעמי מתקמפסט
+
:זהו כלי מחומר אורגאני אשר מתפרק בערימת קומפוסט תוך פחות מחצי שנה. [פועה] כלים חד פעמיים אקולוגיים (מתכלים בקומפוסט) זה אחד הדברים הכי מיותרים בעיניי. כמעט כולם זורקים אותם לפח, זה סתם בזבוז כסף, ואפילו סוג של הטעיית הציבור (שבטוח שאם הוא הזמין בכלים "אקולוגיים" אז הכל סבבה). אמרו פה שכלי הקרטון הרגילים (והזולים) מתפרקים ב-98%, זה נשמע לי פתרון בהחלט מספק אם רוצים ללכת על האופציה של חד פעמי שיזהם כמה שפחות.
+
;חדפעמי סיני
+
:[יובל.כ]כלים בסגנון הסיני מנייר קרטון כזה שהם הדבר הכי פחות מזהם בעולם הזה של החד פעמי [אורי.א]
+
הוא מתכלה ב98% (ההדפס והציפוי פלסטיק לא מתכלים אבל הכמויות ממש זניחות), זול ופשוט. יש רק בעיה שאוכל חם עלול לגרום לפליטת מזהמים מהציפוי הפנימי, אז רק להגיד ללקוחות שעדיף לחמם את האוכל חזרה בצלחת רגילה.
+
;חדפעמי קנה סוכר
+
:[אורי.א] אני מכיר גם ספק כלים מתכלים עשויים קני סוכר. הכלים מרובעים, חומים וחמודים. המכסה לא משהו. מתלכלכים בקלות רבה מאד, למרות שאפשר בתאוריה לשטוף אותם בפועל אחרי כל שימוש הם מתלכלכים ומסעדה לא תוכל להשתמש בהם שוב. הם מתכלים אך ורק בקומפוסט (כמו כל דבר). לזרוק אותם לפח רגיל אחרי שימוש חד-פעמי יהיה גרוע מבחינה אקולוגית כמעט כמו להשתמש בכלי פלסטיק חד-פעמיים.
+
 
+
 
+
====רבפעמיים=אמיתיים====
+
;כלים אמיתיים = רבפעמיים
+
:כלים במשקל סביר, קלים לשטיפה, אחסנה ושימושחוזר
+
;אמיתיים מזכוכית
+
:כלי מזון רבפעמיים מזכוכית עם מכסה מפלסטיק בשילוב סיליקון. נסגרים בפטנט כך שניתן לשאת בהם בביטחון נוזלים, מרקים וגם אפשר להכניס לתנור ראו כאן: [http://www.youtube.com/watch?v=XtCD2jvTQWk סרטון וידאו] [http://www.agian.co.il/item/%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%A1%D7%90-%D7%9E%D7%96%D7%9B%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%AA-%D7%9C%D7%95%D7%A7-%D7%9C%D7%95%D7%A7-LLG226 פירוט באתר של סוחר] [http://www.agian.co.il/category/LOCK-LOCK מחירים אפשר לבדוק כאן] - 300מל=23שח, 500מל=32שח, 1000מל=41שח
+
;אמיתיים מנירוסטה
+
:כלים רבפעמיים מנירוסטה [http://www.asyah.co.il/new_site/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=83&category_id=14&option=com_virtuemart&Itemid=57 תמונה מאתר של ייצרן]
+
;רבפעמי פלסטיק
+
:[אורי.א] אני מכיר ספק קערות טייק-אוואי מצוינים, פלסטיק באיכות מעולה מתאים למיקרו, להקפאה, סגירה טובה לא נשפך, לטענתם מדובר בפלסטיק שלא משחרר רעלים בחימום. עם זאת הקערה לא מתאימה למרק רותח. ניתן לשטוף ולהשתמש שוב 20-30 פעמים, אם זה אוכל לא שומני אז הרבה יותר. לשטוף במדיח. לשטוף ביד זה יהיה סיוט ולא מספיק נקי לאורך זמן. בסוף ימיה של הקערה הפלסטיק ניתן למיחזור, אבל צריך לברר איפה. בטלפון אמרו שהם לא אוספים את הקערות הישנות לצורך מיחזור.
+
;אחלה-שימושחוזר
+
:[ברוך]להחליט על סוג מסויים של קופסאות ממוצר ספציפי שכל הזמן רוכשים - למשל - קופסאות של חומוס תעשייתי. את הקופסאות מהסוג הסצפציפי הזה אפשרי לבקש מחברי הקואופ להביא מהבית אחרי השימוש כשהן שטופות. עכשיו זה גם חד פעמי אבל גם שימושחוזר. וזה לא עולה לברקיימא שקל.
+
 
+
====צד לקוח====
+
;תקנות משרד הבריאות
+
:[דנסי] לפי תקנות משרד הבריאות אסור להשתמש בפלסטיק שימוש חוזר, כי הוא מקבל שריטות שאוגרות בקטריות. זה נכון גם לגבי פלסטיק רב פעמי - בבית שלכם זה אחלה, אבל למסעדות אסור לעשות את זה. יחד עם זאת, בנאדם שמביא כלי פלסטיק מהבית שלו (וזה יכול להיות כלי שמכרנו לו) - אין בעיה שנשים לו את האוכל בכלי. [ברוך] גם כלי זכוכית מכילים מכסה פלסטיק או סיליקון. אני מסיק שלעמוד בדרישות משרד הבריאות במקרה הזה *דורשות אי-ציות-אזרחי*.
+
;להביא כלי מהבית
+
:[יובל.כ] כיום מפורסם באתר וידוע שניתן להגיע אלינו עם כלים מהבית ולקחת טייק אוואי (מה שלא פותר בכלל את בעיית המשלוחים ובעיית הלקוחות שרוצים לארוז מנה שהם לא סיימו)
+
;מאגר רבפעמיים-להעביר-אצל-הלקוח
+
:[פועה](הכל בהנחה שרוב המזמינים בטייק אווי הם לקוחות קבועים, מה שנשמע לי סביר כשמדובר במסעדה טבעונית אחת מיני מעטות)
+
:פעם ראשונה נותנים כלים מתנה (כשנהיה עשירים נוכל לעשות כלים מגניבים עם הלוגו שלנו, בינתיים זה יהיה סתם כלים). צריך :לעשות מאגר ממוחשב של לקוחות, כי אחרת כולם יגידו שהם פעם ראשונה ויגמרו לנו את כל הכלים! (או לחייב בתשלום על הכלים, כמו שגליה הציעה)
+
:מהפעם השנייה אנחנו מביאים את האוכל בכלים שלנו ומעבירים אותו לכלי/צלחת של המזמין. הפרוצדורה הזו חייבת להיות ברורה ללקוח בעת ההזמנה, שלא נגיע ולא יהיו כלים מוכנים לקבלת האוכל.
+
;מאגר רבפעמיים-להחליף-עם-הלקוח
+
:כמו הקודם רק שהלקוח מחליף כלי נקי שהוא שטף לפני שהגיע המשלוחן בכלי שהמשלוחן הביא ויש בו מזון, מייד עם בוא המשלוחן.
+
;קואופ-סירקולציה
+
:[פועה] הגעתי למסקנה שצריך סירקולציה של כלים. נראה לי שאנשים יתרגלו בקלות יחסית לשטיפת הכלים אחרי האוכל, אבל יהיה קשה לשבור את ההרגל של אוכל שמגיע בכלים מוכנים לאכילה. ובכן! - האוכל יגיע בכלים רב פעמיים מוכנים לשימוש (כלי קיבול + סכו"ם), שניקח עליו סכום כסף מסוים. בפעמים הבאות - מי שיחזיר לנו את הכלים מהפעם שעברה (שטופים ובמצב טוב!) לא יצטרך לשלם על הכלים החדשים. כדי להפוך את הרעיון הזה לעוד יותר טוב - אפשר לעשות שיתוף פעולה עם כל המסעדות הטבעוניות בעיר ואז אולי כן להשקיע בכלים עם לוגו, רק שזה לא יהיה לוגו של הבר קיימא אלא מיתוג חדש של הכלים הרב פעמיים. ככל שיהיו יותר מסעדות שישתמשו בזה זה ייראה לאנשים יותר נורמאלי ומגניב. כל המסעדות השותפות לפרויקט יוכלו להעביר כלים מאחת לשנייה בהתאם לצורך. הכלים יהיו שייכים לכל המסעדות - זה יהיה קואופרטיב כלים!
+
:[אורי.א] הפיקוח העירוני לא מאשר למסעדה להשתמש בכלים שאנשים אחרים שטפו, מבחינה תברואתית... אבל אולי קואופרטיב שנועד ספציפית בשביל זה כן יעבוד, בתנאי שהוא יעביר את הכלים סניטציה לפני כל שימוש, ושאלה יהיו כלים רב-פעמיים.
+
;שיטת בקבוקי הבירה להחזרה
+
:[אהרון.פ+ברוך]אם חייבים כבר לרכוש כלים אמיתיים חדשים (במתכונת של א.פורת ופועה), אני הייתי בודק אפשרות להשיג לברקיימא כמות של כ-40 יח' מזכוכית או נירוסטה - כאלו שהם עמידים. יתרון לזכוכית כי זו טובה גם למיקרוגל. המשלוח האקולוגי יהיה יקר יותר, כי הלקוח משלם גם פיקדון(=מחיר מלא ש) כלי רבפעמי. אבל יש לו גם יתרונות ללקוח:
+
#הוא קונה למעשה כלים שיוכלו לשמש אותו בהמשך.
+
#אם הוא לא מעוניין בכלי הוא יוכל להחזיר אותם במשלוח הבא/בביקור בברקיימא (וככה אנחנו גם יוצרים נאמנות מסוימת אצל הלקוח) ולקבל החזר. כלומר - התשלום על הכלים הוא בעצם פיקדון.
+
;הארון בחדר המדרגות
+
:[ברוך] לשלב את פתרון ה'''אחלה-שימושחוזר''' עם פתרון חוקי בדמות "ארון עם חד פעמי בחדר המדרגות" בו יאוכסנו אולי 10 יחידות קופסה '''אחלה-שימושחוזר''' נקיות כל תחילת משמרת. המלצר/ית ינחה את הלקוח שאם הוא רוצה יש קופסאות כאלו לשימושו בחדר המדרגות, ושאם הלקוח יביא בעצמו, זה יהיה גם חוקי (כי הלקוח '''הביא מהבית''') וגם אקולוגי.
+
 
+
===חלופות להחלטה===
+
====אהרון.פ: חדפעמי סיני ובקבוקי בירה====
+
אני בעד הרעיון לתת שתי אפשרויות ללקוחות:
+
# '''חדפעמי סיני''' - משלוח רגיל בכלי קרטון
+
# משלוח אקולוגי '''בשיטת בקבוקי הבירה להחזרה'''.
+
 
+
ככה אנחנו נותנים מענה גם ללקוחות חדשים שלא מוכנים לרעיון המהפכני של לא לזרוק כלים לזבל אחרי שימוש אחד, וגם מתאימים את עצמנו ללקוחות מודעים יותר, שאחרת לא יזמינו בכלל אוכל מבחוץ.
+
 
+
והכי חשוב - אנחנו קובעים סטנדרט חדש של קיימות בתחום משלוחי האוכל. אם זה יעבוד, עוד מסעדות יוכלו לאמץ את הקונספט ולמתג את עצמן כ"ירוקות".
+
====דנסי: חדפעמי פלסטיק ומתקמפסט====
+
כל הכלים במסעדה צריכים להיות רק חד-פעמיים. אפשרי גם '''חדפעמי פלסטיק''' וגם '''חדפעמי מתקמפסט'''. כשלקוח מבקש/מזמין טייק אווי - אפשר לתת לו את האפשרות לבחור:
+
# '''חדפעמי פלסטיק''' בחינם
+
# '''חדפעמי מתקמפסט''' בתוספת של 3-5 שקלים (זו התוספת שחישבנו בעבר כשבדקנו מחירים של כלים אקולוגיים)
+
# '''להביא כלי מהבית'''
+
 
+
====ברוך: חדפעמי סיני, בקבוקי בירה או חדר המדרגות====
+
ללקוח בטייקאווי יהיו 2 אפשרויות:
+
# '''חדפעמי סיני''' עם קנס סמלי של שקל
+
# '''שיטת בקבוקי הבירה להחזרה'''.
+
ללקוח שרוצה לקחת שאריות יהיו 4 אפשרויות:
+
# '''חדפעמי סיני''' עם קנס סמלי של שקל
+
# '''שיטת בקבוקי הבירה להחזרה'''
+
# '''להביא כלי מהבית'''
+
# '''חדר המדרגות'''
+
לגבי סכום - מציע גם כאן 2 אופציות ללקוחות:
+
# '''חדפעמי קנהסוכר''' בקנס סמלי של שקל (אין פתרון מנייר עדיין, ועדיף קנה סוכר על פלסטיק)
+
# לברקיימא יהיה סטוק של סכום רבפעמי מנירוסטה ולעבוד גם איתם ב'''שיטת בקבוקי הבירה להחזרה'''.
+
 
+
====תמר: פלאיירים====
+
אני מציעה גם שלשליחים יהיו פלאיירים ידידותיים שמסבירים על אופציות המשלוח השונות של המסעדה ואולי בקצרה גם על למה אנחנו מאמינים שחשוב לא להרבות בשימוש בכלים חד פעמיים. כל לקוח יקבל את המשלוח שלו בליווי פלאייר כזה, וזה יחשוף אותו לרעיון של הזמנה אקולוגית בפעם הבאה, גם אם בפעם הראשונה הוא בחר להזמין משלוח רגיל כי לא התחשק לו להוסיף תשלום על כלי אקולוגי.
+
 
+
====פועה: להעביר-אצל-הלקוח ====
+
לגבי המשלוחים, מציעה לעבוד בשיטת '''מאגר רבפעמיים-להעביר-אצל-הלקוח'''. זה הפתרון הכי פשוט, הכי מקיים, והוא לגמרי בחינם.  
+
  
לגבי סכו"ם, שהסטנדרט היום במשלוחים הוא לא לספק סכו"ם כברירת מחדל (לפחות במשלוחים דרך האינטרנט), ושאם הלקוח מעוניין בסכו"ם הוא צריך לבקש אותו. (זה אמנם רק לסמן וי ברובריקה המתאימה, אבל עדיין - ברירת המחדל היא לא לספק סכו"ם! זה מרשים! נראה לי אלמנטרי שנאמץ את זה גם)
+
==מיםאפורים בשירותים==
 +
[https://www.dropbox.com/s/rvftyphfhfzs5w6/%D7%9E%D7%99%D7%97%D7%96%D7%95%D7%A8%20%D7%9E%D7%99%D7%9D%20%D7%91%D7%A8%D7%A7%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%90.odp תוכנית] [http://www.facebook.com/groups/154697831323119/permalink/291534340972800/ דיון]
 +
==מימון מIVN==
 +
[http://www.facebook.com/groups/154697831323119/291151631011071 מצגת שאופיראביגד הכין]

גרסה אחרונה מתאריך 06:01, 25 ביוני 2014

זהו דף הקשור ליוזמת הבר קיימא. דפים נוספים הקשורים ליוזמה ניתן למצא כאן.

הבר קיימא הוא....

תוכן עניינים

[עריכה] חזון ומטרות הברקיימא

גוגלדוק סיכוםישיבה (לא ברור האם כולל גם תוכן מהפגישה השניה)

יעדי הברקיימא ל-2013 (מקור- פוסט של יובלכץ בפורומזיכרות)

וסתם פוסט מלהיב בנושא של אופיראביגד + הוראות לפתיחת ברקיימא חדש

מצגת סיכום שנת 2012 וכיוונים ל-2013 שהוצגה לפני הבחירות למזכירות, 19/2/2013.


וקצת מתוך פאב קואופרטיבי אנגלי - https://www.facebook.com/groups/154697831323119/permalink/519380518188180/

[עריכה] מבנה הקואופ ומנגנון קבלת החלטות

האסיפה הכללית
האסיפה הכללית היא ...
המזכירות
המזכירות זה...
למזכירות ולהנהלה יש קבוצת פייסבוק לדיונים, ואת הפרוטוקולים של ישיבות המזכירות ניתן למצא באיזור החברים באתר הבר קיימא.

פלנקר: "מישהי/ו יודעים לאמר מה קורה עם 2 הדברים הבאים? - (הדברים הבסיסיים והאקוטיים ביותר לדעתי ליעול הכל)

1- הגדרת המנגנון בדיוק על עמוד אחד מאויר ומוסבר. על כל התפקידים והפורומים, הסמכויות והאחרויות שלהם. אינפורמטיבי אך מתומצת למינימום. שיהיה כאן ויתלה במסעדה. (כולל מי איש הקשר לפניות החברים/לקוחות בכל צוות).

2- הגדרת מנגנון התקשורת הקבוע. מהם מרחבי השיח לעדכונים ודיונים?

- דוגמת הקבוצה הזו ברשת, והפגישות השונות בפועל. אבל מוגדר טוב טוב פעם בכמה זמן, האם "עדכון" או "דיון", על מה, ואיפה.

-כולל מקומות וזמנים. כגון: "בכל יום ב12:00 יצא עדכון יומי של כמה משפטים מהמזכירות אל כלל החברים", "נציגי כ-ל הצוותים יפגשו בראשון לכל חודש לעדכון כולל". "בכל 15 לחודש יצא דוח כספי" וכו'......

בחירות למזכירות תחילת 2013

אהרןפורת מזמין לשיחה על פוליטיקה אורגאנית

האם ישיבות החברימות יכולות להקרא סגורות או סודיות? לא!

[עריכה] מאגר תקנוני-מזכירות

המזכירות דנה בנושאים שעל סדר היום ובסמכותה לקבל החלטות. אם התקנון של האגודה השיתופית ברקיימא בע"מ הוא מעין "ספר החוקים" שלנו, הרי שהחלטות המזכירות הן מעין "מאגר תקנות ממשלתי". בדף תקנות הבר קיימא יש ניסיון לאסוף את התקנות הללו לגוף ידע סדור.

[עריכה] מאגר תקנוני-פחב"ק

פורום חברי הבר-קיימא הינו אוסף חברי הבר קיימא המשוטטים בפייסבוק. קבוצה זו דנה ומנסחת לעצמה חוקי התנהלות. בדף הבר קיימא: תקנון הפחב"ק ניתן לצפות בתקנון הקבוצה.

[עריכה] צוותי עבודה מתנדבים

[עריכה] תוכנית עסקית לענפי האגודה

מקור: אהרן פורת (2013)

בשעה טובה, השלמנו את העבודה על מסמכי התוכניות העסקיות של כל עסקי הבר קיימא. התמונה לקיץ הקרוב אופטימית מאוד: כבר במהלך מרץ הצלחנו להפחית את עלות השכר ולהגדיל משמעותית את פדיון הקופות, ובמקביל המגעים עם IVN מתקדמים יפה מאוד. גם במישור של הגג יש התקדמות יפה - המהנדס כבר עובד על תוכנית לחיזוק המדרגות, ואנחנו מצפים לקבל אותה בתוך כמה ימים.

אבל נכון לעכשיו, ולשבועות הקרובים, אנחנו עדיין זקוקים להלוואות מיידיות כדי שנוכל לעמוד בתשלומים לספקים והרבה יותר חשוב - לשלם משכורות. אז אני חוזר ומבקש ממי שיש לו כמה אלפי שקלים פנויים - במקום לשים אותם בפק"מ בבנק, נשמח מאוד אם תשקיעו אותם ביוזמה החברתית, הקהילתית, העסקית והסביבתית הכי מגניבה בעיר.

לידיעתכם, במקביל פנינו גם לארגון "כוח לעובדים" בבקשה להלוואה חברתית, ואנחנו בודקים גם כמה כיוונים אחרים. לא ברור כרגע מה הסיכויים שגופים אלה יחליטו באמת לסייע. בכל מקרה, היינו מעדיפים שאת הכסף הזה נקבל מהחברים כהלוואות בעלים, ולא משום גורם חיצוני.

תקציר תוכנית עסקית כללית של האגודה: https://docs.google.com/document/d/1eEd16b3UyhkkGVdvVMi3tm1bjw1ypCt2FGwchqPOKRw/edit

תקציר תוכנית עסקית של המסעדה: https://docs.google.com/document/d/1fDW_s39KODGNIlHJ5gxSDJ7Tqi8v9oeXaGEFyMqQKMw/edit

תוכנית כספים כללית: https://docs.google.com/document/d/1fDW_s39KODGNIlHJ5gxSDJ7Tqi8v9oeXaGEFyMqQKMw/edit

תקציר התוכנית העסקית של הקייטרינג: https://docs.google.com/document/d/1gDOC3fiWk1htdINcAX5p8R0B0T6RfLVjmE5XW9-muZ8/edit

תקציר תוכנית עסקית של מקום לשבט: https://docs.google.com/document/d/1qOcl1UofMWfSXEOE38p_lZen8cmNNG-gIg6cv4Ask14/edit

תקציר תוכנית עסקית של הגג: https://docs.google.com/document/d/1NfysI5U051NNBrxULMyLkx_69PcbWs1eB9VcC0JGQb8/edit

[עריכה] תוכנית הצלה לפי פומיקי, מאי 2014

כאן

[עריכה] על סדר היום - יוזמות ושיחות

[עריכה] שאלותותשובות נפוצות

והפעם באדיבות גלקציר ויובלכץ

[עריכה] משלוחים=

היה עוד דיון אבל הנה רעיון:

https://www.facebook.com/groups/154697831323119/permalink/342227975903436/

[עריכה] האם לקחת 200 אש"ח מקרן IVN?

שירשור בנושא

[עריכה] צמצום/הרחבת שעות הפעילות

כדי לעשות קצת סדר העברתי לדף נפרד: הברקיימא: לפתוח ב-17:00 במקום ב-12:00

[עריכה] תפריטחדש

אופיר מציג גרסה ראשונית להערות קישורישיר לגוגלדוק

והנה גרסה כמעטסופית לגרפיקה ודףאחורי, עדיין בלי המנותהחדשותל2013 קישורישיר

[עריכה] רישויעסקים והיתרלילה

עדיפלד מעדכנת

[עריכה] סרטון למימון המונימות

- כבר צילמנו את חלק מהעבודים בפוזות מגרות, ועכשיו לוקחים את זה מוסיפים ציטוטים שלהם על זה. - לכתוב תסריט לסרט של 2.5 דקות שמקדם הצטרפות לאגודה. לזה כולם מוזמנים להצטרף ונדבר על זה גם בישיבת חברים ביום א'.

וכך זה הופק

[עריכה] כלי מזון למשלוחים

כרגע הוחלט לסגור את הצהריים אז כנראה סוגיית המשלוחים נדחית למתישהו בעתיד. בכל אופן את הדיון המקיף והממצה בנושא העברתי לדף הבר קיימא: כלי מזון למשלוחים.

[עריכה] מיםאפורים בשירותים

תוכנית דיון

[עריכה] מימון מIVN

מצגת שאופיראביגד הכין

כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים